به گزارش همشهری آنلاین ۳ نسل خانواده نصیری در مغازهای قدیمی در ارومیه در استان آذربایجان غربی در حال فعالیت و کسب روزی هستند. راز ماندگاری و سابقه این خانواده در تهیه صبحانه معروف ارومیه از ۷۰ سال پیش تا کنون است؛ خامه عسل که در زبان ترکی به «بال خاما» معروف است.
![نخستین صبحانه فروشی ارومیه اینجاست | این صبحانه ویژه ۷۰ سال قدمت دارد + فیلم](https://media.hamshahrionline.ir/d/2024/10/23/4/5083390.jpg?ts=1729686598000)
این مغازه نخستین جایی است که ترکیب خامه و عسل را برای مشتریان تهیه و سرو میکرد و مشتریان برای خوردن صبحانه به این مغازه میآمدند.
بعدها نیمروهایش هم به شهرتی در بازار ارومیه رسید. «حاج رضا نصیری» و «حاج حسین نصیری» دو برادری هستند که این مغازه را از مرحوم پدرشان «ستار نصیری» به یادگار نگه داشتند و حالا به فرزندان خود سپردهاند. برخی از مشتریان به آنان پیشنهاد میدهند که دستی به سر روی دکوراسیون مغازه بکشند و به سوی مدرن شدن وسایل و دکور پیش بروند، اما خانواده نصیری معتقدند این مغازه همچنان به سبک و سیاق پدرشان اداره میشود و تمام ارزش آن به حفظ فضای نوستالوژیک مغازه است.
این صبحانه فروشی ۷۰ ساله در ارومیه به بخشی از خاطرات و میراث فرهنگی شهر ارومیه تبدیل شده و بسیاری از مشتریان پا به سن گذاشته از حضور در این مغازه در دوران کودکی و نوجوانی خود خاطره دارند. بال خاما یا خامه عسل یکی از صبحانههای رایج در ارومیه و دیگر شهرهای استان آذربایجان غربی است.
در ۱۰۰ گرم عسل ۳۰۴ کیلوکالری انرژی وجود دارد و از این جهت برای وعده صبحانه مناسب است. استان آذربایجان غربی با ۳۰ هزار تن تولید عسل در سال همچنان رتبه اول کشور است و در هر فصلی کام مهمانان خود را با آن شیرین میکند. آذربایجان غربی یکی از استانهای خوش آب و هوا با دشت و کوهپایههای سرسبز و تنوع گیاهی بسیار بالا با بیش از یک هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی است که ییلاقات آن، منطقهای غنی و مساعد برای زنبورداری است. ۲۷ درصد عسل کشور در آذربایجان غربی تولید میشود.
فیلمی از این مغازه قدیمی را ببینید:
نظر شما