به گزارش همشهری آنلاین به نقل از لایوساینس، این سیستم دارای یک دیافراگم شبیه مردمک چشمگربه برای فیلتر کردن نور غیرضروری و جدا کردن اشیای کلیدی از باقی اشیا در صحنه است و از لایههای بازتابنده مانند آنچه در چشم گربهها یافت میشود برای بهبود دید استفاده میکند.
روباتها، پهپادها، ماشینهای خودران و سایر سیستمهای خودران در سالهای اخیر گسترش پیدا کردهاند، اما هنوز هم دید دوربینهای آنها در همه محیطها و شرایط مختلف مورد بحث است. بهعنوان مثال، خودروهای خودران در باران یا مه عملکرد ضعیفی دارند چون این شرایط بر حسگرها و دوربینهای آنها تأثیر میگذارد.
دانشمندان سیستم بینایی جدیدی طراحی کردهاند که از لنزها و حسگرهای پیشرفتهای استفاده میکند که براساس ساختار چشم گربهسان مدلسازی شدهاند، که منجر به تشخیص و شناسایی شی بیشتر میشود. آنها سیستم بینایی کامپیوتری خود را در مطالعهای که در ۱۸سپتامبر در مجله Science Advances منتشر شد، تشریح کردند.
بیشتر بخوانید:
مردمک چشمگربه در طول روز شکل عمودی شکافی است که نور را فیلتر میکند و تابش خیرهکننده را کاهش میدهد و به گربه کمک میکند تا تمرکز کند. مردمک پس از آن گشاد میشود تا نور بیشتری در شب وارد شود با یک لایه بازتابنده به نام tapetum lucidum که با بازتاب نور مرئی از طریق شبکیه چشم و افزایش نور در دسترس گیرندههای نوری، دید آنها را تقویت میکند.
یانگ مین سونگ، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت:« دوربینهای رباتیک اغلب برای شناسایی اشیا در پسزمینههای شلوغ یا استتار شده بهویژه زمانی که شرایط نور تغییر میکند، تلاش میکنند. طراحی ما این مشکل را با اجازه دادن به رباتها برای محو کردن جزئیات غیرضروری و تمرکز روی اشیای مهم حل میکند.»
نظر شما