وجود ۱۹ هزار رساله‌ خطی، موزه ملی ملک را به یکی از ۶ گنجینه‌ بزرگ نسخ خطی در کشور تبدیل کرده است. در این موزه در کنار بخش‌های متنوع، می‌توانید به تماشای نفیس‌ترین و ارزشمندترین کتاب‌های خطی، آثار ادبی فاخر و مجموعه منتخب مطبوعات بنشینید.

موزه ملك

همشهری-نیلوفر ذوالفقاری:‌ خانه پدری حاج حسین آقای ملک حالا یکی از مهمترین موزه‌های کشور است که کتابخانه آن، جزو غنی‌ترین کتابخانه‌های شخصی محسوب می‌شود.

نام مقصد: کتابخانه و موزه ملی ملک

-نشانی: خیابان امام خمینی (ره)، جنب ساختمان وزارت امور خارجه

-نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: سپه

-نزدیکترین ایستگاه مترو: میدان امام خمینی (ره)

-روزها و ساعت‌ فعالیت: شنبه تا پنجشنبه ۸:۳۰ تا ۱۵

-ویژه گروه سنی: همه گروه‌های سنی

-امکان عکاسی: دارد

-پارکینگ: ندارد

مکان مطالعه: دارد

معرفی: بنای کتابخانه و موزه ملی ملک، خانه پدری حسین آقاملک است که سال ۱۳۱۶ وقف آستان قدس رضوی شد. کتب، هزاران نسخه‌ خطی نفیس و نسخ چاپ سنگی در بین موقوفات قرار داشت.

گنجینه نسخ خطی

۱۶۰۰ عنوان در ۳ هزار ۵۴۰ جلد، مجموعه‌ کتاب‌های چاپ سنگی کتابخانه موزه‌ ملی ملک را شامل می‌شود که تعدادی از آن‌ها، مصور هستند. «طوفان‌البکا»، نمونه‌ای از کتب تصویری است که در کنار بیان واقعه‌ کربلا، وقایع مختلفی را به‌صورت کاملا ملموس می توان تماشا کرد. در مجموعه‌ کتب فارسی و عربی، نزدیک به ۴۵ هزار و ۳۰۰ عنوان در ۹۰ هزار و ۲۰۰ جلد وجود دارد که آثار نفیس و کمیابی در میان آن‌ها پیدا می‌شود. کتاب‌هایی به زبان‌های فرانسه، انگلیسی، روسی، آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی، دانمارکی، لهستانی، ترکی (آذربایجانی، استانبولی)، سوئدی، رومانیایی، اردو و گرجی در این مجموعه یافت می‌شود. اکثر موضوعات این منابع، ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی است. همچنین در این مجموعه‌ عظیم فرهنگی و تاریخی می‌توان نشریات ادواری را از مهم‌ترین منابع کتابخانه عنوان کرد که ۸۰۰ عنوان در بیش از ۷۰۰۰ مجلد روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه، گاهنامه، فصلنامه و سالنامه است. در کتابخانه موزه‌ ملی ملک، بخشی برای اسناد تاریخی در نظر گرفته شده است که حدود ۶۴ هزار برگ سند در آن نگهداری می‌شود. احکام، فرمان‌ها، مکتوبات اداری دیوانی، اسناد حقوقی، مالی، مکاتبات شخصی و خصوصی، از جمله این اسناد است. رونوشت فرمان محمدعلی شاه قاجار در مورد خدماتی که به مشروطه و بسته شدن مجلس داشته است، یکی از این سندهای نگهداری شده در این گنجینه‌ ارزشمند و گران‌بها قدمتش به سال ۱۳۲۷ هجری قمری می رسد. از مهرماه سال ۱۳۸۶ هجری شمسی، بخشی به نام کتابخانه‌ دیجیتال ملک نیز راه‌اندازی شد که در آن نسخه‌های خطی و چاپ سنگی، کتاب‌های عربی، فارسی، انگلیسی، فرانسه و... به‌صورت دیجیتال در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت و تا پایان سال ۱۳۹۲ نیز تصویر تمامی آثار خطی در کتابخانه‌ دیجیتال ملک برای استفاده‌ علاقه‌مندان، آماده و در دسترس قرار گرفته شده است.

کد خبر 851211
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha