معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت به اختصاص سود بسیار ناچیز به سپرده بانکی زائران عمره مفرده واکنش نشان داد.

حج عمره

به گزارش همشهری آنلاین، غلامرضا رضایی معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت درباره چرایی اختصاص سود بسیار ناچیز به سپرده بانکی زائران عمره مفرده (معادل حدود ۲ میلیون تومان بابت بیش از ۱۲ ماندن سپرده در بانک) اظهار کرد: ثبت‌نام‌های عمره مفرده طبق سیاست‌های دولت وقت و بیشتر از ظرفیت تعیین‌شده انجام شد. در زمان ودیعه‌گذاری، مبلغ دریافتی از متقاضیان ارزش خاصی داشت و بخشی از هزینه‌های سفر را پوشش می‌داد، اما اکنون به‌دلیل تورم و کاهش ارزش پول ملی، بسیار کم‌مقدار شده است.

وی ادامه داد: بانک‌ها براساس دستورالعمل‌های بانک مرکزی سود بانکی را محاسبه می‌کنند. با این حال، سازمان حج و زیارت به عنوان معتمد مردم، با اینکه هیچ‌گونه وجهی دریافت نکرده و فقط اسامی ودیعه‌گذاران را در اختیار دارد، برای احقاق حقوق زائران تلاش کرده تا شرایطی را برای جبران ارزش پول ودیعه‌گذاران فراهم کند.

معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت تصریح کرد: بر این اساس، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان پیگیری کرده‌اند و چندین جلسه با بانک‌های عامل برگزار شده است تا تجدیدنظری در میزان سود بانکی اختصاص‌یافته به سپرده زائران صورت گیرد یا تسهیلاتی مانند ارائه وام با سود حداقلی برای ودیعه‌گذاران فراهم شود.

به گفته وی، این پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد و نمایندگی ولی فقیه و سازمان حج نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند تا بانک‌ها به این موضوع منصفانه نگاه کنند و درصدد جبران ارزش پول برآیند.

رضایی خاطرنشان کرد: تاکنون پیگیری‌ها به نتیجه نرسیده است، اما امیدواریم در ادامه این روند، مقامات مسئول به ویژه مسئولان بانک مرکزی، دستوری برای تجدیدنظر در پرداخت سود داشته باشند.

وی درخصوص اینکه پاسخ بانک‌ها نسبت به پیگیری و مطالبه مسئولان سازمان حج چه بوده است، گفت: بانک‌ها عنوان می‌کنند که در چارچوب دستورالعمل‌های بانک مرکزی عمل می‌کنند اما پیشنهاد ما این بوده که مذاکره‌ای برای تجدیدنظر در این ضوابط صورت گیرد.

معاون امور حج و زیارت سازمان حج و زیارت تصریح کرد: هرچند این موضوع در حوزه تخصصی سازمان حج نیست و این سازمان نیز همواره تلاش می‌کند هزینه‌ها را به حداقل برساند و قیمت ارز را در حد مناسبی نگه دارد تا فشار بر زائران کاهش یابد، اما با توجه به مراجعات زائران، لازم است تجدیدنظری در میزان نرخ سود سپرده‌ها صورت گیرد تا حقوق ودیعه‌گذاران تضییع نشود.

وی در پاسخ به این سوال که آخرین پیگیری سازمان درباره این موضوع مربوط به چه زمانی است، گفت: این موضوع به صورت مستمر از سوی مسئولان سازمان پیگیری شده و در سال جاری نیز این امر صورت گرفته و همچنان در دستور کار سازمان حج و زیارت قرار دارد.

کد خبر 892723
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • حیدری بابا IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
    1 0
    حداقل یک وام قرض‌الحسنه به ودیعه گذاران بپردازن تا کمکی باشه جهت اعزام واقعا اگر بخواهید می‌توان اینکار ساده رو انجام داد
  • ناشناس IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
    1 0
    ۱۲ سال سود حج عمره ۲میلیون تومان چقدر ظلم هست
  • الی IR ۰۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۱
    1 0
    واقعا با این آگاهی مردم باز کسی پیدا میشه عربستان بره