اسپاگتی، یکی از مجبوب‌ترین و خوش‌خوراک‌ترین غذاهای جهان است که خاستگاه آن را به کشور ایتالیا نسبت می‌دهند؛ اما چرا فکر می‌کنید همه اسپاگتی‌ها، خوردنی‌اند؟

اسپاگتی

همشهری آنلاین - سیدسروش طباطبایی‌پور: این روزها دانشمندان نازک‌ترین اسپاگتی جهان را با ضخامتی ۲۰۰برابر کمتر از یک تار موی انسان تولید کرده‌اند؛ البته این رشته‌های فوق‌العاده باریک که به نام «نانوفیبر» شناخته می‌شود، نه به‌عنوان ماده غذایی، بلکه برای کاربردهای گسترده در پزشکی و صنعت تولید می‌شوند.

بیش‌تر بخوانید:

دانشمندان اسراسر خط میخی را کشف کردند

برای مثال از این اسپاگتی جدید و نازک، برای ساخت بانداژهای زخم استفاده می‌شود؛ زیرا این ماده، هم می‌تواند رطوبت و آب را از خود عبور دهد و در عین حال، از ورود باکتری‌ها نیز جلوگیری می‌کند. این ماده برای بازیافت بافت‌های آسیب‌دیده پوست هم مناسب است و زمینه بهبود رشد استخوان‌ها را هم فراهم می‌کند.

پایه تولید این نانوفیبر، درست مثل اسپاکتی، از نشاسته است و چون نشاسته، ماده‌ای تجدیدپذیر است، مواد ساخته شده از نانوفیبرها هم دوستدار طبیعت و محیط‌زیست‌اند.

این نانوفیبرها را که حتی گاهی نازک‌تر از برخی طول موج‌های نور هستند، اگر وارد آبگرم کنید، در کسری از ثانیه پخته می‌شوند؛ به همین دلیل نمی‌توان با آنها اسپاگتی با سس مخصوص درست کرد.

کد خبر 903652

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha