معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی گفت: ایران در تولید شیرخام رتبه بیست و سوم را در جهان دارد اما به لحاظ توانمندی ژنتیکی جایگاه دوم را در دام‌های صنعتی به خود اختصاص داده است.

لبنیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی، پیشرفت‌های کشور در حوزه دام صنعتی را قابل توجه خواند و از مقام جهانی ایران در تولید شیر و جایگاه ۲۳ کشورمان در میان کشورهای تولیدکننده این ماده پروتئینی خبر داد.

محمدابراهیم حسن نژاد ضمن تبریک روز جهانی شیر اظهار کرد: شیر اولین غذای انسان است که از نظر عناصر و مواد غذایی غنی‌ترین ماده به شمار می‌رود که به‌ علت اهمیت آن و برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی در مورد اهمیت شیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی و تأکید مجدد بر اهمیت صنعت شیر و لبنیات؛ اولین روز ماه ژوئن به‌ نام روز جهانی شیر نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی و سیاستگذاری وزارت جهاد کشاورزی در جهت دستیابی به سرانه مطلوب تولید شیر خام با کیفیت به ازای هر نفر ۱۶۵ کیلوگرم و افزایش تولید ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تن در افق سال ۱۴۰۴ است.

حسن نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات لبنی کشور، بیش از ۱۸ میلیون تن ظرفیت تولید کارخانجات و کارگاه‌های صنایع تبدیلی ایجاد شده است. همچنین نزدیک به ۷ میلیون رأس دام سنگین در کشور داریم که در دو دسته صنعتی و غیرصنعتی، شیر خام و گوشت قرمز را تولید می کنند.

وی افزود: ایران در تولید شیرخام رتبه بیست و سوم را در جهان دارد اما به لحاظ توانمندی ژنتیکی جایگاه دوم را در دام‌های صنعتی به خود اختصاص داده است.

حسن نژاد تصریح کرد: در اصلاح نژاد دام، توجه به ماده خشک و چربی شیر است که می‌تواند جایگاه ما را در اقتصادی کردن تولید شیر بهبود بخشد که در این زمینه برنامه های ویژه ای نیز داریم.

وی ادامه داد: امروزه میزان و حجم شیر در کشور رشد بالایی داشته و بدون نیاز به واردات خامه و کره، صادرکننده این محصولات هم هستیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تنوع‌بخشی به نژادهای شیری یکی از اولویت‌های معاونت است، گفت: ما در کشور نژاد اصیل هلشتاین را داریم اما استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش‌بنیان برای حفظ دام های پر تولید و استفاده از جنین‌های دومنظوره گوشتی و شیری، از دیگر برنامه‌های معاونت دام است تا بتوانیم در آینده نزدیک به سطح بالاتری از اقتصادی کردن واحدهای شیری برسیم.

حسن نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده از مواد ژنی تعیین جنسیت شده در گله‌های صنعتی و ماده‌زا شدن دام ها می تواند در ارتقای واحد تولیدی موثر باشد.

وی در رابطه با میزان تولید شیر در کشور عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱۲ میلیون تن شیر خام در کشور تولید می شود که عمدتا در واحدهای صنعتی تولید و به صنایع تبدیلی تحویل داده می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه زنجیره ها گفت: باید زنجیره ها را گسترش دهیم تا تمام دامداران بتوانند از ارزش افزوده محصول نهایی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه افزایش مصرف لبنیات و شیر در کشور باید افزایش یابد، گفت: شیر تولیدی باید ابتدا وارد سفره خانواده ایرانی شود، فرهنگ مصرف آن باید از مهدکودک ها و مدارس شروع شود تا در آینده شیر جزء غذای اصلی لحاظ شود.

حسن نژاد در پایان ابراز امیدواری کرد: در سال جاری که مزین به سال "جهش تولید با مشارکت مردم" است، باید بتوانیم در تولید و فرآوری این نعمت الهی کوشا باشیم.

کد خبر 856850
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha