همشهری آنلاین - محمدباریکانی: وزارت میراث فرهنگی سال ۹۶اعلام کرده بود که ۲۰۰هزار خانه و آپارتمان غیرمجاز در کشور شناسایی شده که بدون داشتن مجوز گردشگری اقدام به پذیرش مسافر و گردشگر کردهاند. حالا و در سال ۱۴۰۳بار دیگر موضوع اقامتگاههای غیررسمی بدون مجوز گردشگری مطرح شده و همشهری گزارش وضعیت آماری این اقامتگاهها و استانهاییکه بیشترین و کمترین اقامتگاههای غیرمجاز کشور را دارند براساس آمار تجمیعی تهیه شده در آبانماه سال ۱۴۰۲ارائه میکند.
آسیب غیرمجازها برای گردشگری
یحیی نقیزاده محجوب، مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری: آسیب اقامتگاههای گردشگری غیرمجاز و تاسیسات گردشگری غیرقانونی که بدون مجوز راهاندازی و آغاز به فعالیت کردهاند بر چرخه صنعت گردشگری ایران جدی است. فعالان بخشهای غیرمجاز گردشگری خود را مقید به رعایت ضوابط و مقررات و نرخهای مصوب نمیدانند و در ایام پیک سفر قیمت را چند برابر اقامتگاههای مجاز گردشگری بالا میبرند و در ایام غیرپیک هم در قالب رقابت منفی با کف شکنی نرخها، مشتریان تاسیسات اقامتی گردشگری که دارای مجوز هستند و قانونی کار میکنند را سهم خود میکنند.
خطر دیگر فعالیت اقامتگاههای غیرمجاز در گردشگری کشور این است که وقتی مالکین اقامتگاههای بدون مجوز و غیرقانونی آموزش لازم را ندیدهاند تهدیداتی برای گردشگران از بعد ایمنی، تجهیزات و سلامت و بهداشت ایجاد میکنند که بهدلیل نداشتن مجوز قابل کنترل و نظارت و بازرسی نیستند.
اقامتگاههای غیرمجاز همچنین معضلات زیادی در موضوعات اجتماعی و اخلاقی ایجاد میکنند که امکان برخورد و نظارت هم ندارند. آنها بازار غیرقابل نظارت ایجاد کردهاند که به تمامی بدنه گردشگری ایران سرایت میکند و تصویری ضعیف و نامناسب از خدمات گردشگری کشور ارائه میکنند. از سوی دیگر با برهم زدن تعادل قیمتی در بازار گردشگری کشور باعث نارضایتی مسافران و گردشگران نیز میشوند. با تسهیل شرایط برای متقاضیان و همچنین شناسایی و تعطیل اقامتگاه های غیرمجاز نسبت به کاهش تاسیسات غیرقانونی اقدام شده است.
نظر شما