به گزارش همشهری آنلاین، فیتوپلانکتونها موجودات بسیار ریزی هستند که با چشم غیر مسلح دیده نمیشوند اما اگر شمار بسیار زیادی از آنها در آب تجمع داشته باشند ممکن است رنگ آب را سبز (به علت داشتن سبزینه) یا به رنگهای دیگر کنند و گاه منجر به بروز پدیده شکوفایی جلبکی یا کشند سرخ شوند.
این موجودات بسیار ریز در ساحل نقره ای جزیره هنگام، این ساحل را به یکی از تماشایی ترین سواحل جنوب ایران تبدیل کرده اند؛ ساحلی که البته با ماسه های درخشان نقره ای شهره شده است. چه در هنگام روز و چه در تاریکی شب به این ساحل بروید، برخورد نور با ذرات درخشان این ساحل، تلالو و درخشانی آن ها را چند برابر می کند. شب ها زیر نور ماه شاهد درخشش آبی رنگ از ماسه های ساحل نقره ای قشم خواهید بود و می توانید یکی از زیباترین منظره ها را در سفرتان به ساحل پلانکتون قشم ببینید که بعضی ها آن را ساحل شیشه ای قشم هم لقب داده اند.
طبق گفته کارشناسان زمین شناسی، دلیل درخشندگی ماسه های ساحل نقره ای هنگام قشم، به دلیل وجود کانی های سنگی براق است که نور را به شکل جالبی از خود انعکاس می دهند. البته صدف های دریایی پودر شده هم می تواند بر انعکاس نور ماسه های این ساحل موثر باشد. یکی دیگر از عوامل موثر در تلالو نور ساحل نقره ای قشم، وجود موجودات ریزی به نام فیتوپلانکتون ها هستند. پلانکتون ها در حالت معمولی چون دارای سبزینه هستند، رنگ آب دریا را به رنگ سبز تبدیل می کنند؛ هنگام تاریکی شب و همچنین در زمان گذر موج های نا آرام، پلانکتون ها نور آبی منتشر می کنند.
حال تصویر کنید در این جزیره و ساحل هستید و گروهی دلفین در میان فیتوپلانکتون ها در حال شنا کردن هستند؛ فیلمی که این روزها در فضای مجازی ترند شده و ما هم آن را با شما به اشتراک گذاشته ایم.
فیلم شنای دلفین ها در میان فیتوپلانکتون های جزیره هنگام را ببینید.
نظر شما