رزمایش هسته‌ای روسیه در شرایطی انجام می‌شود که روز گذشته فاش شد، فرانسه به‌تازگی حدود ۱۰۰ سرباز ویژه خود را به جبهه جنگ در شرق اوکراین و بویژه شهر«دونتسک» گسیل داشته و قصد دارد، در روزهای پیش‌رو این تعداد را به ۱۵۰۰ نفر برساند.

روسیه اوکراین جنگ هسته ای

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه ایران نوشت: همزمان با انتشار خبر گسیل نیروهای فرانسوی به اوکراین و طرح احتمال اقدام مشابه امریکا، وزارت دفاع روسیه روز گذشته (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت) تصریح کرد دور تازه‌ای از «آزمایش‌های هسته‌ای غیراستراتژیک» در آینده‌ای نزدیک در مرز این کشور با اوکراین صورت خواهد پذیرفت تا کرملین صاحب آمادگی هرچه فزون‌تری برای رویارویی احتمالی با «قدرت»‌های غربی شود که شاید به قصد حمایت از کی‌یف در جنگ ۲۷ ماهه اوکراین با روسیه وارد عمل شوند و شرایطی خطیر را برای روس‌ها رقم بزنند.

به گزارش رویترز، اضافه بر نیروی زمینی روسیه، نیروی هوایی و دریایی این کشور هم در اجرای این رزمایش مشارکت فعال خواهند داشت و از چند لشکر روسی هم که ماه‌هاست مناطقی از خاک اوکراین را در تسخیر خویش دارند، در این مانور استفاده خواهد شد. «آزمایش‌های هسته‌ای غیراستراتژیک» که «تسلیحات تاکتیکی هسته‌ای» هم نامگذاری شده، برای استفاده در میدان جنگ‌های سنتی زمینی هم مناسب تشخیص داده شده و چون رزمایش پیش‌رو محل تازه‌ای برای تست کارایی این سیستم اعلام شده، غربی‌ها بیم آن را دارند که کرملین به قصد تسلیم کردن اوکراینی‌ها استفاده‌ای وسیع‌تر از گذشته را در هفته‌های بعدی از این سیستم به عمل آورد. ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه هم از فوریه ۲۰۲۴ (بهمن ۱۴۰۲) تصریح کرده بود چون امریکا و سایر «قدرت»های غربی قصد جدی شکست دادن ارتش روسیه را دارند و در این راه به هر وسیله تهاجمی مرگباری روی خواهند آورد، کرملین احتمال به راه‌افتادن یک جنگ واقعی هسته‌ای را در مهلکه موجود اصلاً کوچک و اندک نمی‌شمرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، روسیه سال پیش با انجام چند رزمایش هسته‌ای «کنترل شده» عملاً قانون جهانگیر منع این‌گونه رزمایش‌ها را زیر پا نهاد و سران روسیه هم از شرکت در جلسه‌ای رودررو با رهبران امریکا که هدف از برپایی آن نیل به توافقی تازه درخصوص کم کردن هرچه بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای در حوزه جنگ بود، خودداری کردند و این جلسه را به تعطیلی کشاندند.

دلایلی کافی برای رزمایش روس‌ها

البته روسیه برای اجرای رزمایش هسته‌ای تازه‌اش دلایل لازم را در اختیار دارد، زیرا دیروز گزارش شد یک حمله پهپادی وسیع از سوی کی‌یف سبب شد چند خودروی حامل کارگران و سربازان روسی که در منطقه مرزی بلگورود در حال تردد بودند، هدف قرار گیرند و حداقل ۷ نفر جان ببازند و قریب به ۴۰ نفر هم مجروح شوند. این تنها واقعه مرگبار از این دست در منطقه بلگورود در هفته‌های اخیر نیست و طی این مدت چندین فقره حمله دیگر منجر به مرگ هم با استفاده اوکراینی‌ها از موشک و پهپاد به سمت اهداف و لشکرهای روسی شکل گرفته بود اما تهاجم روز دوشنبه شدیدترین آنها به شمار می‌آید.

ویاچسلاو گلادکوف یکی از مقام‌های ارشد وزارت دفاع روسیه اظهار داشت: «بر اثر تهاجم اوکراینی‌ها، نه تنها ما تلفات نظامی داشتیم بلکه به تعدادی از کارگران شاغل در یک کارخانه که سوار بر یک ون به سوی خانه‌های خود در حال حرکت بودند، صدماتی وارد شد. بیشتر افراد سوار بر این ون کارگران یک شرکت تولید گوشت خوراکی بودند و ما حتی دو کودک را هم در جمع مجروحان داریم.»

رزمایش هسته‌ای روسیه ؛ از خط قرمز پوتین عبور نکنید

رزمایش روسیه در شرایطی انجام می‌شود که روز گذشته فاش شد، فرانسه به‌تازگی حدود ۱۰۰ سرباز ویژه خود را به جبهه جنگ در شرق اوکراین و بویژه شهر«دونتسک» گسیل داشته و قصد دارد، در روزهای پیش‌رو این تعداد را به ۱۵۰۰ نفر برساند.

به گزارش آژانس خبری «نووا» روسیه «استیفن براین» دبیر دوم پیشین وزارت دفاع امریکا طی مقاله‌ای در نشریه «ایشیا تایمز» نوشت: «فرانسوی‌ها حالا به خط مقدم جبهه بسیار نزدیک‌اند و چند جوخه لژیونری این کشور در این خصوص فعال شده‌اند. هدف آنها تقویت لشکر تضعیف شده پنجاه و چهارم اوکراین است که در شهر اسلوویانسک محبوس شده و بر اثر تهاجم بی‌وقفه روس‌ها در معرض متلاشی شدن قرار دارد. سربازان فرانسوی همچنین خواهند کوشید از ادامه پیشروی لشکر روسیه به سوی شهر دونباس جلوگیری کنند.» در ادامه مقاله فوق آمده است: «مشکل بزرگ برخاسته از ورود لژیونرهای ارتش فرانسه به معرکه جنگ اوکراین این است که چون این کشور اروپای غربی عضو ناتو است، مشارکت سربازانش در این جنگ مداخله مستقیم این پیمان نظامی اروپایی در جنگ فوق به حساب می‌آید و به تبع آن کرملین خود را مختار خواهد دید که آن را برپاکردن جنگی فراگیر و بسیار بزرگتر از آنچه تا به حال بوده، بینگارد و عکس‌العملی به فراخور این خطر مهلک و جهانگیر داشته باشد.»

براین در پایان آورده است: «حداقل برداشت روس‌ها از این وضعیت این است که ورود فرانسوی‌ها و اضافه شدن احتمالی نیروهای مسلح چند کشور دیگر اروپایی به جمع آنها باعث ایجاد جنگی به وسعت اروپا می‌شود و امکان ندارد پوتین عبور غرب اروپایی‌ها را از این مسأله که یک خط قرمز آشکار برای اوست، بپذیرد. توصیه من به امانوئل مکرون (رئیس جمهوری فرانسه) این است که از نو و این‌بار عمیق‌تر از قبل به مسأله ورود سربازانش به عرصه این جنگ بیندیشد و در طرح‌های اولیه‌اش تجدیدنظر و آن را اصلاح کند.» گفتنی است طبق اساسنامه ناتو، اعضای این نهاد موظف هستند در صورت به هلاکت رسیدن نیروهای نظامی‌ یکی از اعضا در هر جنگ جاری در سطح اروپا، بلافاصله وارد عمل شوند و در حمایت از اعضای صدمه دیده خود با بانیان این وضعیت بجنگند. این می‌تواند همان جنگ اروپاشمولی شود که غربی‌ها از آن هراسی آشکار دارند.

مجلس نمایندگان امریکا: تجهیز اوکراین وظیفه اول ماست

دیروز در تحولی مجزا حکیم جفریز، رهبر اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان امریکا نیز متذکر شد وظیفه نخست و خطیر این کشور در صحنه فعالیت‌های بین‌المللی این است که به هیچ‌روی از کمک‌رسانی‌هایش به دولت کی‌یف غفلت نورزد و برعکس بر حجم کمک‌های ارسالی‌اش بیفزاید و در غیر این صورت کرملین با وارد کردن فشاری بیشتر به لشکرهای تحلیل‌رفته کی‌یف اوکراین را به تسلیم نهایی واخواهد داشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی CBS امریکا جفریز اضافه کرد: «کی‌یف هرگز نباید سقوط کند زیرا در آن صورت خواسته جامعه جهانی از پنتاگون این خواهد بود که سریعاً وارد جبهه این جنگ شود و با روس‌ها بجنگد و این کاری است که همگی می‌دانیم تا چه میزان می‌تواند برای ما مهلک باشد. در چنین صورتی امریکا به سوی آشفتگی بزرگی کشیده خواهد شد و عوارض این جنگ همه قشرها را در امریکا دربر خواهد گرفت. این صرفنظر از بودجه نجومی‌ای است که باید صرف فتح این جنگ شود.»

تأثیرگذاری جنگ غزه بر دولت لرزان کی‌یف

به گزارش «یو.‌اس.‌آ.تودی» کنگره امریکا ماه پیش لایحه مربوط به یک کمک تازه نظامی و معیشتی به اوکراین به بهای نجومی ۶۱ میلیارد دلار را به اصرار جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا به تصویب رساند. این بزرگترین کمک واشینگتن به کی‌یف از دسامبر ۲۰۲۲ به این‌سو است اما لایحه مذکور ماه‌ها در محل کنگره امریکا متوقف مانده و خاک خورده بود و عزمی جدی از سوی سران این ارگان برای تصویب و اجرایی کردن آن مشاهده نمی‌شد. از یک‌سو بین اعضای دو مجلس امریکا (مجلس نمایندگان و مجلس سنا) بر سر لزوم این کمک‌رسانی‌ها به اوکراین و میزان آن اختلاف‌نظر اساسی وجود دارد و از جانب دیگر از زمان به راه افتادن جنگ غزه (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) بخش اصلی توجه امریکا به تجهیز ارتش اسرائیل به قصد تسلیم کردن رزمنده‌های فلسطینی معطوف شده و واشینگتن پول‌های هنگفتی را در این راه خرج کرده است. پولی که کاخ سفید را به هدفش نرسانده اما سبب شده میزان کمک‌ها به کی‌یف به حد چشمگیری کاهش یابد و دولت ولودیمیر زلنسکی در کی‌یف هرچه لرزان‌تر شود. با این حال در محافل سیاسی امریکا این حس و باور قوی وجود دارد که یک «رویکرد موافق با پوتین» درون لایه‌های حزب جمهوریخواه این کشور قرار دارد که به‌طور آشکار و پنهان موضع کرملین را در جنگ فرسایشی کم‌ثمرش با کی‌یف تقویت می‌کند و آن را همیشه از اوکراینی‌ها جلوتر نگه می‌دارد.

کد خبر 849887
منبع: ایران

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • به QA ۲۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۸
    1 1
    سماجت غرب برای نفوذ به مرزهای روسیه از جمله اوکراین یا بقولی دست در لانه زنبور کردن باعث بوجود آمدن شرایط فعلی شد. و متاسفانه این رویکرد همچنان ادامه دارد. تصور احمقانه غرب که میتواند روسیه و چین را بدون بزیر بردن جهان از میان بردارد.