غلامرضا دیزجی؛ رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباببازی در گفتگو با همشهری آنلاین از مشکلات تولید اسباب بازی در ایران گفت:«سال گذشته خبری مبنی بر ممنوعیت واردات اسباب بازی اعلام شد اما این موضوع در حد خبر باقی ماند و اجرایی نشد، هنوز هم حجم بسیار زیادی اسباب بازی بی کیفیت وارد میشود. یک بازار 400 تا 500 میلیون دلاری به واردات قانونی و غیرقانونی اسباب بازی در ایران اختصاص پیدا کرده است.»
به گفته دیزجی« واقعیت این است که تولیدکنندگان اعتقاد ندارند که واردات نباید انجام شود اما کالاهایی که اکنون به بازار ما وارد میشوند، کالاهای بیکیفیت با کمترین میزان تعرفه هستند. این کالاها با توجه به این شرایط با قیمت پایین به خریدار ایرانی میرسند و این موجب میشود تا تولید کننده ایرانی دستش در بازار خالی بماند.»
او با تأکید بر این موضوع که بازار اسباب بازی در ایران نزدیک به 600 میلیون دلار وسعت دارد، افزود: از این بازار، تنها 20 تا 30 درصد سهم تولید کننده داخلی است. بیشتر اسباب بازیها چینی هستند، بیش از 90 درصد اسباب بازیهای وارداتی از چین هستند.»
خلاء نظارت بر اسباببازیهای تولید شده
رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی تأکید کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از تولیدکنندگان، کالای تولید شده را به کشورهایی همچون روسیه، عراق و دبی، آسیای میانه، سنگاپور، هندوستان، مالزی و آفریقا صادر میکنند. اسباب بازی جز کالاهایی است که استانداردهای بالایی در ایران دارد. مسئولیت نظارت بر عهده سازمان استاندارد و شورای نظارت بر اسباب بازی کانون پرورش فکری است اما این موضوع به دلیل مشخص نشدن حدود تعریف فعالیت در حوزه اجرایی به صورت سیستماتیک پیگیری نمیشود.
دیزجی در توضیح سرانه مصرف اسباب بازی در ایران گفت: با توجه به شرایط اقتصادی، خانواده دست به حذف خرید اسباب بازی زدهاند چرا که از نظر برخی این کالای فرهنگی و اموزشی به عنوان کالای فانتزی تصویر میشود.سرانه مصرف اسباب بازی در ایران کاهش یافته است و کمتر از ترکیه است. برآورد بنده از این بازار نشان میدهد در دورانی سرانه مصرف اسباب بازی در ایران نزدیک به 15 تا 20 دلار رسیده بود اما اکنون این سرانه نزدیک به 10 تا 12 دلار است.
نظر شما