‌معاون وزیر بهداشت گفت : ۱۷ سال دیگر از هر سه نفر ایرانی یک نفر سالمند است.

رئیسی

به گزارش همشهری آنلاین ‌علیرضا رئیسی گفت: با این روند ۲۰ سال دیگر میزان تولد و مرگ برابر می‌شود. سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به ۴۲ میلیون نفر می‌رسد که نیمی از آنها هم سالمند خواهند بود. این در حالی است که جمعیت یکی از کشورهای همسایه ما در شرق کشور به ۵۵۰ میلیون خواهد رسید.

علیرضا رئیسی که در اولین رویداد ملی نفس با شعار هم نفس با نفس که صبح امروز (یکشنبه) ۲۰ آبان ماه به همت بسیج جامعه پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: همکاری وزارت بهداشت و بسیج دارای یک تاریخچه و دیرینه‌ای موفق بوده است که جای قدردانی دارد.
به گفته وی هرساله به طور میانگین حدود ۴۵۰ هزار مرگ به دلایل مختلف در کشور اتفاق می‌افتد. این درحالی است که در حال حاضر تعداد تولد در کشور به یک میلیون در سال می‌رسد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: در این راستا ۵۵۰ هزار نفر در سال به جمعیت کشور اضافه می‌شود. با کاهش آمار فرزندآوری در کشور، پیش‌بینی می‌شود تا ۱۷ سال دیگر از هر سه ایرانی یک نفر سالمند باشد.

رئیسی در ادامه بیان کرد: با ادامه این روند و افزایش مرگ و میر و در مقابل کاهش میزان موالید، ۲۰ سال آینده رشد جمعیت به صفر خواهد رسید و در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۵۰ میلیون می‌رسد که بیشتر آن سالمند هستند.

وی اظهار داشت: در ۲۰ سال آینده که ایران جمعیتی زیر ۵۰ میلیون خواهد داشت، جمعیت کشور همسایه ما در شرق کشور به ۵۰۰ میلیون نفر می‌رسد، و دیگر کشور همسایه در غرب به ۳۸۰ میلیون نفر خواهد رسید و اینجا عمق فاجعه درک می‌شود.

رئیسی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در رابطه با این موضوع افزود: بحث جوانی جمعیت و بحران سالمندی یک موضوع علمی است که آینده کشور را در بردارد. این وضعیت خیلی دور نیست و اکنون برای کشور ژاپن ایجاد شده همانطور که سالانه در همین راستا به دلیل نبود دانش آموز ۵۰۰ مدرسه در ژاپن تعطیل می‌شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما تنها کشور در دنیا هستیم که این اتفاق فقط ظرف ده سال افتاده و از شش فرزندی به زیر سه فرزند رسیده‌ایم. این موضوع باید تبیین شود و مسئله جمعیت باید جدی گرفته شود.

وی اعلام کرد: از نظر من مهم‌ترین عامل نجات جمعیت این است که تمام مسئولین روی این موضوع اعتقاد و اتحاد جدی داشته باشند. هر ارگانی باید تعهد عملی خود را در اختیار بگذارد. همه موضوعات بر عهده مردم نیست و مسئولین باید وظیفه خود را درست انجام دهند. در برگزاری هر موضوع و برنامه باید یک پیوستی به عنوان جوانی جمعیت داشته باشد.

رئیسی افزود: پدیده سقط در دنیا موضوع مهمی است و در خیلی از کشورهای اروپایی سقط ممنوع است. برخلاف وجود سقط قانونی در کشور در بقیه کشورها صفر و ممنوع است. وظیفه ما بررسی علت سقط، کاهش دغدغه خانواده‌ها و میزان تقاضای سقط است که باید آسیب شناسی شود.

