به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا خمسه را با نقش ماندگار «بابا پنجعلی» در سالهای اخیر بیشتر به یاد میآوریم اما او به عنوان بازیگری در ژانر کمدی و سینمایی کودک و نوجوان شناخته میشود.در سابقه کاری خود نقش آفرینی در بیش از ۳۰ فیلم سینمایی و ۶۰ تله فیلم، سریال و برنامه تلویزیونی و چندین تئاتر را دارد. این روزها نامِ او به عنوان بازیگر سریال «عفیف» به کارگردانی محمود معظمی به چشم میخورد. این سریال درباره آسیبهای فضای مجازی است. البته او در فصل دوم سریال «چرخگردون» نقش غلام عدسی را نیز بازی میکند.
خودش خیلی دوست دارد باباپنجعلی به سریال «پایتخت» برگردد؛ کارهای کمدی منتقدانه درست و حرفهای ساخته شود و بسیاری از حرفها که در گفتوگو با تسنیم از نظرتان میگذرد:
کمدی سالم کمدی متفکرانه است/ اگر نگذاریم نویسنده کارش را بکند...!
* علیرضا خمسه این روزها سختگیرانهتر انتخاب میکند و در پروژههای کمتری حضور دارد. به طورمثال در سریال «عفیف» حضور دارید یا «چرخ گردون۲»؛ بسیاری امروز معتقدند که دیگر سریالهای کمدی ما آن آثاری نیست که مردم را بخنداند و شاید بیشتر از آن به لودگی و ابتذال برود و اثرات آن در برخی از فیلمهای سینمایی وجود دارد. نظر شما در این باره چیست؟
کمدی راستین کمدی است که به مسائل اجتماعی و مسائل مختلف، نگاه نقادانه و منتقدانه دارد. اگر جامعهای به کمدین خود اجازه ندهد نگاه نقادانه و منتقدانه به مسائل، داشته باشد کمدی به سمت ابتذال میرود.
کمدی سالم کمدی متفکرانه است. کمدی که در آن تفکر باشد هرکسی نمیپسندد. کمدی متفکرانه به مخاطبش تفکر را انتقال میدهد؛ به مخاطبش یاد میدهد در مورد مسائلش فکر کند و راه حل پیدا کند. این فضا از کمدین گرفته شود که بخواهد این نگاه را به جامعهاش انتقال بدهد، کمدی به جایی میرود که شما اشاره میکنید. همان مسیری که نه تنها مخاطب را نمیخنداند و سرذوق نمیآورد بلکه به او آسیب هم میزند.
سفارشی کار کردن باعث میشود نوستالژی ایجاد نشود
* آقای خمسه! امروز نه تنها سریالهایمان بلکه کاراکترهای کمدیِ ما هم نمیتوانند نوستالژی بشوند و در خاطرهها بمانند. همچون کاراکترهای بابا پنجعلی و یا آن شخصیت جالب فضایی در قصه «من زمین را دوست دارم» ابوالحسن داوودی، «آپارتمان شماره ۱۳» و خیلی از موارد دیگر؛ چرا امروز در شخصیتپردازی کمدینهایمان هم، ماندگاری اتفاق نمیافتد؛ مشکل از شخصیتپردازی است و یا فیلمنامه؟
اگر کمدینویس، کمدین و طنزپرداز اجازه پیدا نکند که برود به سمتی که خودش دوست دارد سفارشی کار میکند. سفارشی کار کردن باعث میشود نوستالژی ایجاد نشود.
به نویسندگانمان اجازه بدهیم در دایرههای دیگر وارد شوند
* امروز سریالهای ما خصوصاً در تلویزیون نمیتوانند خیابان خلوتکنند. شاید آخرین مرتبههایی که این اتفاق افتاده به سریال «پایتخت» برگردد. حالا شاید بگوییم رقبا بیشتر شدهاند و دسترسی مردم به تماشای سریالها و فیلمها بالا رفته اما دیگر مخاطب مثلِ گذشته حداقل نسبت به سریالهای تلویزیون این حس و حال را پیدا کرده منتظر قسمت بعدیاش نمیماند...
ما باید به نویسندگانمان اجازه بدهیم در دایرههای دیگر که تا به حال وارد نشدهاند، وارد شوند. راه حل، اینجاست.
دستمزد تلویزیون بد نیست؛ ماجرا چیز دیگری است
* آقای خمسه قبول دارید امروز بازیگران، تهیهکنندگان و کارگردانانی که به نمایش خانگی میروند و کار میکنند بیشتر به خاطر دستمزدِ بیشتر است و یا نکته جایِ دیگری است؟
اتفاقاً دستمزد تلویزیون بد نیست. به نظرمن در مدیومهای دیگر آن گیر و دارهای صداوسیماست را ندارند. دستشان بازتر است.
من منتظر کار خوب هستم نه کاری که به جامعه آسیب بزند
* شما قائل به آن هستید؟
یک بخش مهمی از آن، این است. اما ما منتظر کار خوب هستیم کاری که به جامعه آسیب نزند. من با خودم میگویم اگر چیزی را خراب نمیکنی و چیزی را نمیسازی حداقل چیزی را خراب نکنیم. سریالی که ذهن مخاطب را خراب میکند.
دوست دارم باباپنجعلی به «پایتخت» برگردد
* کاراکترها و شخصیتهای زیادی را خلق کردید؛ کاراکتری مانده علیرضا خمسه بازیاش کند؟
مردم «بابا پنجعلی» سریال «پایتخت» را خیلی دوست داشتند و خودم هم دوست دارم شرایطی بشود که پنجعلی دوباره در سریال «پایتخت» بازی کند.
* قرار است اتفاق بیفتد؟
نمیدانیم.
روح باباپنجعلی برمیگردد؟
* این روزها در خبرها آمده که روح باباپنجعلی به سریال برمیگردد؟
خبر جدّی ندارم و امیدوارم این اتفاق بیفتد.
نظر شما