جدایی پدر و مادر از یکدیگر در کنار دردسرهایی روحی که برای کودکان طلاق دارد، برای دیدار کودک با والدین هم می‌تواند چالش‌هایی را ایجاد کند، به همین خاطر چند سالی است که مراکز«مهر خانواده» به محلی برای دیدارهای بی‌دردسر تبدیل شدند و حتی ۷ هزار زوج را دوباره به سر زندگی برگرداندند.

کودک طلاق

همشهری آنلاین- لیلا شریف: تا همین چند سال پیش، اگر والدین کودکان طلاق بر سر محل ملاقات او به تفاهم نمی‌رسیدند، با حکم دادگاه، کلانتری به عنوان محل دیدار کودک با پدر یا مادری که حضانت او را برعهده نداشتند، انتخاب می‌شد. دیدار با والدین در کلانتری‌ها چنان آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر روح و روان کودکان طلاق باقی می‌گذاشت که قوه‌قضاییه دست به یک تصمیم‌گیری مهم زد و با تکیه بر قانون حمایت از خانواده، افتتاح «مراکز مهر خانواده» را اجرایی کرد. در حال حاضر ۲۰۵مرکز مهر خانواده در سراسر کشور وجود دارد که علاوه بر تبدیل شدن به یک فضای مناسب برای ملاقات کودکان با والدینشان، شرایط را برای ایجاد صلح در میان زن و شوهرهای جدا شده، فراهم می‌کنند.

میانجیگری به نفع فرزندان طلاق

اقدامات این مراکز در ۲حوزه خدمات مربوط به فرزندان طلاق و همچنین خدمات مشاوره، صلح و سازش برای والدین است. این مراکز موفق شده‌اند با حضور مددکاران اجتماعی و مشاوره، محیطی امن را برای فرزندان طلاق ایجاد و احتمال بازگشت زوج‌های جدا شده به زندگی قبلی را هم پررنگ‌تر کنند تا از این طریق آسیب‌های اجتماعی افراد درگیر با مسئله طلاق کاهش پیدا کند.

سازش ۷هزار و ۲۰۷زوج با هم

برخی از زوج‌ها پس از جدایی به دشمن خونی یکدیگر تبدیل می‌شوند و کودکان در این نبرد دنباله‌دار بیشترین آسیب را تجربه می‌کنند؛ به همین دلیل مراکز مهر خانواده در کنار وظیفه اصلی خود که همان مهیا کردن شرایط برای ملاقات کودک طلاق با پدر یا مادر است، در میدان ارائه مشاوره و ایجاد سازش بین زوج‌های جدا شده هم خدمات خاصی ارائه داده‌اند. بخشی از این خدمات مربوط به ارائه آموزش و مشورت در رابطه با ازدواج دوباره زوج‌های جداشده و بخشی هم مربوط به تلاش برای ایجاد سازش بین این افراد است. مرور آمار سال‌های ۱۴۰۰تا پایان ۱۴۰۲نشان می‌دهد که در طول ۳سال ۷هزار و ۲۰۷زوج که از هم طلاق گرفته بودند، دوباره زندگی مشترک خود را از سر گرفته‌اند و در این میان زوج‌های جدا شده خراسان رضوی بیشترین پذیرش را برای بازگشت به زندگی مشترک داشته‌اند.

ابتکار جالب به نفع کودکان طلاق | ۷ هزار زوج پس از جدایی به هم برگشتند

بیشترین مراکز در کدام استان‌ها هستند؟

مرکز پژوهش‌های مجلس با ارائه گزارشی به بررسی روند فعالیت این مراکز پرداخته است. براساس گزارش این مرکز، باید گفت که تعداد مراکز مهر خانواده روند رو به رشدی دارند؛ به‌گونه‌ای که تعداد این مراکز در سال۱۴۰۰ ۱۸۸مرکز بوده و در پایان سال ۱۴۰۲تعداد این مراکز به ۲۰۵مورد افزایش یافته است.

ابتکار جالب به نفع کودکان طلاق | ۷ هزار زوج پس از جدایی به هم برگشتند

آذربایجان‌شرقی؛ پرچمدار ملاقات بی‌دردسر کودکان طلاق

هر استان با توجه به ظرفیت‌های موجود شرایط را برای ملاقات بی‌دردسر کودک طلاق با پدر یا مادری که حضانت او را برعهده ندارد و با او زندگی نمی‌کند، فراهم کرده است. نیم‌نگاهی به آخرین آمار که مربوط به سال ۱۴۰۲است، نشان می‌دهد، استان آذربایجان‌شرقی بیشترین بستر را برای این ملاقات‌ها فراهم کرده تا از آسیب‌های حضور کودکان در کلانتری‌ها برای این دیدار بکاهد.

ابتکار جالب به نفع کودکان طلاق | ۷ هزار زوج پس از جدایی به هم برگشتند

کد خبر 903089
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha