به گزارش همشهری آنلاین، مجمع عمومی سالیانه فدراسیون ناشنوایان امروز دوشنبه به ریاست سینا کلهر معاون امور جوانان وزارت ورزش در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شد.
در این مجمع مهین فرهادی زاد نایب رئیس بانوان کمیته ملی المپیک، احمد نامنی مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیون های ورزشی و مصطفی نکولعل آزاد رییس ناشنوایان و روسای هیات های ورزشی حضور داشتند.
در این مجمع محمدشروین اسبقیان معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش غایب بود و سینا کلهر به جای او در مجمع حاضر شد.
همچنین محمد پرگر رئیس کنفدراسیون ورزش های ناشنوایان آسیا که همیشه یکی از اعضای حاضر در مجامع فدراسیون ناشنوایان بود در این مجمع حضور نداشت.
در ابتدای مجمع مصطفی نکو لعل آزاد رئیس فدراسیون ناشنوایان ۹ مهر روز جهانی ناشنوایان را به اعضای مجمع تبریگ گفت و اظهار کرد: تلاش بر این است که در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی و رفاه حال قهرمانان کارها را به سمتی پیش ببریم که در آینده شاهد موفقیتهای بیشتر در ورزش ناشنوایان باشیم.
وی یکی از برنامه های اصلی فدراسیون را حضور پرقدرت در بازی های آسیایی ۲۰۲۴ مالزی و المپیک ۲۰۲۵ که سال آینده در ژاپن برگزار میشود، عنوان کرد و گفت: برای دستیابی به این دو هدف حمایت ویژهای از سوی وزیر ورزش و جوانان انجام شده که امیدوارم در هر دو رویداد بهترین عملکرد را داشته باشیم.
همچنین در ادامه مجمع، گزارش عملکرد و حسابرسی فدراسیون در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ ارائه و مورد تایید اعضای مجمع قرار گرفت.
در این مجمع روسای هیات های ورزش ناشنوایان استان فارس و قزوین تاکید داشتند که طی سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هیچ حمایتی از سوی فدراسیون قبلی ناشنوایان دریافت نکردند و اردوها و مسابقات را با هزینه شخصی خود انجام دادند و خواستار توجه بیشتر از سوی فدراسیون شدند.
گم شدن ۱۷ هزار دلار!
لعل آزاد رئیس فدراسیون در بخشی از صحبتهایش، از بازیهای آسیایی ۲۰۲۴ و بازیهای المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵ به عنوان دو رویداد رقابتی پیش روی فدراسیون ورزشهای ناشنوایان نام برد و تصریح کرد: اولویت ما در ابعاد قهرمانی حضور موفقیت آمیز کاروان ورزش ناشنوایان ایران در این دو رویداد مهم است که دنیامالی وزیر ورزش و جوانان نیز حساسیت و تاکید زیادی برای حضور مقتدرانه در این عرصههای رقابتی دارند، از همین رو در قالب برنامهریزی منطقی و انسجام بین اهالی این رشته، برای تحقق این اهداف حرکت خوبی را دنبال میکنیم
همچنین رئیس فدراسیون ناشنوایان درباره وضعیت بدهی فدراسیون گفت: متاسفانه زمانی که ریاست فدراسیون ناشنوایان را برعهده گرفتم، فدراسیون بیش از ۱۶ میلیارد تومان بدهی داشت که از این مبلغ بیش از یک میلیارد تومان پرداخت شده و ۸۰ هزار دلار که چیزی حدود ۶ میلیارد تومان میشود قرار است در اولین سفر به سازمان جهانی پرداخت کنیم تا فدراسیون را از حالت تعلیق خارج کنیم. البته با پرداخت این بدهی، ۱۰ میلیارد تومان دیگر از بدهی فدراسیون باقی می ماند.
وی افزود: متاسفانه ۱۷ هزار دلار از فدراسیون خارج شده و هنوز فاکتوری ارائه نشده است. اسم نمیبرم که چه کسی بوده ولی وقتی فاکتوری ارائه نشده و پول از حساب خارج شده است چه معنیای میدهد؟ سندی برای اینکه این پول صرف چه کاری شده، هنوز به ما ارائه نشده است
کلهر: تیشه گران ادعای طلب ۱۸ هزار دلاری دارد
در ادامه این مجمع کلهر، معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تیشهگران مدعی شده که در دوره ریاستش چیزی حدود ۱۸ هزار دلار از جیبش برای انجام امور فدراسیون پرداخت کرده و خواستار گرفتن این مبلغ است. چون مدرک و اسناد معتبری در این زمینه وجود ندارد، باید این موضوع به عنوان بند مهم مجمع در جلسه هیات رئیسه بررسی و تعیین و تکلیف شود.
