سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان با حضور ۱۵ گروه نمایشی از اول تا پنجم آذر در سنندج برگزار شد و با معرفی نفرات و گروه‌های نمایشی برتر به کار خود پایان داد.

تئاتر کردستان

فردین کمانگر- به گزارش همشهری ‌آنلاین کردستان با داشتن ظرفیت‌ها و توانایی خاص در حوزه تئاتر و سینما به‌عنوان یکی از استان‌های مطرح در این حوزه شناخته شده است و هر سال چند جشنواره تئاتر در استان کردستان برگزار می‌شود که می‌توان به جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان، تئاتر کُردی سقز، تئاتر طنز دیواندره و جشنواره استانی تئاتر کردستان اشاره کرد.
یکی از هنرمندان تئاتر استان می‌گوید: برگزاری جشنواره تئاتر استانی در شهر سنندج موجب شده است هنرمندان شهرستانی باز هم به مرکز استان سفر کنند و این امر برای تقویت و ارتقای هنر بسیار ضروری است.
شهرام میرزایی می‌افزاید: شاهد حضور بسیاری از چهره‌ها و شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی در پلاتوها بودیم و وجودی که صندلی برای نشستن نبود، برروی زمین پلاتو نمایش را نگاه می‌کردن که این نشان از دغدغه این افراد برای حمایت از هنرمندان شهرستانی دارد.

ایجاد زیرساخت‌های هنری

یکی از شهروندان سنندجی نیز که برای دیدن یکی از نمایش‌های خیابانی در پیاده‌راه فردوسی سنندج حضور پیدا کرده بود در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: سال‌هاست که تئاتر را ندیدم و اصلاً رغبتی برای دیدن اجراها و حضور در پلاتو را ندارم امروز مردم اعصاب و روان سالم ندارند؛ اما امروز وقتی نمایش خیابانی را دیدم لذت بردم و اثر نمایشی از نظر کیفی خوب بود و من را به خودش جذب کرد.
احمد فرجی ادامه می‌دهد: نمایش تئاتر در خیابان و مراکز عمومی می‌تواند مردم را با تئاتر و سالن نمایش آشتی دهد و امروز فرصتی مناسب است تا فضا را برای حضور بیشتر هنرمندان مهیا کنند.
او با بیان اینکه سنندج یکی از شهرهای فرهنگی و هنری است که عنوان شهر خلاق موسیقی، شهر دف و هزار تپه را به یدک می‌کشد، می‌گوید: این شهر اما از نظر زیرساختی با کمبودهای بسیاری مواجه است و جشنواره تئاتر استانی فرصتی است برای ایجاد زیرساخت‌های هنری و رشد برنامه‌های فرهنگی در استان و به‌ویژه شهر سنندج است.


۵ هزار نفر تئاتر خیابانی تماشا کردند

دبیر بخش خیابانی سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان نیز می‌گوید: یکی از اتفاقات بسیار خوب که در این دوره از جشنواره اتفاق افتاد توجه ویژه به تئاتر خیابانی بود و آنچه که برای حائز اهمیت بود فرهنگ مردم شهر سنندج در برخورد با اجرای تئاتر خیابانی بود که در خیابان‌های پرتردد و شلوغ سنندج در زمان اجرا سکوت حاکم بود و به شکل کاملاً حرفه‌ای و مخاطب‌محور گوش می‌دادند.
سید سوران حسینی در ادامه می‌افزاید: در چند روز که اجرا داشتیم بیش از ۵ هزار نفر مخاطب تئاتر خیابانی داشتیم و این رویداد یک نقطه عطف در تئاتر خیابانی شهر سنندج است و باتوجه‌به استقبال خوب مردم از اجرای نمایش پنج اجرای دیگر را به جدول زمان‌بندی شده جشنواره اضافه کردیم.
اوبه استقبال خوب هنرمندان کشور از جشنواره هم اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: تعدادی از هنرمندان کشور با دیدن تصاویر انعکاس داده شده از جشنواره در رسانه‌ها عنوان کردند که سنندج ظرفیت بسیار خوبی در حوزه تئاتر خیابانی دارد و باید به آن توجه بیشتری شود.
دبیر بخش خیابانی سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان می‌افزاید: باتوجه‌به استقبال خوب مردم از تئاتر خیابانی، شهر سنندج ظرفیت تبدیل‌شدن به جشنواره تئاتر شهروند را دارد که شهرداری‌های متولی آن هستند و امید است که شهرداری سنندج و شورای اسلامی شهر برای تحقق این مهم گام بردارند.

مردم سنندج پشتیبان هنرمندان هستند

دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان هم در گفت‌وگو با همشهری با اشاره به استقبال بسیار خوب شهروندان سنندجی از اجرای نمایش‌ها می‌گوید: در چند روز گذشته شاهد استقبال بسیار خوبی از سوی شهروندان و مخاطبان سنندجی بودیم و امروز بازهم با حضور خود ثابت کردند که حامی و پشتیبان هنرمندان هستند.
اسعد فریدی می‌افزاید: در سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان ۱۵ گروه نمایشی متشکل از ۶ گروه نمایش خیابانی و ۹ گروه تئاتر صحنه‌ای در پلاتوها و سطح خیابان‌های شهر سنندج به اجرای آثار خود پرداختند و امسال در نایسر یکی از محلات حاشیه‌نشین سنندج نیز چندین اجرا داشتیم که با استقبال کم‌نظیر اهالی این مناطق مواجه شدیم.

برگزاری جشنواره و کاهش آسیب‌های اجتماعی

استاندار کردستان با تأکید بر ارتقای کیفیت جشنواره نسبت به دوره‌های گذشته می‌گوید: هدف سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان باید معرفی فرهنگ غنی مردم استان به سایر نقاط کشور باشد و ما هم از هر تلاشی برای تقویت و ارتقای فرهنگ استان دریغ نخواهیم کرد و تمامی دستگاه‌های اجرایی نیز در این راستا اقدام کنند.
آرش زره‌تن لهونی می‌افزاید: استان کردستان را بافرهنگ و هنر می‌شناسند و هر کس در جای خود برای تقویت فرهنگ و هنر تلاش کند و لازم است سالانه بودجه‌ای برای برگزاری این چنین جشنواره‌هایی پیش‌بینی شود.
استاندار کردستان تصریح می‌کند: برای تقویت تئاتر استانی کوتاهی نمی‌کنیم و همه دستگاه‌های اجرایی نیز باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
لهونی می‌گوید: کردستان را بافرهنگ و هنرش شناخته شده است و اگر امروز در برخی موارد با مسائل و مشکلاتی از جمله آسیب های اجتماعی مواجه هستیم ناشی از غفلت از فرهنگ و است و اگر توجه ویژه‌ای به این حوزه داشتیم امروز در چنین شرایط و وضعیتی قرار نمی‌گرفتیم.

کد خبر 903585

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha