همشهری آنلاین: بیش از یک سال پیش، در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، عملیات طوفان الاقصی نیروهای فلسطینی در پاسخ به موج سرکوبها و تنگ تر شدن حلقه اشغال فلسطین آغاز شد. عملیات نظامی که در همان ابتدا با جنگ دیگری در گوشیهای هوشمند و رسانههای جمعی همزمان گردید. جنگی که یک سر آن شامل انتشار تصاویر و فیلمهایی ساختگی از کودک سوزی، زن کشی و کودک کشی توسط نیروهای حماس بود، اما خیلی دروغین بودن این گونه تصاویر ثابت شد. در واقع تصاویر و ویدیوهایی که در طول جنگ غزه تغییر داده شده و به پلتفرم های رسانه های اجتماعی سرازیر شدند، تلاش داشتند تا واقعیت جنگ را به نفع اسرائیل تحریف کنند، اما براستی طرح ادعاهای دروغ توسط رژیم صهیونیستی در طول جنگ غزه تا چه حد توانسته روایت جنگ را به نفع تل آویو تغییر دهد؟ برگزاری تظاهراتهای متنوع ضدجنگ و حمایتهای مختلف از فلسطین در کشورهای غربی و حتی در جنوب شرق آسیا حکایت از آن دارد که برخلاف تلاشی که دستگاههای تبلیغاتی اسرائیل برای معکوس کردن روایت جنگ به نفع تل آویو داشتهاند، اما افکارعمومی انگشت اتهام جنایت و نسل کشی را متوجه مقامات تل آویو میسازد. در این گزارش برخی از بزرگترین دروغهای مطرح شده توسط اسرائیل در طول بیش از یک سال جنگ در منطقه را مورد بررسی و تحلیل قرار میدهیم:
۱- ساعت صفر جنگ: جنگ جهانی آنلاین
در همان اولین ساعات پس از حمله ۷ اکتبر، اسرائیل یک استراتژی رسانه ای گسترده و پیچیده را با استفاده از حسابهای رباتی و کاربران غیرواقعی یا به اصطلاح فیک به کار گرفت تا تبلیغات گرافیکی، احساساتی و دروغینی را علیه نیروهای فلسطینی منتشر کند:
۲ میلیون دلار: بودجه اختصاص داده شده توسط توسط وزارت امور دیاسپورا اسرائیل برای جریان سازی ضد حماس و انتشار اطلاعات ساختگی و خبرهای دروغ یا به اصطلاح فیک درباره حمله ۷ اکتبر براساس اسناد بررسی شده توسط نیویورک تایمز
یک چهارم: جعلی بودن یک چهارم پستهای مربوط به حملات ۷اکتبر توسط کاربران فیک در توئیتر، فیس بوک،اینستاگرام و تیک تاک براساس آمار رسمی ارائه شده توسط شرکت اطلاعات رسانهای «سیابرا»(مستقر در اسرائیل)
جنگ جهانی آنلاین و بزرگترین سیل اطلاعات نادرست: توصیف شروع جنگ اسرائیل و حماس به عنوان بزرگترین سیل تبلیغات و اطلاعات نادرست آنلاین و یک جنگ جهانی آنلاین توسط روزنامه آمریکایی نیویورک
جنگ اطلاعاتی اعلام نشده: توصیف «جیمز روبین»، کارشناس مرکز تعاملات جهانی وزارت امور خارجه آمریکا از جنگ اسرائیل با حماس
استفاده اسرائیل از رباتهای تبلیغاتی و کاربران جعلی: گزارش موسسه آمریکایی اینترسپت درباره استفاده شرکتهای سایبری اسرائیل از ابزارهای هوش مصنوعی و مزارع ربات برای انتشار اطلاعات نادرست و گسترش تبلیغات گرافیکی، احساسی و دروغین برای غیرانسانی نشان دادن فلسطینیها، ایجاد تفرقه بین حامیان فلسطین و اعمال فشار بر سیاستمداران
۲- روزهای پس از ۷ اکتبر: هولوکاست سازی
از همان ابتدای عملیات ۷ اکتبر تلاش سازماندهی شدهای توسط مقامات صهیونیستی صورت گرفت تا نوعی تصویر سازی هولوکاستی از عملیات ضداشغالگری نیروهای فلسطینی ارائه شود. مقامات اسرائیلی به طور معمول به هولوکاست استناد می کنند، حماس را با نازی ها یا داعش مقایسه می کنند و وقایع ۷ اکتبر را به عنوان شاهدی بر تلاش سازمان یافته برای ارتکاب نسل کشی علیه یهودیان به تصویر می کشند تا نسل کشی خود را در غزه توجیه کنند:
«بنیامین نتانیاهو»، در تماس تلفنی با جو بایدن( ۱۱ اکتبر): ما شنبه مورد حمله حمله ای قرار گرفتیم که می توانم بگویم وحشیگری آن را از زمان هولوکاست ندیده ایم.