کلهر همچنین به بدهی ۲۱ هزار دلاری فدراسیون اشاره کرد و افزود: به جز گزارش حسابرسی، مالی، خزانه داری و عملکرد فدراسیون که به تایید اعضای مجمع رسید، این بدهی مورد تایید نیست و باید در اولین جلسه فوق العاده هیات رئیسه این بدهی شفاف سازی و مورد بررسی قرار بگیرد.
کلهر همچنین با اشاره به برگزاری بازیهای آسیایی ناشنوایان به میزبانی مالزی خاطرنشان کرد: تیم ناشنوایان کشورمان در ۹ رشته ورزشی فوتبال، کشتی آزاد و فرنگی، تنیس روی میز، دوومیدانی بولینگ، بدمینتون، جودو و تکواندو در این بازیها حضور خواهد داشت. این بازیها از ۱۰ تا ۱۸ آذر برگزار میشود.
وی در ادامه به جامعه ناشنوایان اشاره کرد و گفت: جامعهی ناشنوایان بسیار همگرا و متحد هستند و این یک شاخصهی مهم در ورزش کشور محسوب میشود و همواره از آن به نیکی نام میبرم و امیدوارم همچنان استمرار داشته باشد.
رئیس مجمع عمومی سالیانه فدراسیون ورزشهای ناشنوایان ادامه داد: در جریان مطالبات جامعهی ورزشی ناشنوایان قرار گرفتم و امیدوارم این مطالبات در مسیر تحقق قرار بگیرد تا احساس تبعیض به این جامعه دست ندهد.
کلهر تاکید کرد: تقاضاهای مختلف از امکانات و اعتبارات برای ورزش ناشنوایان مطالبهی به حق محسوب میشود و فدراسیون ورزشهای ناشنوایان هم باید در این راستا پیگیری لازم را داشته باشد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: در زمینهی پاداش به قهرمانان ناشنوا، تبعیض درست نیست و قطعا باید در زمان لازم انجام شود چرا که مدال ورزشکاران ناشنوا، امید آفرینی زیادی در جامعه بوجود میآورد که در نوع خود ارزشمند است.
تعیین اعضای هیات رئیسه فدراسیون ناشنوایان
در این مجمع علیرضا بسیح که پیش از این نایب رئیس فدراسیون ناشنوایان بود به دلیل این که از سوی فدراسیون به عنوان دبیر فدراسیون منصوب شده در مجمع از سمت نایب رئیسی استعفا کرد که با ۴۱ رای اعضای مجمع با استعفای او موافقت شد.
در ادامه رای گیری برای نایب رئیس اول و همچنین خبره ورزشی زنان و مردان انجام شد که بر این اساس امید سعیدی با ۳۰ رای به عنوان نایب رئیس اول، مریم خدابنده با ۳۸ رای و بهزاد امیری با ۳۹ رای به عنوان خبره ورزشی به عضویت هیات رئیسه فدراسیون ورزشهای ناشنوایان درآمدند.
انتقاد یک ملی پوش
در ادامه این مجمع همچنین بیتا جواهری عضو تیم ملی کاراته ناشنوایان با انتقاد نسبت به یکسان نبودن پاداش مدال آوران ناشنوا با المپیکیها و پارالمپیکیها، گفت: بحث یکسان سازی پاداش مدال آوران ناشنوا با مدال اوران المپیکی و پارالمپیکی است که متاسفانه پاداشها یکسان نیست. آیا پرچمی که ما در میادین جهانی و المپیک به اهتزاز در میآوریم متفاوت است.
وی ادامه داد: در برزیل ما سوم شدیم اما در فدراسیون پاداش دختران با کسر ده درصد مالیات پرداخت شد در حالی که پاداش مردان کامل پرداخت شد. به همین منظور بارها به وزارت ورزش مراجعه کردم اما توجهی به این موضوع نشد.
نظر شما