همشهری آنلاین - نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در دویست و هشتادمین جلسه شورا در جریان بررسی لایحه مجوز تشکیل سازمان گردشگری و مراکز تفریحی شهر تهران با بیان اینکه شرکت گردشگری شهر تهران به منظور ساماندهی مأموریت های شهرداری راه اندازی خواهد شد، اظهار کرد: شهرداری تهران با هدف جذب جهانگردان با رویکرد چابک سازی ساختار شهرداری نسبت به اصلاح ساختار شرکت نوسازی عباس آباد و تشکیل آن به شرکت گردشگری اقدام کند.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با بیان اینکه سازمان و شرکت جدیدی احداث نمی شود و تنها اصلاح ساختار صورت می گیرد، اظهار کرد: بهترین و راحت ترین کار انجام می شود و به هیچ عنوان با ماهیت سازمان که نوسازی است تعارضی ندارد و سازمان می تواند فعالیت های خود را انجام دهد.
وی ادامه داد: می توان اساسنامه را به گونه ای تنظیم کرد که هم به کار اساسی خود که نوسازی است، بپردازد و هم بتواند امور گردشگری را دنبال کند.
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا با بیان اینکه تشکیل این شرکت در دهه ۹۰ مطرح شد اما به سرانجام نرسید، گفت: اگر امروز هم از سازمان به شرکت آمدیم، از این بابت است که تمام آسیب شناسی ها صورت گرفته و دو سال بررسی انجام شد.
وی اضافه کرد: هویت معماری و شهرسازی شرکت نوسازی عباس آباد حفظ خواهد شد و معاونت گردشگری و معاونت میراث فرهنگی به آن اضافه می شود.
جدا سازی مجموعه تخصصی نقض غرض است
محمدامین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران هم در ادامه با بیان اینکه امروز دو مأموریت ذاتی معاونت از آن گرفته می شود و این یک معاونت را دچار از هم پاشیدگی می کند، گفت: ما در موضوعات تخصصی هم به مدیریت واحد نیاز داریم و برای این کمبود، قرارگاه ایجاد کردیم که هم افزایی صورت بگیرد. اگر یک مجموعه تخصصی را از مأموریت آن جدا کنیم، نقض غرض است.
وی ادامه داد: اگر قبول داریم که مباحث گردشگری باید در یک مجموعه مدیریت شود، این را هم باید بپذیریم که مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز باید در یک فضا مدیریت شود. حوزه بانوان و حوزه گردشگری جزء وظایف تعریف شده معاونت است.
توکلی زاده با تأکید بر اینکه برخی حوزه ها با هم پیوستگی دارد، یادآور شد: در جلسات قبل قرار شد بحث و بررسی صورت بگیرد و نتایج آن در صحن مطرح شود اما نمی دانیم به چه دلیلی به کمیسیون برای این موضوع و اداره کل خانواده دعوت نشدیم.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه بنده اینگونه نشان داده ام که بخشی نگری ندارم و هرجا که بتوانم کمک می کنم، تصریح کرد: شما گفتید به معاونت فنی و عمرانی در بحث غیرنقد کمک کنیم و یا مجموعه های الزهرا را به سازمان مدیریت بحران تحویل دهیم که انجام دادیم و انتظار داریم در این فرصت اندک اجازه داده شود که طرح هایمان را به سرانجام برسانیم.
وی اضافه کرد: تقاضای ما این است که اجازه دهید جلسات با حضور معاونت تخصصی برگزار و نظرات ما هم استماع شود.
نقش ویژه اراضی عباس اباد در گردشگری
در ادامه محمدحسین حجازی ، مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد با بیان اینکه وظایف حوزه گردشگری هیچ گاه مسیر یکپارچه ای نداشته است، گفت: بار بزرگی در بخش های مختلف بر عهده ما گذاشته می شود و این اقدامی بسیار مهم و اثرگذار است.
وی افزود: بنای گردشگری در شهر تهران همواره در مدیریت های مختلف شهر مغفول بوده اما در این دوره شهردار تهران و معاونین شهردار حمایت های لازم را در این خصوص داشتند. اراضی عباس آباد این ظرفیت را دارد که نقشی ویژه در حوزه گردشگری داشته باشد.
حجازی با بیان اینکه حوزه گردشگری در یک فضای واحد ساماندهی خواهد شد، گفت: سیاستگذاری و مدیریت واحد با این اقدام در حوزه گردشگری شکل خواهد گرفت. تقاضای ما این است که فعالیت ها در شورای سیاست گذاری ساماندهی شود و اگر اراده شخص شهردار نبود این اتفاق محقق نمی شد.
گفتنی است لایحه مجوز تشکیل سازمان گردشگری و مراکز تفریحی شهر تهران پس از بررسیها از دستور جلسه خارج شد.
نظر شما