محله های قدیمی تهران برای برخی کارگردانان فیلم ها هنوز هم بهترین محل برای فیلمبرداری است. محله هایی که هنوز حال و هوای تهران قدیم را کمابیش حفظ کرده اند.

محله آبمنگل

همشهری- مهدیه تقوی راد:‌ اگر می خواهید خاطرات فیلم های قدیمی که در پرده سینما یا تلویزیون دیده اید برایتان زنده شود به این محله ها بروید.

محله شاپور (وحدت اسلامی)

نشانی: خیابان حافظ

منطقه:۱۱

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: فرهنگ

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: خیام

طاقی‌ها و ضربی‌های سقف بازارچه شاپور را حتما در صحنه‌های زیادی از فیلم‌ها و سریال‌ها دیده‌اید. یکی از شناخته‌شده‌ترین سازه‌های محله‌ شاپور «بازار قوام‌الدوله» است که همچنان پر رونق است. نخستین کلیسای تهران به نام گئورک مقدس و نخستین داروخانه به سبک اروپایی به نام داروخانه جاوید در این محله بنا شد. زورخانه پولاد که پهلوان غلامرضا تختی در دوران نوجوانی در آن تمرین می‌کرد نیز در محله شاپور است. فیلم «خانه‌ای کنار ابرها» به کارگردانی سیدجلال دهقانی و سریال «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی در این محله فیلمبرداری شده است.

محله پامنار

منطقه:۱۲

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: سرچشمه

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: ۱۵خرداد

یکی از قدیمی‌ترین خیابان‌های تهران پامنار است که سال ۱۳۳۴به ثبت ملی رسید. مهم‌ترین اثر تاریخی در این خیابان مناره مسجد عولادجان معروف به مسجد و مدرسه میرزا صالح یا آبهرام یا آغابهرام است. پامنار محل فیلمبرداری فیلم‌های ‌مهمان مامان به کارگردانی داریوش مهرجویی و «خانه پدری» و سریال‌های «شبکه مخفی زنان» به کارگردانی افشین هاشمی، «شهرزاد»، «بانوی عمارت»، «در چشم باد» و «سرزمین مادری» بوده است. این محله را با کوچه‌های باریک و خانه‌های قدیمی آجری، در آثار ویدئویی متعددی دیده‌اید.

آب‌منگل(کوچه‌رضوی)

نشانی: خیابان ری، خیابان شهید رضوی

منطقه:۱۲

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس: ایستگاه آب‌منگل

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو: میدان قیام

فیلم «قیصر»، ساخته مسعود کیمیایی سال ۱۳۴۸در این محله فیلمبرداری شد و نام کریم آب‌منگل بیش از گذشته نام این محله را بر سر زبان‌ها انداخت.

یادگاری از قیصر و کریم آب‌منگل

برای طرفداران پرتعداد فیلم خاطره‌انگیز قیصر، آب‌منگل محدوده‌ای آشنا و نوستالژیک است. در فیلم قیصر یکی از چهره‌های منفی داستان، به نام کریم آق‌منگل، با هم‌دستی برادرانش سبب‌ساز رویدادهایی خونین شد و سرانجام قهرمان داستان را رقم زد. حمام نواب که از آثار دوره قاجار است، لوکیشن اتفاقات زیادی در فیلم قیصر بود. این حمام بعدها به مجموعه گردشگری تبدیل شد. بازدیدکنندگان می‌توانند معماری ویژه آن را از نزدیک ببینند.

بستنی اکبرمشدی و بازارچه نایب‌السلطنه

از دیگر جاذبه‌های این محل بازارچه نایب‌السلطنه است. ساخت این بازار را به‌ کامران‌میرزا نایب‌السلطنه، پسر ناصرالدین شاه نسبت می‌دهند. سقف بازارچه با به‌کارگیری تیرچه‌های چوبی و ورق‌های آهنی ساخته شده و انواع مغازه‌ها، از بقالی، نانوایی و خرازی گرفته تا سلمانی، سماورسازی و کبابی را می‌توانید در این بازار ببینید. محله آب‌منگل خاستگاه نخستین بستنی‌فروشی سنتی ایران به نام بستنی اکبرمشدی(مشتی) هم هست. ‌ پس از درگذشت او، این بستنی‌فروشی قدیمی با همت شاگردش به‌کار خود ادامه داد و هنوز بسیاری از مردم تهران و ایران، این بستنی‌فروشی را به نام اکبرمشدی می‌شناسند و برای خوردن بستنی به این محل می‌آیند. دروازه دولاب حصار طهماسبی در ابتدای بازارچه نایب‌السلطنه در خیابان ری قرار داشته ‌است. از جاذبه‌های بازارچه نایب‌السلطنه می‌توان از حمام قبله و کوچه صدتومانی‌ها نام برد. حمام‌خانم که به دستور خواهر شاه‌طهماسب در بازارچه نایب و در جوار مدرسه حکیم‌باشی ساخته شده حالا تبدیل به موزه شده و مدرسه حکیم‌باشی هم به مرور زمان تخریب شده است.

کد خبر 867861
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روز هفتم

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha