همشهری آنلاین- علیالله سلیمی: از قدیم تابستان و اوقات فراغت با چند تفریح گره خورده بود که مهمترین آنها کتاب بود. داستانها و رمانهایی که کمک میکردند تا ظهرهای کشدار و گرم تابستان، غروب و خنک شود. گرچه حالا موبایل و مشتقات تمام نشدنیاش در زندگی روزمره نوجوانان و جوانان نقش پررنگی دارد و سبک و سیاق زندگی آنها را میسازد، اما کتاب هنوز هم پایگاه خوبی در بین آنها دارد. تصمیم داریم هفتهای ۲ بار کتابهای مهم ایران و دنیا را در حوزه کودک و نوجوان معرفی کنیم که اگر خواستید کتاب بخرید دستتان پر باشد.
- هفتخان رستم
کتاب «هفتخان رستم» نوشته معصومه لشنی با تصویرگری هاجر سلیمی، از سری مجموعه کتابهای«چنین کنند حکایت» در انتشارات سوره مهر است که با بهرهگیری از ظرفیتهای ادبیات کهن، اثری با نثر و زبان ساده برای مخاطبان نوجوان امروزی تهیه شده است. فرم ساختاری این کتاب بهگونهای است که با استفاده از داستانهای شاهنامه فردوسی، هنر نقالی را هم به خوانندگان نوجوان معرفی میکند. نقل اول این کتاب درباره کیکاووس، شاه ایران در آغاز پادشاهی اوست که آوازه سرزمینی به نام مازندران به گوشش میرسد؛ سرزمینی با هوای دلانگیز، زمینهای پرنگار، باغهای پرگل، دشتهای پوشیده از لاله و سنبل که البته جایگاه دیوها و جادوگرها بود. فکر بهدستآوردن مازندران در سر شاه افتاد. زال و بزرگان کشور هر کاری کردند که او را منصرف کنند، نشد و داستانهای بعدی که خودتان باید بخوانید پیش آمد. کاربردهای کتاب حاضر بیشتر در جهت آشنایی با مفهوم ظلمستیزی، آشنایی با داستانهای کهن، پرورش و تقویت مهارت بازیگری و کارگردانی و آشنایی با داستانهای اسطورهای و نمادین است.
- چتر تابستان
کتاب«چتر تابستان» نوشته لیزا گراف با ترجمه نیلوفر نیکزاد، از سوی نشر پیدایش منتشر شده و ماجراهای آن درباره یک شخصیت داستانی نوجوان است که برای گذران تابستان طولانی خود برنامههای منظم و در عین حال سرگرمکننده دارد. قهرمان داستان «آنی ریچاردز» است که میداند هزاران چیز وجود دارد که باید مراقبشان باشد؛ تصادف با دوچرخه، آبله مرغون، حیواناتی که در باغ وحش از قفسهایشان فرار میکنند. برای همین است که مراقب بودن این اندازه مهم هست، حتی اگر به قیمت کنار گذاشتن چیزهایی که دوست دارد تمام شود؛ مثلا مسابقه دوچرخهسواری با دوستان یا خوردن خوراکی مورد علاقهاش. همه سعی میکنند به آنی بگویند که این اندازه مراقب نباشد و او اوضاعش مرتب است، اما آنها فکر میکردند که برادرش جرارد هم اوضاعش مرتب بود، اما او مرد. اگر دوست دارید از بقیه ماجراهای کتاب هم سر در بیاورید، توصیه میکنیم این کتاب را در برنامه مطالعه خود در تابستان قرار دهید و از خواندن ماجراهای سرگرمکننده آن لذت ببرید.
- قصههای خوب برای بچههای خوب
مهدی آذریزدی کتابهای داستانی زیادی برای کودکان و نوجوانان نوشته و از خود به یادگار گذشته که مهمترین و مشهورترین آنها، مجموعه کتابهای ۸جلدی«قصههای خوب برای بچههای خوب» است که بسیاری از کودکان و نوجوانان دیروز و امروز با این مجموعه خواندنی آشنا و مأنوس هستند. جلد اول این مجموعه با عنوان «قصههای کلیله و دمنه» ۲۵داستان از قصههای کلیله و دمنه را برای بچهها بازگو میکند. جلد دیگر این مجموعه، «قصههای مرزباننامه» شامل ۲۱قصه از کتاب مرزباننامه است که توسط آذریزدی انتخاب و بازنویسی شده است. همچنین«قصههای سندبادنامه و قابوسنامه» جلد سوم از این مجموعه و شامل ۱۳داستان از سندبادنامه و ۲داستان از قابوسنامه است.
- عارف ۱۲ساله
کتاب «عارف ۱۲ساله» با عنوان فرعی: مادرانههای نوجوان شهید رضا پناهی، خاطراتی از زبان مادر شهید نوجوان رضا پناهی از رزمندگان دوران دفاعمقدس است که از سوی انتشارات شهیدکاظمی منتشر شده است. در این کتاب روایت میشود که شهید رضا پناهی سال۱۳۴۸ در شهرستان کرج متولد شد. در ۱۲سالگی خانواده را راضی کرد تا به جبهه برود. پس از جلب رضایت پدر و مادرش فرم تقاضای اعزام به جبهه را پر کرد، ولی بهخاطر سن کم از رفتن او ممانعت شد. شناسنامهاش را دستکاری کرد تا توانست وارد جبهه شود. شهید پناهی ۲۷بهمن سال۱۳۶۱ در جبهه قصرشیرین به شهادت رسید. کتاب حاضر، روایتی از مادرانههای نوجوان شهید رضا پناهی است؛ مادری که روزی به حرم امامرضا(ع) رفت و از او فرزندی خواست تا در راه حق شهید شود. کمی بعد متوجه شد باردار است. او فرزندش را از امامرضا(ع) گرفته بود و به همین دلیل هم نام رضا را بر او نهاد. مادر رضا در این کتاب از خیلی چیزها گفته است؛ از تولد پسرش و حال و هوای او در دوران کودکی، اخلاقیاتش و علائقش و... خواندن کتاب عارف ۱۲ساله به مخاطبان نوجوان کمک میکند تا روحیات نوجوانان ایرانی را در دوران دفاعمقدس بهتر بشناسند.
نظر شما