«یواو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: عملیات ۷ اکتبر یک هولوکاست جدید علیه ما بود و ما با این هولوکاست جدید می جنگیم.
«جاناتان کنریکوس»، سخنگوی ارتش اسرائیل در نشست با خبرنگاران: دهها نوزادان سر بریده شدهاند.
سرهنگ دوم «گای باسون»، معاون فرمانده تیپ کفیر ارتش اسرائیل: بدن هشت نوزاد را دیده که در مهد کودکی در کیبوتز بئری توسط حماس اعدام شدند .
«الی بیر»، مسئول نیروهای شهرک نشین داوطلب: پیش چشمان خود زنی را دیدم که باردار بود، حماس وارد خانه او شد و جلوی بچه هایش شکمش را باز کردند، بچه را بیرون آوردند و بچه کوچک و خودش را با چاقو زدند و کشتند.
تور دروغین و صحنه سازی شده برای خبرنگاران بین المللی: در ۱۰ اکتبر، سه روز پس از عملیات نیروهای حماس، ارتش اسرائیل توری را برای خبرنگاران بین المللی ترتیب داد و در این تور صحنهسازیهایی از محل قتل ۴۰ نوزاد توسط حماس به خبرنگاران و دوربینهای بین المللی نشان داد.
شکست روایت هولوکاست سازی:
رسانه آمریکایی اینترسپت: در عملیات ۷ اکتبر، هیچ بازمانده هولوکاست وجود نداشت، هیچ سر بریدن دسته جمعی نوزادان، اعدام گروهی در مهدکودک و نوزادی که در تنور گذاشته شده باشد، وجود نداشت. هیچ زن حامله ای شکمش بریده و جنین را جلوی چشمان او و دیگر فرزندانش با چاقو نزدند. این داستانها کاملاً تخیلی هستند.
تایمز اسرائیل: در عملیات ۷ اکتبر، فقط یک نوزاد ۹ ماه جان خود را از دست داده و نه بیشتر.
«اوون جونز»، روزنامه نگار انگلیسی شرکت کرده در تور ارتش اسرائیل پس از ۷ اکتبر: هیچ فیلم و مدرکی وجود ندارد که ادعاهای شکنجه، خشونت جنسی و سر بریدن دسته جمعی نوزادان یا سایر کودکان توسط حماس را تائید کند.
«لیات بینین آتزیلی»، اسیر آزاد شده اسرائیلی: در زمان حمله حماس در ۷ اکتبر، آنها سلاح داشتند، اما مرا تهدید نکردند و به من گفتند که لازم نیست بترسی، ما به تو صدمه نمی زنیم. اعضای حماس در روز ۷ اکتبر، به من زمان دادند تا لباس بپوشم و خود را مرتب کنم و حتی نیروهای حماس کمک کردند تا عینک خود را جستجو کنم. اعضای حماس به من دست نزدند و به زبان انگلیسی صحبت کردند و همیشه می گفتند: نگران نباش.
