همشهریآنلاین_سید محمد فخار: در حال حاضر شهرداری تهران بهترین الگو برای نهادها و شهروندانی است که در آینده به سمت پنلهای خورشیدی میروند. طبق برنامه توسعه چهارم، باید تا پایان سال۱۴۰۴ روزانه ۱۷۰۰مگاوات برق در ساختمانهای شهرداری تهران تولید شود، اما اکنون یعنی یکسال و ۹ماه قبل از پایان برنامه میزان تولید برق به ۱۸۱۶مگاوات رسیده است تا پیشروی این نهاد بعینه به اثبات برسد.
۱۰۰۰ساختمان در ۲سال
مدیرکل محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در اینباره به همشهری میگوید: طرح مدیریت مصرف انرژی در ۲ سال اخیر در بیش از هزار ساختمان شهر تهران اجرایی و عملیاتی شده است. بهگفته اصغر عطایی، شهرداری تهران با هدف مشارکت در گسترش استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر با توجه به امکانات موجود در سطح شهر، کاهش هزینههای تولید برق و آلودگیهای محیطزیستی و همچنین با توجه به قوانین بالادستی، مصوبات شورای اسلامی شهر تهران و برنامههای چهارساله چهارم شهرداری، این اداره کل با تدوین نقشه راه مدیریت انرژی برای مناطق ۲۲گانه، توسعه ۱۱۰۰کیلووات ظرفیت نیروگاههای خورشیدی تا پایان برنامه چهارساله چهارم (۱۴۰۴) را مشخص کرده است. همچنین نظارت بر مطالعات، احداث، بهرهبرداری و نگهداری از نیروگاهها را از زمان آغاز طرح تاکنون برعهده گرفته است.
شهرداری، متولی بزرگ طرح ملی
در این راستا، شهرداری تهران بهعنوان یکی از متولیان بزرگ مدیریت شهری در سطح ملی میتواند نقش و تأثیر چشمگیری در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر داشته باشد. در حال حاضر در ۶۴نقطه از شهر تهران، نیروگاه کوچکمقیاس خورشیدی احداث شده است که معادل تولید حدود ۱۸۱۶۵۰۰کیلووات ساعت برق در سال است. همچنین کاهش ۱۳۸۰تن دیاکسید کربن (گاز گلخانهای) در پی دارد و معادل کاشت ۸۱۴۲اصله درخت در شهر تهران است.
۲نیروگاه در برنامه
اداره کل محیطزیست و توسعه پایدار درنظر دارد احداث نیروگاههای متوسط مقیاس را در کنار نیروگاههای کوچک مقیاس خورشیدی در سال۱۴۰۳ در دستور کار خود قرار داده و پیشبینی شده تا پایان امسال احداث نیروگاههای تجدیدپذیر به ظرفیت بیش از ۵۰۰کیلووات در شهرداری تهران محقق شود.
نظر شما