موضوع جوانی جمعیت تکلیفی ملی است و اگر در این حوزه موج‌سازی نکنیم و در اقداماتی که انجام می‌دهیم پیوست جوانی جمعیت را در کانون توجه قرار ندهیم، به توفیق نمی‌رسیم.

وزیر بهداشت

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در نشست جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که امروز برگزار شد، گفت: موضوع جوانی جمعیت، یک تکلیف ملی است و تمام دستگاه‌های کشور باید به این موضوع توجه کنند. این حوزه نباید فقط یک تکلیف درنظر گرفته شود بلکه باید نتیجه‌بخش باشد. البته همین حالا هم در آمارهایی که اعلام می‌شود جوانه‌های امید دیده می‌شود و باید با امید جلو برویم.

به تاکید ظفرقندی، موضوع مهم و اساسی این است که جوانی جمعیت تا چه میزانی از اولویت برخوردار است. اگر به موضوع جوانی جمعیت توجه کنیم، به طور قطع نتایج از زمانی که انتظار داریم اثرگذارثر است.

وزیر بهداشت با بیان این که نگاه به موضوع جوانی جمعیت باید یک نگاه ملی باشد، عنوان کرد: این حوزه فقط به وزارت بهداشت محدود نشود. اگر خواهان تحقق اهداف خود در زمینه جوانی جمعیت هستیم، باید در زمینه جوانی جمعیت موج‌سازی کنیم. اگر موج‌سازی نکنیم و در اقداماتی که انجام می‌دهیم پیوست جوانی جمعیت را در کانون توجه قرار ندهیم، به توفیق نمی‌رسیم.

ظفرقندی با اشاره به حوادث ترافیکی و میزان مرگ‌ومیر ناشی از حوادث ترافیکی توضیح داد: سالانه ۲۰هزار نفر، جان خود را در حوادث ترافیکی از دست می‌دهند که اغلب آنها جوان هستند. کادر درمان کشور به اقدامات مختلفی در کشور مانند درمان نازایی دست می‌زنند. مسائلی مانند وضعیت ایمنی راه‌ها و خودروها باید در کانون توجه قرار گیرد؛ چرا که میزان مرگ‌ومیر حوادث ترافیکی از اهمیت این موضوع حکایت می‌کند.

او با اشاره به ضرورت برگزاری جلسات اقناعی در خوابگاه‌ها در زمینه جوانی جمعیت گفت: جلسات اقناعی چهره‌ به چهره با دانشجویان در زمینه جوانی جمعیت باید در خوابگاه‌های دانشجویی برگزار شود. درباره بهورزان و ماماها هم اگر مشوق برای این گروه‌ها در نظر گرفته شود در زمینه جوانی جمعیت می‌تواند اثرگذار باشد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه دریافتی پزشکان طرحی و دستیاران مناسب نبود، عنوان کرد: دریافتی دستیاران پزشکی و پزشکان طرحی را در کانون توجه قرار دادیم. گاهی اوقات یک رزیدنت با یک اینترن ازدواج می‌کند اما آنها ناچار هستند که برای گذراندن طرح خود در استان‌های مختلف ساکن شوند. وزارت بهداشت با اختیاراتی که در دست دارد نسبت به انجام اقداماتی روی آورده است. برنامه ما این است که که اگر زوج‌ها ۲ فرزند داشته باشند، بتوانند در محل سکونت خود طرح را سپری کنند. یا زنان باردار و دارای فرزند، طرح‌شان دو سال عقب بیفتد. مسائل پزشکان در ارتباط با طرح پزشکی به قانون نیاز دارد.

البته به تاکید وزیر بهداشت، این احتمال وجود دارد که برخی مسائل در قانون دیده نشود اما در زمینه جمعیت و جوانی آن اثرگذار باشند. به طور مثال رسانه‌ها، شهرسازی و شهرداری‌ها باید در زمینه جوانی جمعیت در کانون توجه قرار گیرند.

ظفرقندی در پایان درباره بودجه در حوزه جوانی جمعیت گفت: موضوع بودجه در ارتباط با جوانی جمعیت را از مقام ریاست جمهوری پیگیری می‌کنم.

او با اشاره به ورود برخی کشورها به چاه جمعیتی هم بیان کرد: کشورهای ژاپن و کره‌جنوبی سال‌ها است که به چاه جمعیتی ورود کرده‌اند و اقدامات آنها برای خروج از چاه جمعیتی بی‌ثمر بوده است.

کد خبر 897354
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۴
    1 0
    کار فرهنگی باید بشه .طرف پول میلیونی خرج عمل های زیبایی و کنسرت و لباس میکنه ولی بچه نداره .نمیدونه فردا پیر شد همین بچه میشه دلخوشیش نه اون کنسرت ها