همشهریآنلاین - بهروز رسایلی
یک روز بعد از برگزاری مراسم پرحرف و حدیث توپ طلای فرانس فوتبال، کنفدراسیون فوتبال آسیا هم مراسم مشابهی برای تقدیر از برترینهای قاره کهن برگزار کرد. در این میان در مورد ۲جایزه مهم، اتفاقاتی افتاد که زیاد باب طبع فوتبال ایران نبود. در مورد اول، توپ طلای آسیا را اکرم عفیف قطری برد. خب البته ما بین ۳ نفر نهایی گزینه نداشتیم اما کریخوانیهای اخیر باعث شده بود ملیپوشان ایرانی انتظار داشته باشند فرد دیگری این جایزه را ببرد، نه اکرم عفیف که اخیرا مهدی محبی در موردش گفته بود: «در حدی نیست جوابش را بدهم!» در دیگر بخش مهم مراسم یعنی انتخاب بهترین لژیونر سال اما ایران نماینده داشت، با وجود این مهدی طارمی پشت سد سون هیونگمین کرهای ماند. در پایان مراسم، طارمی که از نتایج بهدست آمده شاکی بود مدعی شد در مجامع بینالمللی در حق ایرانیها بیمعرفتی میشود. بیایید ببینیم در این مورد خاص، حق با او بوده یا نه.
آمار پارسال
البته که خیلی از کنشهای کنفدراسیون فوتبال آسیا قابل انتقاد و اصلا «مسخره» است؛ نمونهاش هم اینکه در همین مراسم امسال به هر ۳ داور نهایی جایزه دادند و تمام آنها را «بهترین» دانستند! با این حال حداقل در مورد دوئل طارمی و سون هیونگ مین، حق چندان با مهاجم ایرانی نیست. اگر خاطرتان باشد طارمی در بخش بزرگی از فصل گذشته نیمکتنشین بود. بعد از تلاش ناکام این بازیکن برای ترک پورتو، او از نظر روحی و انگیزشی دچار فروپاشی شد و خیلی از مسابقات را از روی نیمکت تماشا کرد. این در حالی است که عملکرد باثبات سون در تاتنهام ادامه داشت. اگر قرار باشد به اعداد و ارقام مراجعه کنیم، طارمی فصل گذشته طی ۲۳۵۵دقیقه بازی در همه مسابقات، ۱۱گل زد و ۵پاس گل ارسال کرد. این یعنی او بهطور متوسط هر ۱۴۷دقیقه روی یک گل تأثیر مستقیم داشت. این در حالی است که سون هیونگ مین در ۲۹۶۷دقیقه بازی برای تاتنهام، ۱۷گل زد و ۱۰پاس گل داد؛ یعنی ستاره کرهای بهطور متوسط در هر ۱۰۹دقیقه روی یک گل اثر داشته است. طارمی فصل گذشته با وجود دقایق بازی کمتر ۵کارت زرد گرفت، این در حالی است که سون هیونگ مین تنها یک اخطار دریافت کرد. بنابراین روشن است که ستاره کرهای از هر نظر بهتر از طارمی بوده و جایزه او نمیتواند غیرمنصفانه باشد.
آمار امسال
در فصل جدید هم که بهنظر میرسد کمتر مبنای محاسبه بوده، شرایط ۲بازیکن تقریبا شبیه هم است. طارمی امسال طی ۴۶۶دقیقه بازی در همه مسابقات، یک گل زده و ۳پاس گل داده است. این یعنی او بهطور متوسط هر ۱۱۶دقیقه یک گل زده یا ساخته. این در حالی است که سون در تاتنهام، طی ۶۱۹دقیقه بازی ۳گل زده و ۲پاس گل داده است؛ اثرگذاری روی گلها بهطور متوسط در هر ۱۲۳دقیقه. بنابراین انصاف باید داد که انتخاب ستاره کرهای بهعنوان بهترین لژیونر سال گذشته فوتبال آسیا چندان غیرمنصفانه نبوده است.
نظر شما