وی گفت: طبق آمار۲۰۲۴، ۷۳ میلیون سقط القایی در دنیا به ثبت رسیده است. مطالعه‌ای در دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمان و اراک انجام شد و نتیجه دلایل سقط به این ترتیب بیان شد که ۴۱ درصد مربوط به نخواستن فرزند بیشتر و ۲۱ درصد مشکلات مالی است و همچنین شیوع سقط در خانم‌هایی که همسرشان بیکار و شغل آزاد دارد بیشتر است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به مطالعه سقط غیر قانونی در سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ افزود: تعداد ۸۴ درصد خانم‌هایی که سقط غیرقانونی و عمدی انجام داده اند دچار عارضه شدیدی شدند و همچنین ۸۸ درصد این موارد منجر به بستری در بیمارستان شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت بیان داشت: در سال ۱۴۰۲ یک مطالعه دانشگاه علوم‌پزشکی قزوین نشان داد که ۲۷.۷ دهم درصد خود مادر اقدام به سقط کرده است که اقدام جدی در مقابله با راهکارهای سقط عمدی از جمله پخش برخی داروها و بقیه موارد ضروری است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: کاهش تقاضای سقط با رویکرد صحیح از جمله فرهنگ‌سازی و کارکردن جدی در این زمینه هم به صورت علمی و هم فرهنگی در پیشگیری از این بحران ضروری است.

