به گزارش ایسنا، مجدالدین معلمی با اشاره به آغاز مرحله استانی این جشنواره در سال گذشته، اظهار داشت: جشنواره ملی «اتفاق» به منظور الگوسازی فعالیتهای تشکیلاتی و شناسایی تشکلهای غیر دولتی برتر برگزار شد و در مرحله نخست این جشنواره دو هزار و 840 تشکل شرکت و دستاوردهای خود را ارائه کردند که در مرحله نخست داوری، 800 سمن و در مرحله دوم 100 تشکل غیر دولتی انتخاب شدند.
وی با اشاره به برگزاری این جشنواره با حضور دبیران 100 تشکل برتر و 30 نماینده از سراسر کشرو اظهار داشت: روز 14 مرداد ماه 30 تشکل غیر دولتی برتر کشور در 10 شاخص آموزش و توانمندسازی، انتشار نشریه، طراحی سایت اینترنتی ، تبلیغات و اطلاع رسانی، مطالعات و برنامهریزی ، تشکیلات، نحوه ارائه خدمات عمومی، فعالیتهای فرابخشی، غنی سازی اوقات فراغت و مقامها و توفیقات کسب شده معرفی میشوند.
معلمی نیمی از تشکلهای شرکت کننده در جشنواره «اتفاق» را سازمانهای مردم نهاد جوانان و نیم دیگر را سمنهای تحت حمایت اعضای شورای هماهنگی تشکلهای سراسری اعلام کرد و افزود: در میان تشکلهای سراسری در استانهای مختلف، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، نیروی مقاومت بسیج و جمعیت هلال احمر حضور فعالی داشتهاند.
وی با حضور کارشناسان ، فعالان اجتماعی و نمایندگان تشکلهای غیر دولتی در هیات داوران جشنواره اشاره کرد و گفت: نمایشگاه دستاورد تشکلهای برتر در حاشیه جشنواره ملی اتفاق و در قالب 70 غرفه برگزار خواهد شد و سمنها توانمندی و خلاقیت خود را در معرض دید مسوولان متولیان و شبکه فعالان فرهنگی و اجتماعی قرار میدهند تا بتوانند زمینه تعاملات خود را تقویت کنند.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی سازمان ملی جوانان ، تشکیل شبکههای تخصصی و قدرتمند برای فعالیت سازمانهای مردم نهاد را از مهمترین امتیازات جشنواره ملی اتفاق برشمرد و گفت: بر این اساس میتوان با ایجاد حلقههای ارتباطی بین این سازمانهای اجتماعی، ظرفیت بهرهبرداری از تجربیات ، تجمیع انرژی و خلاقیتها و هم افزایی را فراهم کرد.
هم اکنون مهمترین ضعفی که در فعالیت تشکلهای غیر دولتی وجود دارد، عملکرد جزیرهای و اقدامات موازی آنان است که با تقویت شبکههای تخصصی و تبادل دو سویه تجربیات ، تا حد زیادی برطرف خواهد شد .