به گزارش همشهری آنلاین، آمارهای تجارت الکترونیکی در سال گذشته نکات جالبی دارد. بر اساس این آمارها، در سال گذشته بیش ۳.۹ میلیارد تراکنش به ارزش ۳۱۸۸ هزار میلیارد تومان در تجارت الکترونیکی کشور انجام شده که ۷۴ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱ است.
در سال گذشته، میانگین ارزش هر تراکنش ۸۱۵ هزار تومان بوده است و سرانه تعداد تراکنش الکترونیکی به ۴۶ تراکنش به ازای هر ایرانی رسیده که رقم قابلتوجهی است.
بر اساس گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا)، کل اینمادهای فعال تا پایان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته ۴۷ درصد افزایش داشت و تعداد آن را به ۲۰۷ هزار و ۳۱۷ اینماد رساند. در این بخش شاهد رشد ۱۱۳ درصدی هستیم. اکنون ۳۷ هزار و ۳۱۱ کسبوکار دارای اینماد بیستاره و ۲۰۷ هزار و ۳۱۷ کسبوکار اینماد ستارهدار دارند.
ازنظر تیپشناسی تجارت الکترونیکی، ۳۵ درصد از شرکتها کمتر از یک سال سابقه، ۴۲ درصد شرکتها بین یک تا ۴ سال سابقه، ۵ درصد شرکتها بیش از هشت سال سابقه و ۱۸ درصد شرکتها بین چهار تا هشت سال سابقه فعالیت دارند.
همچنین این گزارش حاکی از این است که ۶۲ درصد از شرکتهای دارای اینماد در حوزه فروش کالا فعال هستند. زمینه فعالیت ۱۱ درصد از کسبوکارها بر محور خدمات فناوری اطلاعات، ارتباطات و اطلاعرسانی استوار است. ۱۰ درصد فعال حوزه خدمات آموزشی، فرهنگی و هنری هستند، ۴ درصد پشتیبانی و توسعه کسبوکار و ۱۳ درصد نیز در رسته سایر خدمات فعالیت دارند.
از نگاهی دیگر، گروه سنی صاحبان واحدهای تجارت الکترونیک از زیر ۲۰ سال آغاز شده و تا بیش از ۵۰ سال نیز میرسد. بیشترین رده فعالیت مربوط به افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله است.
این گزارش در بخش سهم رسانههای مکمل در معرفی و ارائه تبلیغ محصول نیز نشان میدهد که مانند گذشته شبکههای اجتماعی درصد زیادی را به خود اختصاص دادهاند و سهمشان ۴۳ درصد است. ۲۵ درصد سهم تلفن، ۲۲ درصد پیامرسانها و ۱۰ درصد مربوط به نرمافزارهای تلفن همراه است.
نظر شما