همشهری- زینب زینال زاده: ساخت تالارهای یاس اوایل دهه ۹۰ باهدف ترویج ازدواج آسان و حمایت از زوجهای کمبرخوردار توسط شهرداری تهران مطرح و پس از پیگیری در نهایت ۱۰ تالار یاس در پایتخت ساخته و بهرهبرداری شد. زوجهای کمبرخوردار میتوانستند مراسم خود را با حداقل قیمت برگزار کنند؛ اما بیتوجهی به موضوع نگهداشت این تالارها در سالهای گذشته سبب شد تا آنها از چرخه خدمترسانی خارج شوند. مدیریت شهری در این دوره احیای تالارهای یاس را در دستور کار قرار داده و بهگفته سیدمحمد نقیب، سرپرست سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران به زودی ۳ تالار یاس پس از مرمت و بازسازی به بهرهبرداری میرسند.
- ساخت ۱۰ تالار یاس
امکان ایجاد فضای مناسب برای ساخت تالارهای یاس در همه مناطق وجود نداشت چراکه باید این تالارها در نقاطی ساخته میشدند که ترافیک بیشتر به مناطق تحمیل نکنند. ازاینرو شهرداری تهران موفق شد در ۱۰منطقه (۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۰) تالارهای یاس را بسازد. البته منطقه ۲۰ در این سالها صاحب ۲ تالار یاس شد.
- استفاده ۴۲۳ زوج از تالارها
با تلاش شهرداری تهران در این دوره، بازسازی و مرمت تالارهای یاس بهسهولت انجام شد. از ابتدای فعالیت دوره ششم مدیریت شهری تاکنون ۴۲۳ زوج از خدمات تالارهای یاس استفاده و با حداقل هزینهها مراسم ساده برگزار کردهاند.
- پایان بازسازی ۵ تالار
تالارهای یاس پیش از مدیریت شهری دوره پنجم وضعیت مناسبی داشتند و زوجها بهویژه زوجهای کمبرخوردار از آنها بهرهمند میشدند؛ اما در دوره گذشته بهدلیل عدمنگهداشت درست دچار فرسودگی شدند و بلااستفاده ماندند. در حال حاضر تالارهای یاس در مناطق ۱۸ و ۱۹ احیا شدهاند و ۳ تالار یاس در مناطق ۱۲، ۱۶ و ۱۷ بهزودی افتتاح میشود.
- نحوه محاسبه هزینه مراسم
هزینه برگزاری مراسم در تالارهای یاس قطعا پایینتر از سایر تالارهاست. تعداد مهمان، نوع غذا و پذیرایی سالن از معیارهای مهم محاسبه هزینه مراسم هستند. البته زوجهای کمبرخوردار از تخفیف ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی بهرهمند میشوند.
۴ هدف مهم ساخت تالارهای یاس
خدمت ارزان یا رایگان به زوجهای جوان
حذف دغدغه در خانوادههای نیازمندان درخصوص ازدواج جوانان
تغییر سبک زندگی در حوزه ازدواج با تأکید بر مبانی دینی و مذهبی
ترویج فرهنگ ازدواج آسان متناسب با سنتهای دینی و الگوهای رفتاری
بازگشت تالارها به شهر
نرگس معدنیپور، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران
ترویج ازدواج آسان یکی از احکام برنامه چهارم توسعه است و شهرداری تهران در همین راستا باید ۱۷ تالار یاس را براساس برنامه ایجاد کند که برخی از این تالارها باید احیا و برخی دیگر توسط بخش خصوصی ساخته شود. در ۲ سال گذشته کارهای خوبی دراین زمینه انجام شده و تعدادی از تالارها که تغییر کاربری داده بودند، دوباره احیا شدند. در این دوره با تلاش مدیران شهری تالارهای یاس به شهر بازگشته و مورداستفاده زوجهای کمبرخوردار قرار گرفتهاند.
نحوه استفاده از تالارهای یاس
نظر شما