کاخ سفید دیدن تصاویر «سربریدن کودکان» توسط جو بایدن را تایید نکرد: چند روز پس از عملیات ۷ اکتبر و ساعتی بعد از انتشار سخنان جو بایدن مبنی بر اینکه او تصاویری از خشونت وحشتناک و «شیطانی» دیده که به مراتب از آنچه پیشتر توسط «داعش» در عراق و سوریه دیده شده بود، «هولناکتر» است، کاخ سفید در پاسخ به سوال بیبیسی تصریح کرد که رئیسجمهوری امریکا شخصا چنین تصاویری را مشاهده نکرده است.
افشاگری بازماندگان ۷ اکتبر از کشته شدن اسرائیلیها توسط آتش باران ارتش اسرائیل: یک تانک اسرائیلی در ۷ اکتبر به خانهای شلیک کرد و دهها نفر از جمله دوقلوهای ۱۲ ساله در داخل خانه جان باختند.
روزنامه عبری « یدیعوت آحارونوت»: تعداد زیادی از شرکت کنندگان در موسیقی نوا هنگام حمله حماس، با آتش شلیک شده از هلیکوپترهای آپاچی ارتش کشته شدند.
کشته شدن اسرائیلیها توسط ارتش خودی در عملیات ۷ اکتبر بر پایه دستورالعمل «هانیبال»
دستور العمل هانیبال چیست؟
دستور العمل هانیبال از سال ۱۹۸۶ وارد ارتش اسرائیل شد و بر اساس آن نیروهای نظامی صهیونیستی اجازه دارند تا به هر قیمتی از ربودن نیروهای اسرائیلی جلوگیری کنند، حتی اگر به قیمت تیراندازی و ترور اسرا باشد، چون از نظر ارتش، یک سرباز مرده بهتر از سرباز اسیر است، چون سرباز اسیر دولت را مجبور می کند برای آزادی او هزاران اسیر را آزاد کند. اگرچه ارتش اعلام کرده که این دستورالعمل از سال ۲۰۱۶ لغو شده، اما هاآرتص گزارش داده است که فرماندهان ارتش در روز ۷ اکتبر دستورالعمل هانیبال (کشتن اسرا قبل از اسارت) را صادر کردهاند و بخش زیادی از اسرائیلیها توسط خود نیروهای ارتش اسرائیل براساس دستورالعمل هانیبال پیش از انتقال به غزه کشته شدهاند.
۳- ادعای تجاوزات دروغین همزمان با آتش بس در جنگ
در اواخر نوامبر سال گذشته زمانی که فشارهای جهانی علیه اسرائیل بدلیل افزایش تصاعدی شهدای غزه در حال افزایش بود و بسیاری خواستار ادامه آتش بس در جنگ غزه بودند، تل آویو تلاش کرد تا با روایت سازی دیگری ورق را به نفع خود تغییر دهد و در این ارتباط دروغ تجاوز به اسرا توسط حماس را مطرح کرد:
نتانیاهو (۵ دسامبر):من به سازمان های حقوق زنان، به سازمان های حقوق بشر می گویم، شما درباره تجاوز به زنان اسیر اسرائیلی، جنایات وحشتناک، ختنه جنسی چیزی شنیده اید؟ کجایید لعنتیها؟
بایدن در کمپین انتخاباتی در بوستون: گزارشهایی از تجاوز مکرر به زنان اسرائیلی در غزه، مثله شدن بدنهای آنها، هتک حرمت به اجساد زنان توسط اعضای حماس شنیدهام که تاسف بار است!
«ایلون لوی»، سخنگوی کابینه اسرائیل: ماشین تجاوز حماس علیه اسرا به کار گرفته شده است.
رد ادعای تجاوز:
رویترز: تا به امروز، هیچ مدرک معتبری درباره تجاوز سیستماتیک به اسرای اسرائیلی در غزه ارائه نشده است.
افشاگری هاآرتص: فردی با نام «زکا» که به عنوان شاهد تجاوز علیه اسرا معرفی شده، سابقه سوءاستفاده از شواهد و مدارک پزشکی قانونی دارد.
عبری نیوز: هیچ قربانی زنده تجاوز جنسی وجود ندارد و هیچ فرد زنده از اسرا قربانی تجاوز جنسی نیستند.
افشاگری خانواده «گال عبدوش»، اسیر کشته شده اسرائیلی: خواهر عبدوش در اینستاگرام نوشت که خبرنگاران تایمز اسرائیل گفتند که میخواهند به یاد گال گزارشی بنویسند و همین. اگر میدانستیم که این گزارش درباره تجاوز است، هرگز آن را قبول نمیکردیم.
۴- دروغ ارتباط آنروا با حماس همزمان با حکم دیوان لاهه
همزمان با برگزاری جلسات رسیدگی به اتهام نسل کشی اسرائیل در غزه توسط دیوان لاهه، «بنیامین نتانیاهو» برای انحراف افکارعمومی از احکام پرونده نسلکشی دیوان بینالمللی دادگستری، دروغ بزرگ ارتباط حماس با آژانس امدادرسانی سازمان ملل موسوم به آنروا را مطرح کرد، اما این ادعا نیز دروغ از آب درآمد:
اسکای نیوز: گزارشگران ما هیچ اسناد اطلاعاتی مبنی بر ارتباط سازمان آنروا و حماس را ندیدهاند و بسیاری از این ادعاها، حتی اگر درست باشند، ارتباطی به آنروا ندارد.
کانال ۴ بی بی سی: هیچ مدرکی مبنی بر دست داشتن کارکنان آنروا در حملات علیه اسرائیل وجود ندارد و ادعای ارتباط آنروا با حماس برای تعطیل کردن آن مطرح شده است.
فایننشال تایمز: اتهامات خاصی مبنی بر مشارکت مستقیم آنروا با حماس مطرح شده اما این اتهامات تا کنون ثابت نشده و مدرک خاصی در این باره وجود ندارد.
۵- دروغ نظامی سازی بیمارستانها
یکی از مهمترین اتهامات مطرح شده علیه اسرائیل در جنگ غزه، بمباران بیمارستانها و مراکز درمانی است، اما تل آویو برای فرار از اتهام بمباران بیمارستانها، دروغ استفاده نظامی از بیمارستانها را مطرح کرده است:
جنایات علیه مراکز درمانی غزه:
سازمان بهداشت جهانی تائید کرده که بین ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۴ این حملات علیه مراکز درمانی غزه صورت گرفته است:
۴۹۲ حمله به مراکز بهداشتی
۵۸۰ شهید از کادر درمان
۱۷ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان: مراکز فعال درمانی در غزه
۱۹ بیمارستان غزه: بطور کامل تخریب شده
دروغهای اسرائیل برای خنثی سازی اتهام حملات علیه مراکز درمانی:
ادعای ارتش رژیم صهیونیستی درباره حضور نیروهای حماس در زیر زمین بیمارستان شفا و بمباران آن
بی اعتباری ادعای تل آویو:
آسوشیتدپرس: اسرائیل مدرکی درباره حضور حماس در بیمارستانهای غزه ارائه نکرد.
سازمان جهانی بهداشت: هیچ مدرکی درباره استفاده حماس از بیمارستانها برای اهداف نظامی ندیدیم.
تحقیقات «واشنگتنپست»: شواهد اسرائیل در حدی نیست که نشان دهد حماس از بیمارستان الشفاء به عنوان مرکز فرماندهی و کنترل استفاده کرده است.
نیویورک تایمز: هیچ نشانهای درباره استفاده نظامی حماس از بیمارستان الشفاء وجود ندارد.
نظر شما