به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، بر اساس مصوبه هیئت وزیران و به پیشنهاد وزارت نیرو، الگوی مصرف مشترکان خانگی، نحوه اعمال جریمه مصارف مازاد بر الگوی مصرف و همچنین طبقهبندی مناطق گرم و مرطوب کشور و مدت و دوره زمانی آن تعیین شد.
مناطق گرم 1
بر این اساس، کلیه شهرهای استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان و شهرهای چابهار و کنارک از استان سیستان و بلوچستان طی 9ماهه ابتدای فروردین تا پایان آذر جزء منطقه گرم1 قرار گرفتند. همچنین شهرستانهای دوگنبدان و لیکک طی 7ماهه ابتدای فروردین تا پایان مهر، شهرستانهای مهران، دهلران و نیکشهر طی 6ماهه ابتدای اردیبهشت تا پایان مهر و شهرستانهای جیرفت، کهنوج، عنبرآباد، مینوجان، قلعه گنج، رودبار جنوب و فاریاب طی 7ماهه ابتدای فروردین تا پایان مهر، جزء مناطق گرم 1 محسوب میشوند.
مناطق گرم 2
شهرستانهای لار و لامرد طی دوره 3ماهه اول تیر تا پایان شهریور جزء مناطق گرم 1 و طی ماههای اردیبهشت، خرداد و مهر جزء مناطق گرم 2 تعیین شدند. شهرستان زابل طی 4ماهه ابتدای خرداد تا پایان شهریور جزء مناطق گرم 2 و طی ماههای اردیبهشت و مهر جزء مناطق گرم 3 محسوب شده است. شهرستانهای دهدشت، شهداد، شاهماران، بم، فهرج و ایرانشهر طی 6ماهه ابتدای اردیبهشت تا پایان مهر جزء مناطق گرم 2 هستند.
مناطق گرم 3
بر اساس مصوبه دولت، شهرستانهای گلانغرب، سرپل ذهاب، قصر شیرین، نفتشهر، قیر، کارزین و فراشبند و دهستانهای سرقلعه و جگیران طی 6ماهه ابتدای اردیبهشت تا پایان مهر و شهرستانهای پلدختر، گنبد، کلاله و مینودشت طی 3ماهه ابتدای تیر تا پایان شهریور، جزء مناطق گرم 3 محسوب میشوند.
مناطق گرم 4
شهرستانهای درهشهر، آبدانان، نورآباد، خشت، کمارج، کازرون، داراب، جهرم و طبس طی 4ماهه ابتدای خرداد تا پایان شهریور، شهرستانهای جعفرآباد، پارس آباد، اصلاندوز، بیله سوار و کلیه شهرستانهای استان گیلان (بجز شهرستانهای گنبد، کلاله و مینودشت) طی 3ماهه ابتدای تیر تا پایان شهریور، بافق و قم طی 3ماهه ابتدای خرداد تا پایان مرداد و گرمسار، کاشان، آران و بیدگل و خور و بیابانک طی 2ماهه تیر و مرداد جزء مناطق گرم 4 کشور قرار گرفتهاند.
الگوی مصرف
بر اساس مصوبه هیئت وزیران، الگوی مصرف مشترکان خانگی (کیلووات ساعت در مازاد) در مناطق عادی کشور از ابتدای تیر تا پایان شهریور 300 کیلووات ساعت و در سایر ایام سال 200کیلووات ساعت تعیین شد. همینطور الگوی مصرف مشترکان خانگی در دوره غیرگرم مناطق گرم 200کیلووات ساعت، دوره گرم مناطق گرم یک 2000 کیلووات ساعت، دوره گرم مناطق گرم دو 1700 کیلووات ساعت، دوره گرم مناطق گرم سه 700کیلووات ساعت و الگوی مصرف دوره گرم مناطق گرم چهار 400کیلووات ساعت تعیین شد.
نحوه اعمال جریمه در بخش خانگی
هیئت وزیران نحوه اعمال جریمه مصارف مازاد بر الگوی مصوب در بخش خانگی را تعیین کرد که بر اساس آن، در صورتی که میزان مصرف ماهانه مازاد بر الگوی مصرف از یک برابر الگو تا 25/1برابر آن باشد، در مناطق گرم مشمول ضریب جریمه 2/0 و در مناطق غیرگرم مشمول ضریب جریمه 5/0 خواهد بود. در صورتی که میزان مصرف ماهانه مازاد بر الگوی مصرف از 25/1 برابر الگو تا 5/1برابر آن باشد، در مناطق گرم مشمول ضریب جریمه 4/0 و در مناطق غیرگرم مشمول ضریب جریمه 8/0 خواهد بود. در صورتی که میزان مصرف ماهانه مازاد بر الگوی مصرف از 5/1 برابر الگو تا 2برابر آن باشد، در مناطق گرم مشمول ضریب جریمه 6/0 و در مناطق غیرگرم مشمول ضریب جریمه 1 خواهد بود.
همچنین اگر میزان مصرف ماهانه مازاد بر الگوی مصرف از 2 برابر الگو تا 5/2برابر آن باشد، در مناطق گرم ضریب جریمه 1 و در مناطق غیرگرم ضریب جریمه 5/1 بر آن اعمال خواهد شد. در صورتی که میزان مصرف ماهانه مازاد بر الگوی مصرف از 5/2 برابر الگو تا 3برابر آن باشد، در مناطق گرم مشمول ضریب جریمه 5/1 و در مناطق غیرگرم مشمول ضریب جریمه 2 خواهد بود. مصرف بیش از 3 برابر الگوی مصرف نیز در مناطق گرم با ضریب جریمه 2 و در مناطق غیرگرم با ضریب جریمه 5/2 مواجه خواهد شد.
نحوه اعمال جریمه در بخش کشاورزی
بر اساس مصوبه هئیت وزیران، ضرایب جریمه مصارف مازاد بر الگوی بخش کشاورزی بدین ترتیب محاسبه خواهد شد که اگر میزان مصرف و قدرت ماهیانه مازاد بر الگو تا 20درصد مازاد باشد، ضریب جریمه 2 و از 21 تا 40 درصد مازاد، ضریب جریمه 4 اعمال خواهد شد. مصرف بیش از 40درصد الگوی مصرف مشمول قطع جریان برق و محاسبه قیمت تمام شده برق (773ریال برای هر کیلووات ساعت) خواهد بود.
در هر دو بخش خانگی و کشاورزی، جریمه مصارف مازاد بر الگوی مصرف، نسبت به متوسط قیمت برق (مجموع مبلغ صورتحساب مشترک تقسیم بر مقدار انرژی مصرفی) محاسبه و دریافت خواهد شد.