گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان کیفری بینالمللی در لاهه برای اولین بار از زمان تاسیس این دادگاه در سال 1998، نقطه تحولی تاریخی برای عدالت بینالملل است.» این بخشی از گزارش روزنامه لوموند فرانسه در واکنش به حکم تاریخی اخیر دادگاه لاهه است.
پس از آنکه دادگاه لاهه حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر، و یوآو گالانت وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی، را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد برخی کشورهای زیادی ضمن استقبال از این حکم بر اجرای آن در اراضی تحت حاکمیتشان تاکید کردند. برخی از این کشورها عبارتند از:
ایتالیا
وزیر دفاع ایتالیا اعلام کرده در صورتی که نتانیاهو وارد این کشور شود بازداشت آن در راستای اجرای حکم دادگاه لاهه انجام میشود.
کانادا
جاستین ترودو نخست وزیر کانادا ضمن اعلام پایبندی اوتاوا به تمام احکام محاکم بین المللی گفته کشورش از این قوانین دفاع کرده و به تمام لوایح و احکام صادر شده در محاکم بین المللی پایبند است.
کلمبیا
گوستاوو پترو رئیس جمهور کلمبیا، با استقبال از حکم دادگاه لاهه آن را اقدامی منطقی و ضروری توصیف کرده و گفته نتانیاهو مرتکب نسل کشی شده و باید به حکم دادگاه لاهه احترام گذاشت.
هلند
وزیر خارجه هلند گفته کشورش در صورت لزوم آماده هر گونه اقدام بر اساس رای صادر شده از سوی دادگاه لاهه است. کاسپر فیلدکمپ گفته هلند به احکام دادگاه لاهه در خصوص بازداشت نتانیاهو گالانت احترام میگذارد.
بلژیک
پترا دی ساترا معاون نخست وزیر بلژیک با حمایت از رای دادگاه لاهه تاکید کرده که اتحادیه اروپا باید از احکام این نهاد علیه نتانیاهو و گالانت به دلیل ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت پیروی کند.
اسلونی
روبرت گولوب نخست وزیر اسلونی با استقبال را تصمیم دادگاه لاهه گفته کشورش از احکام صادر شده توسط دادگاه لاهه علیه رهبران اسرائیلی به دلیل جنایت علیه بشریت در غزه به طور کامل حمایت میکند.
ایرلند
نخستوزیر ایرلند گفته برای بازداشت نتانیاهو در صورت ورود به این کشور در راستای اجرای حکم دادگاه لاهه آمادگی وجود دارد. سایمون هاریس تاکید کرده کشورش از محاکم بین المللی حمایت کرده و احکام صادر شده توسط آنها را اجرا میکند.
نظر شما