بر این اساس در حالی که رتبه دولت الکترونیک ایران در جهان در سال 2005 میلادی 95 بود، در سال 2008 این رتبه به جایگاه 108 سقوط کرده است. بخشی از دلایل این عقبرفت ناشی از به روز نشدن محتوای اطلاعاتی وبسایتهای دستگاههای دولتی ایران بوده است.
به گزارش خبرنگار همشهری، در کنفرانس مذکور که با حضور صدها کارشناس از دستگاههای دولتی برگزار شد مدیرکل فناوری اطلاعات مجلس شورای اسلامی از مکانیزه شدن سیستمهای اطلاعرسانی و نوبت نطقهای نمایندگان و راهاندازی سامانه وبلاگ نویسی نمایندگان خبر داد و مدیرکل فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اقدامات این وزارتخانه در راستای پیادهسازی طرح پرونده سلامت الکترونیک سخن گفت.
مهندس بادپا، مدیرکل توسعه و برنامهریزی مرکز فناوری اطلاعات ریاستجمهوری نیز تاکید کرد: طراحی و اجرای شبکه دولت در راستای تحقق دولت الکترونیک از جمله اقداماتی است که در نهاد ریاستجمهوری از سال 1376 آغاز شده و اینک در لایههای مختلف در سطح کشور عملیاتی شده است.
به گفته وی، در حال حاضر تعدادی از برنامههای کاربردی ازجمله سیستم ارسال و مراسلات بین دستگاهها با هیات دولت و سیستم سفرهای خارجی کارکنان دولت عملیاتی شده است.
شبکه دولت در تمامی ستادهای دستگاهها شامل وزارتخانهها و سازمانها در تهران و همه استانداریهای سراسر کشور نصب و راهاندازی شده است. اغلب ادارات کل در سطح مرکز استان و برخی از شهرستانها تاکنون به شبکه دولت متصل شده است.
بادپا گفت: مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات ریاستجمهوری نیز با توجه به نقش کلیدی منابع اطلاعاتی در فرایند حکومتداری و مدیریت جامعه، به این امر عنایت نموده و با طرحریزی و استقرار شبکه دولت و برنامهریزی توسعه آن، زمینه بهرهبرداری هر چه بیشتر و بهتر از این بستر را فراهم آورده است.
دکتر علی ربیعی، استادیار بخش مدیریت دانشگاه پیام نور مرکز تهران نیز در مقالهای با عنوان «راهبرد مدیریت امنیت اطلاعات مؤسسات گمرکی در دولت الکترونیک» گفت: گمرک ایران در راستای تحقق دولت الکترونیک، ملزم به استفاده از فناوری اطلاعات و سیستمهای اطلاعاتی بهعنوان ابزاری جهت افزایش تأثیر و کارایی خود و رقابت در سطح بینالمللی است.
تحقق این امر تنها در گرو اتخاذ تدابیر لازم در رابطه با حفاظت از اطلاعات و سرمایههای اطلاعاتی سازمان است و این مهم ممکن نیست مگر با استفاده از سیستم مدیریت امنیت اطلاعات که راهکاری در جهت طراحی، پیادهسازی و کنترل امنیت نرمافزار و سختافزار یک سیستم اطلاعاتی و استقرار یک فضای تبادل اطلاعاتی ایمن ارائه میدهد.
نخستین گام بهمنظور پیادهسازی و استفاده از این سیستم در سازمان ارائه راهبردی مناسب با اهداف، سیاستها و چشماندازهای گمرک است.
منصوره جلال یزدی نیز در مقاله خود با عنوان « ایجاد انبار داده از نخستین گامهای پیادهسازی دولت الکترونیک در ایران » اظهار داشت: از نخستین مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد عدمارتباط بین اطلاعات سیستمهای نرمافزاری موجود در سازمانهای مختلف است.
در سادهترین حالت، برای هر عملیاتی که بهصورت غیرحضوری انجام میدهید یک نام کاربری و یک کلمه عبور دارید که باید به خاطر بسپارید. هر بار که در یکی از این فرایندها عضو شدهاید اطلاعات شخصی خود را دوباره وارد کردهاید.
در واقع سیستمهای نرم افزاری موجود هیچ ارتباطی با هم ندارند و هر کدام جداگانه اطلاعات خود را نگهداری میکنند. در بعضی موارد که ضرورت ارتباط بین آنها وجود داشته است، این ارتباط از طریق دیسکت صورت میگیرد.
مصطفی بهمن آبادی دبیر این کنفرانس نیز در گفتوگو با همشهری در باره بخشهای مختلف این کنفرانس از جمله پانلها و کارگاههای تخصصی سخن گفت و افزود: بررسی علمی و آکادمیک راهکارهای تحقق دولت الکترونیک و تسهیل خدماترسانی به مردم از طریق الکترونیکی کردن فرایندها ازجمله اهداف این کنفرانس بوده است. در حاشیه این کنفرانس نمایشگاهی از توانمندیهای سازمانهای مختلف بر پا شد.