کد خبر 899212
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 36
  • IR ۱۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    11 20
    فرهنگ و رسم و رسوم مردم در ایران و کشورهای همسایه شرقی با وجود تشابه ها خیلی متفاوت است و خیلی تفاوت پیدا کرده ، مردم در ایران خیلی به دنبال فراهم کردن رفاه هستند و رسم و رسوم خیلی پرخرج دارند و قشر های مختلف به دنبال این مسائل هستند البته کشورهای زیادی در دنیا اینجوری هستند و جالب اینکه جمعیت زیادی هم ندارند ، اما کشورهای همسایه شرقی مثل اوایل انقلاب خودمون خیلی رسم های پرهزینه ندارند و رفاه معمولی در مسکن و مایحتاج هم برای آنها رضایت بخش است و برای همین فرزندآوری زیادی دارند و مثلا کشورهای چین و هند و پاکستان ، مالزی و اندونزی و حتی افغانستان اینجوری هست و برای همین جمعیت بالایی دارند و فرزندآوری بالاست .
    • حمید IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
      21 6
      لطفا به امار رسمی در باره خط فقر دقت کنیدتا کمتر از این اظهارات نابجا بکار ببرید
  • فریبرز IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    92 5
    متاسفانه مطلبی که عزیزان مسئول هنوز هم متوجه نشده اند قرار نیست جمعیت کشور زیاد بشه که مردم فقط زنده باشند بلکه مردم انتظار دارند که عملا زندگی کنند! هر وقت مسئولین معنی زندگی کردن را متوجه شدند قطعا مشکل جمعیت هم تا حد زیادی حل میشود.
  • علی IR ۲۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    65 3
    با این وضعیت اقتصادی یک فرزند هم زیاده
  • ناصر IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    69 2
    علت اصلی تک فرزندی خانواده ها فقط گرانی و تحریمها است دلار ۳۰۰۰ت شده ۶۹۰۰۰۰ ت یک کارمند ویا کارگر و کشاورز با این هزینه ها ورویایی شدن خرید خانه چگونه بفکر فرزند بیشتر باشد حداقل خرج یک خانواده ۴ نفره بدون اجاره ۲۰ میلیون است
  • میثم IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    46 1
    چون در کشور طوری توزیع ثروت شده است...که افراد کم درآمد، با تحصیلات بالا ، جرأت ندارند. فرزند بیاورند.....طرح تشویقی دائم و خوب هم برای افرادی که قصد فرزند آوری دارند، نداریم.....شما بیاید، به ازای هر فرزند بیشتر از ۲ تا ....تا ۵ فرزند را ۵۰ درصد کف حقوق هر سال را به حساب سرپرستان خانوار واریز کنید...جمعیت زیاد می شود...سرپرستان خانوار هم باید مادران باشند. نه پدر.....
  • کارگر IR ۲۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    48 4
    با سلام معیشت/ رفاه/آسایش/تفریح و........وقتی نیست.بچه بیارن چکار.
    • ح IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
      12 3
      این کارگر فهیم و شریف اصل موضوع را گرفت شما هم جناب معاون وزیر کمی بخودتان بیایید . با تقدیم احترام
  • اسفندیار IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    35 2
    با این روندی که آموزش و پرورش در پیش گرفته برای دانش آموزان با آن هزینه سنگین وآیاب وذهاب یک فرزندی زیاد استوانه باید خودمان درس بدیم وهرروز کلاس خصوصی زبان ریاضیدیگر وقتی برای مردم باقی نیست
  • IR ۲۱:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    12 16
    در تمام دنبا هم اینطوری ست که فقیرترین کشورها و کشورهای جهان سوم بالاترین نرخ زشد را دارند. بالاترین نرح رشد دنیا در قاره اقریقا فقیرترین قاره است. در همسایگی ایران هم بالاترین رشد حمعیت در پاکستان که به جمعیت ان اشاره کردند و افغانستان غفیرترین کشپرهای همسایه ماست. پایین ترین ترح رسد حهان در قاره اروپا و در کشورهای اسیایی در ژاپن و کره است. اکر امریکا و کانادا هم رشد کمی دارند بخاطر مهاحرین است نه رشد حمعیت کشورخودشان
  • IR ۲۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    42 4
    واقعا دنبال علت کاهش جمعیت میگردین؟!!!! یعنی واقعا نمیدونین؟!!!! خودتون رو به کدوم راه زدین؟!!! مردم توی خرج یه دونه اش موندن خودشون نون ندارن بخورن شما سراغ بچه میگیری؟!!
  • ناشناس IR ۲۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    41 5
    گرانی ،نداشتن شغل ،نداشتن خانه ،و ناز پروری در خانوادها ،عوامل کاهش جمعیت ایران .
  • محمد IR ۲۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    41 4
    آقای کارشناس همین جمعیت زیر فقر و بدبختی دارند به میشوند چه اصراری بر افزایش جمعیت است در حالیکه همین جمعیت مسکن ،شغل تغذیه امنیت ، جنگ با دنیا ،و دهها علت دست و پنجه نرم میکنند چرا فرزند آوری
  • IR ۲۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    46 6
    با این هزینه های سرسام‌آور انتظار دارید مردم ازدواج کنن و بچه دار بشن؟!
  • د IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    58 4
    سلام مشکلات اقتصادی و بیکاری حل کن تا جوانان ازدواج کنند واقعا متوجه این نشدی ؟
  • FR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    11 25
    باید جلوی طلاق های بی رویه گرفته شود طلاق توافقی قبلاً نبود الان وکیل ها با گرفتن پول بیشتر حتی کاری میکنند که نیاز به مشاوره قبل طلاق نباشد کمتر از یک ماه راحت حکم طلاق داده میشود
    • امیر IR ۰۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
      22 2
      اگرطلاق ازاین هم راحترمیشد خیلی بهتر بود،چه لزومی داره باناراحتی زیر یک سقف باشی
  • ارغنون AU ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    40 5
    شماها که عرضه ندارید در دل زمستان ، برق کشور را تامین کنید با چه رویی مردم را به فرزندآوری دعوت میکنید؟
  • ما IR ۲۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    37 5
    توی همینش موندن مردم .. بچه بیارن آخه ... الان نفت داریم فقیرترین منطقه ایم و گاز و برق داره سهمیه میشه سال ۱۴۸۰ که نفت هم نداریم . البته شاید هم تا اونوقت کل دنیا برن مریخ جز ما .. در این صورت حتما وضعیت بهتر
  • IR ۲۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰
    40 3
    مسئولین کشور هر وقت شرایط زندگی در کشور را، برای مردم فراهم و آسان کردند همه مشکلات کشور حل خواهد شد. وگرنه با شعار ، اصلاح طلب و اصولگراو ... که هر روز زندگی را برای مردم سخت می کنند در هشتاد سال آینده خودشان مسئول خودشان خواهند بود و با این دست فرمون تا ۸۰ سال آینده مردمی وجود ندارند.
  • IR ۰۰:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    11 3
    من و خواهر برادرم مجرد هستیم و چهل ساله..و بیکار و لیسانس و مستاجر و فقیر..پدرم سه ماه تا بازنشستگی فوت شد و مادرم شد مستمری بگیر با شش میلیون حقوق بعدش دق کرد و سکته مغزی و فوت شد ...مستمریش قطع کردن حالا فهمیدیم ایران جای ما ساده ها نیست چون ... واسم مهم نیست هیچ چیزش..چشمای مردم یه جوری شده دیگه مثل قبلنا نیست
    • اس اس IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
      3 0
      خدارحمت کند پدرومادرتان را ، خواهرتان اگر مجرد باشد و درآمدی نداشته باشد ، مستمری پدرتان را میتواند دریافت نماید
  • مهدی خجسته IR ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    22 5
    شما فکری به حال رفاه مردم بکنین ببینید چطور فرزند آوری زیاد میشه مگه مردم میخوان جوجه کشی کنن بچه امکانات میخواد چطور کسی که ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیره انتظار داری چندتا بچه بیاره سرمایه مملکت دست ده درصد مردم کشور هستش بقیه با سیلی صورت خودشون را سرخ میکنن
  • US ۰۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    8 3
    از شاهکارهای دولت مندان هستش
  • IR ۰۶:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    12 4
    بهتر همین جمعیت کشور با این سطح رفاه هم زیاده، مگر دولت توان تامین مردم رو داشته باشه.
  • FR ۰۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    10 3
    ...ها با زور نمیشه ،باید شرایط عادی بشه،نرمال بشه ،تا مردم بزان
  • محمد IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    7 11
    مشکل فرهنگی وتن ندادن دختران به ازدواج به علت تحصیلات بی رویه.ومهریه های سنگین و احکام دادگاه های کشور درمورد مهریه است. باید سقف تحصیلی برای دختران بگزارید تا اینها مدارک کارشناسی ارشد قاب شده به دیوار را بهانه ی ناسازگاری وتشکیل ندادن خانواده نکنند.
  • IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    12 4
    من سال ۸۱ازدواج کردم، اگه اونموقع هم اوضاع اقتصادی و گرانی ها اینقدر وحشتناک بود عمرا ازدواج نمیکردم، مسولان فقط دنبال ازدیاد جمعیت و حوان سازی هستند، بالای ۸۰درصد جوانان الان از پس اجاره منزل بر نمیان خب چه کاریه، ازدواج نکنند بهتره،هر وقت تونستید اقتصاد را درست کنید بیاین در مورد ازدواج و فرزند آوری صحبت کنید
  • مهرداد IR ۰۸:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    8 2
    امسال زمستان وضعیت تغییر پیدا خواهد کرد
  • س س IR ۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    10 3
    با این ملت غمگین...همین تعداد زادو ولدهم زیاداست...
  • علی IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    7 2
    با شرایط بد اقتصادی و حکومتی در ایران همین تعداد زادو ولد هم زیادی است اول به ملت رفاه بدهید بعد دنبال افزایش جمعیت باشید
  • IR ۱۱:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    14 2
    هر وقت رفاه مردم تامین شد جمعیت هم زیاد میشه.به فکر اقتصاد باش.
  • امیر IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    0 0
    با این وضعی که ی کشور خشک بی اب بدون باران ابو تا عمق ۵۰۰ متری خالی کردیم بزودی جای هیچ جنبنده ای تو این خرابه نیست همینام اگر جرات دارند فرار کنن چرا گفتم جرات چون هیچ جای دنیا ماها را راه نمیدن واستقبال نمیکنن فقط اینده ای تاریک داریم باید از الان ترسید وحشت به اینده حق هر ایرانی هس نه اینکه بگیم ما میریم هر چه باداباد
  • قشقایی IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱
    0 0
    بااین گرانی روزافزون وتورم بالاونبودشغل ومسکن وبیکاری جوانان ناامیدحتی به فکرازدواج نیستندچه رسدبه فرزنداوری