به گزارش همشهری آنلاین، محمداسماعیل اکبری، رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مهمترین وسیله تشخیص سرطان پستان را معاینه بالینی عنوان کرد و گفت: بهترین و زوترین راه تشخیص برای زنان این است که دستهایشان را بالا ببرند. هر گونه فرورفتگی در هر نقطه از پوست پستان یک مساله است و باید به پزشک مراجعه کنند.
به گفته این پزشک، ترشح خون از نوک پستان هم باید مورد توجه قرار بگیرد. البته ترشح نوک سینه در تمام زنان وجود دارد و نباید نگران بود، اما ترشح خونی هشداردهنده است.
البته به تاکید این پزشک هر تودهای در سینه زنان را نباید به عنوان سرطان تلقی کرد، اما حتی اگر یک مادر در زمان شیردهی هم در سینه خود توده مشاهده یا احساس کرد که به احتمال۹۰ درصد میتواند جمعشدگی شیر باشد اما توصیه این است که حتما به پزشک مراجعه کند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان در نشست خبری هجدهمین گنگره بینالمللی سرطان پستان در پاسخ به سوال همشهری آنلاین درباره تفاوت سرطان پستان در مردان و زنان و روشهای تشخیصی در مردان بیان کرد: مطالعات ما در ایران نشان داد که مردان ۸دهم درصد و در دنیا حداکثر یک درصد به این سرطان مبتلا میشوند. البته هر مردی به ویژه بالای ۴۰ سال اگر بزرگ شدن یک سینه یا سفتی در این ناحیه را مشاهده یا احساس کرد، باید به پزشک مراجعه کند.
او تاکید کرد: بزرگ شدن پستان در مردان به دلیل اقدامات مختلف از جمله ورزش یا مصرف داروی قلبی وجود دارد اما بزرگ شدن یکطرفه سینه و وجود توده سفت چسبنده هشداردهنده است. این در حالی است که مردان نسبت به زنان دیرتر مراجعه میکنند و و درمان در آنها کمی پیچیدهتر است.
نظر شما