همشهری آنلاین - مجید جباری: مرگ جمعی عروسهای دریایی در منطقه خواجه عطا در استان هرمزگان ایران در روزهای اخیر به یکی از خبرسازترین مسائل زیستمحیطی بهویژه در فضای مجازی تبدیل شده و این مسئله برای سلامت اکوسیستم خلیجفارس و همچنین برای جوامع محلی که به منابع دریایی وابسته هستند، نگرانیهایی را ایجاد کرده است. این مرگومیر گسترده توجه محققان و فعالان محیطزیست را بهخود جلب کرده و پرسشهایی را درباره علل احتمالی آن برانگیخته است. مرگومیر عروسهای دریایی خلیجفارس در سالهای اخیر چندینبار اتفاق افتاده و پدیده تازهای نیست. تحقیق و بررسی جامعی در زمینه علل مرگ عروسهای دریایی خلیجفارس صورت نگرفته، اما تقریبا همه کارشناسان بر این باورند که تغییرات اقلیمی و افزایش گرمای آب دلیل اصلی مرگومیر آبزیان زیبای خلیجفارس است.
لاشه عروسهای دریایی را لمس نکنید
معاون محیطزیست دریایی اداره کل حفاظت محیطزیست هرمزگان در این باره گفت:« علت تلف شدن عروسهای دریایی، تغییرات اقلیمی روزهای گذشته، شوک توفانهای دریایی و گرم شدن دما در هفتههای گذشته است و احتمال رخ دادن دوباره این اتفاق در اردیبهشت سال آینده هم وجود دارد.»
مریم احسانپور در گفتوگو با همشهری آنلاین افزود:«هنگام توفانهای دریایی در جمعیت کیسهتنان و نرمتنان تغییر ایجاد میشود و برای حفظ تعادل زیستمحیطی شماری از این آبزیان بهصورت ژلهای متلاشی یا تلف میشوند که پدیدهای طبیعی است. شمار عروسهای تلف شده کم بوده است که براساس بررسیهای صورت گرفته پدیدهای غیرمنتظره نیست و نمیتوان آن را یک بلوم (مرگومیر گسترده) زیستمحیطی نامید؛ بنابراین هرگونه بیماری در این گونه دریایی رد میشود.»
او با بیان اینکه تلف شدن عروسهای دریایی هیچگونه خطرات زیستمحیطی ندارد، تاکید کرد:« با این حال لازم است مردم و گردشگران بهعلت ایجاد حساسیت پوستی از دست زدن به لاشههای آنها خودداری کنند.»
نظر شما