همشهری آنلاین، فاطمه عباسی: با اینکه چند سالی است تعداد مخازن زباله افزایش یافته و فرهنگ مردم برای اینکه زبالههایشان را به جای گذاشتن جلوی در خانه، درون این مخازن بیندازند ارتقا پیدا کرده و جمعآوری زباله هم مکانیزه شده، هنوز بسیاری از شهروندان زبالههایشان را درون سطلهای زباله شهری قرار نمیدهند. البته گاهی در برخی نقاط سطلهای زباله هم دیربهدیر نظافت میشوند.
به همین دلیل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران یکی دو سالی است که تغییراتی در نحوه نظافت و پاکسازی شهر اعمال کردهاست. این تغییرات با اجرای طرح نظافت «محلهمحور» شروع شد و همچنان هم ادامه دارد. ولی با اینکه این طرح مدتی است در حال اجراست، هنوز بسیاری از شهروندان از آن بیخبرند.
در این طرح آدرسهای قابل پایش برای تمامی شهروندان روی سامانههای سازمان مدیریت پسماند و شهرداری تهران قرار گرفته و ازآنجاکه هرکدام از ما حالا یک گوشی هوشمند توی جیبمان داریم، میتوانیم با اسکنکردن کیوآرکدی که روی سامانه شهرداری وجود دارد، جدول زمانبندی و نظافت و شستوشوی محله و ناحیهای را که در آن ساکنیم ببینیم و برنامه نگهداشت محل سکونتمان را دنبال کنیم و درصورتی که این برنامه انجام نشد، از طریق سامانه۱۳۷ موضوع را اطلاع بدهیم.
طبق این برنامه نظافت و نگهداشت محلهمحور انجام میشود و هر محله از محلات ۱۲۳گانه شهر تهران علاوه بر نظافت روزانه و عادی خود بهصورت قطعی، یکبار در هفته بهصورت ویژه هم نظافت و شستوشو میشود. یکی دیگر از کارهای سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران این است که با ارزیابی دقیق، امکانات پیمانکاران را بررسی و رتبهبندی میکند و قرارداد پیمانکارانی که نتوانند در طرح ارزیابی و رتبهبندی امتیاز و رتبه لازم را کسب کنند، فسخ خواهد شد.
درعینحال از پیمانکاران جدید که تاکنون سابقه همکاری با شهرداری تهران را نداشتهاند، اما به لحاظ عملکرد و توان فنی، اجرایی و ناوگان ماشینآلات و نیروی انسانی لازم امکان انجام عملیات نگهداشت و نظافت شهر در سطح مطلوب را دارند، دعوت به همکاری میشود. درنتیجه دیگر خیالتان راحت باشد که رصد و پایش پیمانکاران توسط سازمان مدیریت پسماند با جدیت و دقت انجام میشود تا این افراد بهعنوان بازوی اصلی شهرداری برای نگهداشت و نظافت شهر از توان فنی و اجرایی لازم برخوردار باشند و شهری تمیز داشته باشیم.
نظر شما