به گزارش همشهری آنلاین، سید ابراهیم رئیسی؛ رئیسجمهوری ایران بامداد امروز دوشنبه؛ ایران را به مقصد پاکستان ترک کردند. تو قبل از سفر تصریح کرد:«کشور پاکستان از جمله کشورهای مهم جنوب آسیا و دارای روابط دیرینه تاریخی و تمدنی با ایران است که همواره روابط سیاسی و اقتصادی و نیز همکاریهای منطقهای و فرامنطقهای مورد توجه دو کشور بوده است.» درباره اهمیت این سفر ریاست جمهوری ایران به پاکستان و بررسی برخی از مسائل مربوط به روابط این دو کشور در سطوح مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی با پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل پاکستان گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
فرصت خوب هممرزی ایران و پاکستان
ملازهی در ابتدا گفت: هممرزی ایران و پاکستان فرصتهای خوب و ارزندهای را در اختیار دو کشور قرار داده است. همانطور که آقای رئیسی اشاره داشتند هدفگیری 10 میلیارد دلاری تجارت بین ایران و پاکستان انجام شده است و این تجارت میتواند در دو شکل پیگیری شود.
تأمین کالاهای تحریمی از سوی پاکستان
وی افزود: اولین نوع آن مربوط به مناطق مرزی بین دو کشور است، مثل سراوان، میرجاوه و... که به دلیل داشتن ظرفیت گمرکی فرصت خوبی برای سرمایهگذاری اقتصادی هستند. نوع دوم این سیاستگذری تجاری میتواند از آن لحاظ باشد که ایران کالاها و لوازم مورد نیاز خود را که در تهیهاش با چالش تحریم روبهرو است از طریق پاکستان و واردات از آن کشور تأمین نمیاد.
پیرمحمد ملازهی گفت: همچنین گفتنی است که خط لوله ایران به پاکستان چندسالی بود به دلیل مخالفت آمریکاییها معطل ماند؛ به نظر میرسد با موافقت آمریکا پاکستان میتواند این خط لوله گازی را به کشور خود بکشدو ضمن اینکه چینیها برای تکمیل این پروژه مشتاق هستند و میتوانند از این جهت منافعی را کسب کنند.
این کارشناس مسائل پاکستان ادامه داد: همچنین باید اشاره کرد سفر اخیر آقای رئیسی به پاکستان در رفع برخی شبهات مبنی بر درگیریهای موشکی ایران و پاکستان در برخی مناطق مرزی بسیار اثرگذار و مثبت است. اما در همین حال باید در نظر داشت که در کشور پاکستان، سیاست خارجی را نه حزب سیاسی در دولت، بلکه ارتش و اداره اطلاعات تعیین میکند.
نظر شما