به گزارش همشهری آنلاین، در طول 45 سالی که از عمر نظام جمهوری اسلامی ایران میگذرد، مسأله ریاستجمهوری و شأن آن همواره مورد توجه بوده است. در موسمهایی چون انتخابات همیشه این سؤال مطرح است که باید رئیسجمهور ایدهآل نظام ایران چه ویژگیهایی داشته باشد. با توجه به شهادت رئیسجمهور دولت سیزدهم، مرحوم رئیسی و هیأت همراه ایشان، کمتر از 20 روز دیگر انتخاباتی زود هنگام قرار است برگزار شود. برای شناخت شاخصهای یک رئیسجمهور ایدهآل نگاهی به نکات رهبری معظم خواهیم انداخت تا از بین نامزدها نزدیکترین فرد به این شاخصهها انتخاب شود.
کار اجرایی بلد باشد و توانایی کشیدن بار سنگین اداره مملکت را داشته باشد
توجه داشته باشید؛ انتخابات یک حق است و یک وظیفه است. ما هر کداممان به عنوان یک فرد از افراد این ملت، هم حق داریم در انتخابات شرکت کنیم، هم وظیفه داریم. آن کسانی که به نظام جمهوری اسلامی معتقدند، قانون اساسی را قبول دارند، هم از این حق میخواهند استفاده کنند، هم این وظیفه را میخواهند انجام دهند. همه باید این وظیفه را انجام دهند. یکی وظیفهاش این است که بیاید صلاحیتهای خودش را در معرض انتخاب مردم قرار دهد. هر کسی که در خود صلاحیتی احساس میکند و کار اجرائی بلد است، میآید و خود را در معرض انتخاب مردم میگذارد. ادارهی مملکت و کار اجرائی، کار کوچکی نیست. (19دی1391)
توانایی مدیریت اجرائی کشور را داشته باشد
ما عرض کردیم سلائق مختلف و هر کسی که احساس میکند توانائی دارد، بیاید وسط میدان؛ تودهی مردم و جمعیت عظیمِ دهها میلیونی ملت هم انشاءاللَّه وارد میدان خواهند شد؛ اما در محاسبه، آن کسانی که داوطلب میشوند، اشتباه نکنند؛ بدانند مدیریت اجرائی کشور یعنی چه. نه در ارزیابیِ نیازی که کشور به یک قدرت اجرائی دارد، اشتباه کنند، نه در ارزیابی توانِ خودشان اشتباه کنند. اگر چنانچه ارزیابی درستی انجام دادند، بیایند توی میدان؛ ملت هم نگاه میکند، انتخاب میکند.(7اردیبهشت1392)
معتقد به قانون اساسی و دارای روحیه مقاوم در برابر دشمنان باشد
نامزد انتخابات اولاً باید به خدا و به این انقلاب و به قانون اساسی و به این مردم ایمان و اعتقاد داشته باشد؛ ثانیاً دارای روحیهی مقاوم باشد. این ملت اهداف بلندی دارد، کارهای بزرگی دارد، تسلیم نیست، کسی نمیتواند با این ملت با زبان زور حرف بزند. کسانی که در رأس قوهی اجرائی قرار میگیرند، باید کسانی باشند که در مقابل فشارهای دشمنان مقاوم باشند؛ زود نترسند، زود از میدان خارج نشوند؛ این یکی از شرطهای لازم است.(7اردیبهشت1392)
کاری، مردمی، مقاوم، ارزشی، باتدبیر و قانونمدار باشد و درد مردم را حس کند
بارها گفته شده است که انتخابات، هم حق مردم است، هم وظیفهی مردم است؛ هم باید حق را استنقاذ کنیم، هم باید وظیفه را بخوبی انجام دهیم. این انتخابات، یک چنین حالتی دارد. کسانی هم که میخواهند صلاحیتها را ملاحظه کنند و بر اساس آن تصمیمگیری کنند، همه چیز را در کنار هم باید ببینند. رئیس جمهور، هم باید کاری باشد، هم باید مردمی باشد، هم باید مقاوم باشد، هم باید ارزشی باشد، هم باید باتدبیر باشد، هم باید پابند به قوانین و مقررات باشد - مجری قانون است - هم باید درد مردم را احساس کند، هم باید طبقات مختلف مردم را ببیند؛ اینها خصوصیاتی است که در انتخاب آن کسی که ما میخواهیم کلید اجرائی کشور را به او بسپریم، نقش دارد.(25اردیبهشت1392)
به دنبال تحقق آرمان عدالت
عدالتخواهی و تحقق عدالت که در کنار مبارزه با فساد معنا پیدا میکند، یعنی باید امر ایجابی و سلبی را توامان تامین کرد تا این امر محقق شود، یک شاخص مهم از نظر رهبر انقلاب است که تحقق آن از جمله آرمانهای انقلاب است که به تعبیر رهبر انقلاب کهنه نمیشود و امروز نیز ما به عنوان جمهوری اسلامی بسیار از آن عقبیم باید برای آن تلاش کرد. فلذا رئیس جمهور عدالتخواه که به دور از اشرافیگری و تجملگرایی به دنبال رساندن همه مردم به سطح مطلوبی از رفاه عمومی است یک گزینه مطلوب همه مردم خواهد بود. جامعه امروز ایران با دیدن فسادهای گوناگون در لایههای مختلف حکومت به یک نوع سرخوردگی و شکاف رسیده است، که علاج این مورد قطعا پیگیری عدالت و مبارزه با فساد توسط بالاترین مقام اجرایی کشور است.(26تیر 1384)
نظر شما