ناسا به‌زودی مجموعه‌ای از تلسکوپ‌ها معرفی می‌کند که می‌تواند در دهه آینده امکان تشخیص امواج گرانشی مبتنی بر فضا را فراهم کند. این کار برای تشخیص دقیق زمان ادغام سیاهچاله‌ها و سایر منابع کیهانی بسیار مفید است.

تلسکوپ لیسا

همشهری آنلاین- آزاده سلطانی: این مجموعه متشکل از ۶تسلکوپ در ماموریتی با نام لیسا LISA به معنی آنتن فضایی تداخل‌سنج لیزری، توسط آژانس فضایی اروپا با همکاری ناسا به فضا پرتاب می‌شوند تا امواج گرانشی را با استفاده از لیزر اندازه‌گیری کنند. این تلسکوپ‌ها با ۳ فضاپیما در مدار خواهند چرخید و هر ضلع ارائه این مثلث نزدیک به ۲.۵میلیون کیلومتر است.

هنگامی که اجرام متراکم مانند سیاهچاله‌ها و ستاره‌های نوترونی به دور یکدیگر می‌چرخند و ادغام می‌شوند، امواج گرانشی ایجاد می‌کنند. این امواج در فضا-زمان که انیشتین در سال۱۹۱۵ پیش‌بینی کرد، برای نخستین‌بار در سال۲۰۱۵ توسط LIGO (رصدخانه امواج گرانشی تداخل‌سنج لیزری) مشاهده شد. اکنون، دانشمندان فضا ده‌ها مورد از آنها را مشاهده کرده‌اند.

رایان دروسا، محقق مرکز پروازهای فضایی گودارد ناسا درباره این ماموریت گفت: «تلسکوپ‌های دوقلو روی هر فضاپیما، پرتوهای لیزر فروسرخ را برای ردیابی همراهان خود ارسال و دریافت می‌کنند. ناسا نیزهر ۶ تسلکوپ را برای مأموریت LISA تأمین می‌کند. نمونه اولیه که تلسکوپ واحد توسعه مهندسی نام دارد، ما را در هنگام کار برای ساخت سخت‌افزار پرواز راهنمایی می‌کند.»

بیشتر بخوانید:

ماموریت لیسا اواسط دهه۲۰۳۰ پرتاب شود. به‌گفته وب‌سایت رسمی این ماموریت، تشخیص امواج گرانشی می‌تواند پتانسیل بسیار زیادی را برای درک بهتر ما از جهان، ازجمله رویدادهایی مانند سیاهچاله‌ها و مه‌بانگ که مطالعه آنها از طریق روش‌های دیگر دشوار است، فراهم کند.

کد خبر 894038

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha