رئیس پلیس آگاهی تهران در گفت و گوی اختصاصی با همشهری، دلایل کاهش شدید سرقت در پایتخت و بازگشت امنیت به جامعه را تشریح کرد.

سردار علي ولي‌پور گودرزي، رئيس پليس آگاهي تهران

همشهری آنلاین ؛ الهه فراهانی : پدیده سرقت همیشه یکی از دغدغه های اصلی مردم بوده است اما پلیس با تلاش های شبانه روزی خود سعی کرده ، دغدغه های مردم را جدی بگیرد تا آرامش را به جامعه و شهروندان برگرداند. چرا که امنیت و آسایش شهروندان، یکی از دغدغه های اصلی پلیس است. در همین راستا، پلیس زحمت کش ما ، راهکارهایی بسیاری را عملیاتی کرده تا امروزه شاهد تهرانی امن و کاهش شدید آمار سرقت باشیم. اما راهکارهای پلیس آگاهی پایتخت برای کاهش پدیده سرقت و بازگشت امنیت به پایتخت چه بوده است؟ در همین راستا، سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران در گفت وگوی اختصاصی با همشهری، این سوال ما را پاسخ داده و از تدابیر پلیس و راهکارهایی که در این زمینه عملیاتی شده می گوید و اینکه چطور تهران، تبدیل به پایتختی امن شده و امنیت به شهروندان بازگشته است.

چرا آمار سرقت در تهران کاهش یافته است؟

طرح پابند الکترونیکی

یکی از راهکارهای پلیس برای مبارزه با سرقت کنترل هوشمند سارقان سابقه دار با پابندهای الکترونکی است. این طرح با روی کار آمدن سردار احمدرضا رادان اجرایی شد. سردار گودرزی رئیس پلیس آگاهی تهران در این باره می گوید: این طرح از اواخر اسفند پارسال به دستور فرماندهی انتظامی کلید خورد . این طرح به گونه ای است که به مجرمین سابقه دار و آنهایی که بالای 4 فقره سرقت دارند ، پابند الکترونیکی به پاهایشان متصل شده و ما به صورت شبانه روزی آنها را رصد می کنیم. این تدبیری که انجام شده، موجب کاهش شدید جرم سرقت در پایتخت شده است. درواقع اصلی ترین راهکار را می توان به اجرای طرح پابند الکترونیکی اشاره کرد. در این طرح افرادی که مردم را اذیت کرده، امنیت جامعه روانی را به هم می ریزند و یا تکرار جرم می کنند، به پلیس آگاهی احضار کرده و یا دستگیرشان می کنیم. وی ادامه می دهد: ما یک اتاقی داریم به اسم اتاق پایش. پس از اجرای این طرح بود که یک اداره راه اندازی کردیم به اسم اداره سی ام پلیس آگاهی تهران که وظیفه اش کنترل مجرمان سابقه داری است که پابند الکترونیکی به پاهایشان متصل شده است. هر چند ساعت یکبار 10 نفر از همکارانم به صورت شیفتی در این اداره کار می کنند. یک نقشه بزرگ به دیوار متصل شده و هر فردی که به پاهایش ، پابند متصل است یه کد مخصوص به خودش را دارد که همکارانم هرکدامشان را رصد می کنند. مسیر ترددشان از خانه هایشان تا محل کار یا هرجایی که می روند به صورت شبانه روزی کنترل می شود. چنانچه به منطقه ای بروند که جرم در آن رخ داده ، همکارانم به آنها به صورت تلفنی تذکر می دهند. مثلا اگر از طریق دوربین های مداربسته و اطلاعات پلیسی به ما بگویند در یک محله جرم سرقت رخ داده و از قضا مجرمی که پابند دارد در آن محله مشاهده شود، فورا همکارانم به او تذکر می دهند تا آنجا را ترک کنند در غیراینصورت اگر علی رغم تذکر ما، همانجا بمانند، دستگیر خواهند شد.

وی می گوید: در خصوص هوش مصنوعی باید بگویم که ممکن است در آینده از این تکنولوژی برای کنترل مجرمان استفاده شود البته این موضوع زمان بر است.

سردار تصریح می کند: از سال گذشته تاکنون به هزاران نفر، پابند الکترونیکی زده ایم که 35 نفر از آنها در این مدت سر بزنگاه و هنگام سرقت توسط همکارانم رصد و دستگیر شده اند. به نظر من این تعداد خیلی بالا نیست و نشان می دهد که اجرای این طرح، برای پیشگیری و عدم تکرار جرم ، بازدارنده بوده است. البته به این نکته هم اشاره کنم که کار همکارانم در حوزه رصد بسیار سخت است. آنها باید چهارچشمی ، نقشه را کنترل و هزار مجرم که از پابند استفاده می کنند را کنترل کنند که البته ما برای امنیت مردم، هر کاری را انجام می دهیم تا آرامش به دل مردم عزیزمان برگردد.

وی درباره اینکه آیا مجرم نوجوان در میان افرادی که از پابند استفاده می کنند ، به چشم می خورد یا نه، می گوید: تعداد خیلی کمی نوجوان داشتیم شاید 4 نفر. چون این افراد سنشان کم است و درواقع ، تازه وارد دنیای مجرمان شده اند و هنوز پرونده هایشان سنگین و به 4 مورد نرسیده است اما همکارانم حتی مجرمان نوجوان را هم زیر نظر دارند و رصدشان می کنند.

