به گزارش همشهری آنلاین، مهدی انصاری مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: اتانول در داروسازی و پزشکی بیشتر به عنوان ضدعفونیکننده حلّال یا کمکحلّال مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در برخی از فرآوردههای دارویی به منظور افزایش حلّالیت در آب مصرف میشود.
وی اظهار داشت: به طور کلی، الکل طبی به عنوان ضدعفونیکننده در داروخانهها در دسترس عموم قرار دارد که البته میتواند مورد سوءاستفاده قرار گرفته و برخیها به عنوان خوراکی با توجیه برخی برداشتهای غلط مانند فواید آن برای بیماریهای قلبی عروقی مصرف کنند.
الکل فایده هم دارد؟ / مضرات خوردن الکل
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: هیچگونه شواهد علمی برای فواید الکل در مورد نقش آن برای سلامت بیماران وجود ندارد و حتی مستنداتی وجود دارد که نشان میدهد الکل در مقادیر کم هم میتواند مضر باشد و حتی اشاره شده است که مصرف الکل میتواند ریسک شیوع برخی از سرطانها را در انسان افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه در مورد مصرف الکل در کشور با مسائلی مواجه هستیم و ممکن است برخی از افراد الکلهای تقلبی را وارد بازار کنند، گفت: برای اینکه الکل در موارد خوراکی مورد سوءاستفاده قرار نگیرد، تولیدکنندگان الکلهای طبی موظفند یکسری مواد تلخکننده به آن اضافه کنند که در صورت مصرف خوراکی این الکلها، عوارضی از جمله آسیبهای کبدی و کلیوی برای مصرفکنندگان وجود دارد.
مسمومیت الکلی حتی با مصرف موضعی
انصاری تصریح کرد: هنگام تولید در فرآورده نهایی برخی از ترکیبات الکلی مانند متانول ممکن است همراه با الکل وجود داشته باشد، باید توجه کرد که متانول هم بهصورت موضعی و هم بهصورت خوراکی بسیار خطرناک است و عوارض سمی بسیار شدیدی دارد. بهکرات شاهد آن بودیم که مصرفکننده الکلهای حاوی متانول دچار التهاب شدید عصب چشمی شده و بینایی خود را از دست دادهاند؛ بنابراین در فرایند تقلیب (غیر قابل شرب کردن الکل) از متانول استفاده نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه متانول از طریق موضعی نیز باعث مسمومیت میشود، گفت: از این ماده بهعنوان ضدعفونیکننده برای سطوح زنده نمیتوانیم استفاده کنیم. همچنین از لحاظ قیمت متانول به مراتب از اتانول گرانقیمتتر است و از این نظر نیز توجیه اقتصادی ندارد که برای تقلیب از متانول استفاده شود.
نظر شما