چرا آمار سرقت در تهران کاهش یافته است؟

طرح دستگیری سارقان و مالخران

یکی دیگر از راهکارهای پلیس برای پیشگیری از جرم و تبدیل کردن تهران به پایتختی امن، اجرای طرح های پلیس آگاهی پایتخت است. یکی از این طرح ها رویکردش مبارزه با سرقت و دستگیری سارقان و مالخران است. البته به گفته سردار گودرزی، تمرکز اصلی پلیس جمع آوری و دستگیری مالخران است. او می گوید : اگر مالخر دستگیر شود، عملا سارقان دستشان خالی می ماند و نمی توانند اموال مسروقه را بفروشند. درواقع اموال مسروقه روی دستشان می ماند و خب این باعث می شود چرخه سرقت هم به مرور متوقف شود.

رئیس پلیس آگاهی تهران می افزاید: از ابتدای امسال، حدود 29 طرح با رویکرد برخورد با سارقان و مالخران را اجرا کرده ایم و تعدادی خیلی زیادی دستگیر شده اند.

تعامل خوب با دادستان تهران

سردار گودرزی می گوید: وقتی ما طرح ها را اجرا و مجرمان را دستگیر می کنیم، تحویل دستگاه قضایی می دهیم. باید بگویم که تعامل خوب ما با دادستان تهران درخصوص آزاد نکردن مجرمان و محکوم کردن آنها با صدور مجازات سنگین نیز ، یکی دیگر از عوامل بازدارنده سرقت بوده است. دیگر کمتر مجرم سابقه دار در خیابان ها می بینیم و همین موضوع موجب کاهش شدید آمار سرقت شده است. وی ادامه می دهد:به عنوان نمونه سارقان اتوبان صدر یا گانگسترهایی که به صورت مسلحانه به خانه های مردم در پایتخت هجوم می بردند پس از دستگیری توسط همکاران عزیزم ، تحویل دستگاه قضایی شدند و چون امنیت روانی شهروندان و جامعه را به هم زدند، برایشان محاربه و سنگین ترین مجازات درنظر گرفته شده است. صدور چنین احکامی هم موجب شده تا ما امروز شاهد تهرانی امن باشیم.

کنترل 24 ساعته مجرمان

همانطور که گفته شد، مجرمان سابقه دار با پابند الکترونیکی کنترل می شوند اما برخی از آنها نیز چون هنوز جرمشان به 4 مورد نرسیده، هنوز از پابند استفاده می کنند. اما آنها از تیررس پلیس در امان نیستند و با این وجود ، کارآگاهان پلیس آگاهی تهران نیز به صورت شبانه روزی آنها را زیر نظر دارند و کنترلشان میکنند. سردار گودرزی دراین مورد می گوید: همکاران من ، این مجرمان سابقه دار را حتی اگر یک مورد سابقه هم داشته باشند و بعد از طی دوران محکومیتشان آزاد می شوند را کنترل می کنند. همکارانم از طریق اقدامات اطلاعاتی ، زیر نظرشان دارند و به محض ارتکاب جرم، بالای سرشان حاضر شده و در کمتر از یک ساعت دستگیرشان می کنند. این مورد هم که با تلاش بی وقفه همکارانم صورت می گیرد نیز موجب شده تا متهمان سابقه دار از ترس دستگیری، برای بار دوم و طی کردن دوران محکومیتشان، دور خلاف را خط بکشند.

دستگیری اتباع غیر مجاز

برخی از سرقت‌های پایتخت از سوی اتباع غیرمجاز صورت می‌گرفت. افرادی که مجوز قانونی برای زندگی در ایران را نداشته و چون هیچ وابستگی به محلی که در آن زندگی می‌کنند، ندارند و اغلب آنها از داشتن کارت های شناسایی محروم هستند، به راحتی در تهران جولان می دهند و دست به ارتکاب جرم می‌زنند. سردار گودرزی می‌گوید: طرح جمع آوری مهاجرانی که مجوز قانونی در کشور را ندارند، چند وقتی می شود که به شکل ویژه آغاز شده است. دستگیری اتباع غیرمجاز و طرد آنها از کشور، یکی از عوامل کاهش وقوع جرم سرقت در پایتخت بوده است.

وی ادامه می دهد: ما طرح هایی برای دستگیری این افراد اجرا کرده ایم. معمولا اتباع خارجی که مجوز قانونی نداشته اند از کشور طرد شده اند. چرا که این افراد، چنانچه نتوانند کار مناسبی پیدا کنند به سرقت روی می آورند که خوشبختانه دستگیری آنها توسط پلیس، دستاوردهای خوبی برای کاهش وقوع جرم سرقت داشته است.

چرا آمار سرقت در تهران کاهش یافته است؟

معتادانی که جرایم خرد انجام میدهند، جمع آوری شدند

یشتر سرقت‌های خرد از سوی معتادان رقم می‌خورد و با جمع‌آوری این افراد از ابتدای امسال تاکنون، شاهد کاهش بیش از 20 درصدی سرقت‌های خرد نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده‌ایم که بسیار دستاورد قابل توجهی است.

سردار علی ولیپور گودرزی می افزاید: افراد معتاد اغلب برای تامین هزینه مواد مخدر خود، دست به جرایم خرد و سرقت های کوچک مانند سرقت لوازم خودرو، کش روی، سرقت دوچرخه یا کفش از ساختمان ها و سرقت انباری می زنند. خوشبختانه این طرح یعنی جمع آوری معتادان متجاهر که با همکاری سازمان شهرداری انجام شده است.، یکی دیگر از مهم ترین و اصلی ترین دلیل شاخص نیز در کاهش وقوع سرقت های خرد توسط معتادان بوده است.

کد خبر 888691

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
    0 0
    شوخی میکنید؟ قصه حلوا حلوا را که میدونید...