همه‌ی ما به دلایل مختلف ممکن است از چسب قطره‌ای استفاده کنیم، با این حال گاهی اوقات این چسب روی سطوح گوناگونی که نباید، می‌چسبد و جدا کردن آن هم دردسرهای زیادی را به وجود می‌آورد.

image-20241127172936-1.jpeg

از طرفی دیگر شما نمی‌خواهید به سطح مورد نظر آسیب وارد کنید؛ به همین جهت می‌توانید به سراغ انواع حلال چسب قطره ای بروید و با استفاده از آن‌ها از شر این ماده مزاحم و چسبناک خلاص شوید.

برای آشنایی با این حلال‌ها و روش استفاده از آن‌ها با ما تا انتهای این مطلب از همشهری آنلاین همراه باشید.

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

چرا چسب قطره ای با آب پاک نمی‌شود؟

چسب قطره‌ای به واسطه‌ی دلایلی که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته‌اند به سادگی با آب پاک نخواهد شد:

  • سرعت خشک شدن بالا: چسب‌های قطره‌ای با سرعت بالایی خشک و سفت می‌شوند؛ به همین جهت به سطوح می‌چسبند و نمی‌توان با شستن معمولی آن‌ها را پاک کرد.
  • چسبندگی قدرتمند: قدرت چسبندگی بالا در این مدل چسب‌ها منجر به سخت جدا شدن آن‌ها از سطوح گوناگون می‌شود و آب قادر نیست به تنهایی آن‌ها را جدا کند.
  • ماهیت شیمیایی: ترکیبات موجود در ساخت چسب قطره‌ای با آب واکنش نشان نمی‌دهند و به راحتی در آن حل نمی‌شوند؛ به همین جهت به منظور پاک کردن آن به حلال‌های مخصوص یا ترکیب آب با مواد دیگر نیاز خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: روش‌های ساده برای پاک کردن انواع لکه‌ها

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

معرفی حلال های چسب قطره ای

همان‌طور که ملاحظه کردید به منظور پاک کردن چسب قطره ای از سطوح گوناگون به حلال‌های مختلفی نیاز داریم که تعدادی از بهترین آن‌ها در این بخش معرفی شده‌اند. با استفاده از این حلال‌ها دیگر نیازی نیست زمان زیادی را به پاک کردن چسب از سطوح اختصاص دهید و می‌توانید ظرف چند دقیقه به نتیجه‌ی دلخواه دست پیدا کنید.

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

استون؛ حلال اصلی چسب قطره‌ای

بهترین حلال چسب قطره ای استون است؛ چرا که می‌تواند به سرعت پیوند موجود بین چسب و پوست را در خود حل کند و به این ترتیب کندن چسب بعد از خشک شدن به راحتی انجام می‌شود. یکی دیگر از مزایای استون فراریت بالای آن است، به همین جهت پس از استفاده به سرعت تبخیر می‌شود و اثری از خود باقی نمی‌گذارد.

انواع استون خالص در داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های آنلاین موجود هستند که می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید یا حتی به سراغ پاک‌کننده‌های لاک بر پایه استون بروید. البته از آنجایی که استون می‌تواند پوست را خشک کند، به منظور مقابله با اثرات آن حتما از مرطوب‌کننده استفاده کنید. با توجه به این موارد مجموعه مزایا و معایب استون را می‌توان در جدول زیر خلاصه کرد:

مزایا

معایب

سرعت و تاثیرگذاری بالا در پاک کردن چسب

بوی تند و ناخوشایند برای بعضی از افراد

دسترسی آسان

احتمال بروز آسیب به سطوح پلاستیکی، رنگ و پارچه مصنوعی

تبخیر سریع بعد از استفاده

خشکی و تحریک پوست در صورت استفاده مکرر

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

الکل ایزوپروپیل

الکل طبی با نام علمی الکل ایزوپروپیل یکی دیگر از حلال‌های پیش‌رو شما برای پاک کردن و زدودن چسب قطره‌ای محسوب می‌شود. این ماده در مقایسه با استون ملایم‌تر است و می‌توان از آن در طیف وسیعی از سطوح گوناگون استفاده کرد؛ علاوه‌براین الکل خاصیت ضدعفونی‌کنندگی هم دارد.

در صورتی که قصد استفاده از الکل ایزوپروپیل را دارید مقادیر مشخصی از آن را بر روی دستمال یا پنبه بمالید و اجازه دهید چند دقیقه بماند، پس از آن می‌توانید با کاردک چسب را بردارید. مزایا و معایب الکل طبی در جدول زیر درج شده است:

مزایا

معایب

ایمنی نسبتا بالا برای استفاده روی سطوح گوناگون

عدم تاثیرگذاری لازم برای چسب‌های خشک شده و قدیمی

تبخیر سریع بعد از استفاده بدون باقی‌گذاشتن هرگونه اثر

خشک کردن بیش از اندازه پوست‌های حساس

خاصیت ضدعفونی‌کنندگی

امکان اشتعال در صورت استفاده در نزدیکی شعله یا سایر منابع گرمایی

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

حلال‌های شیمیایی مخصوص

در بازار حلال‌های شیمیایی وجود دارند که به صورت اختصاصی برای پاک کردن چسب قطره‌ای ساخته شده‌اند. ترکیبات موجود در این مدل حلال چسب قطره‌ ای منجر به اثرگذاری سریع و کارآمد آن‌ها می‌شود. در زمان استفاده از حلال‌های شیمیایی مخصوص باید مقادیر لازم از آن‌ها را بر روی چسب بمالید و پس از چند دقیقه با استفاده از کاردک چسب را بردارید. در آخرین مرحله محل استفاده را با آب بشویید و با یک پارچه تمیز پاک کنید. مزایا و معایب این مدل حلال‌ها شامل موارد زیر است:

مزایا

معایب

تاثیرگذاری بالا در پاک کردن اثر انواع چسب حتی موارد قدیمی و خشک شده

قیمت بالاتر در مقایسه با دیگر روش‌ها و حلال‌های خانگی

قابلیت استفاده بر روی انواع سطوح با کمترین احتمال بروز آسیب

وجود ترکیبات شیمیایی مضر برای چشم و دست‌ها

وجود اپلیکاتور به منظور استفاده راحت‌تر

دسترسی نه چندان آسان

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

جایگزین‌ های خانگی برای حلال چسب قطره ای

چنانچه به حلال‌های ذکر شده دسترسی ندارید یا به هر دلیلی نمی‌خواهید آن‌ها را خریداری کنید، می‌توانید به سراغ جایگزین‌های خانگی آن‌ها که تعدادی از آن‌ها شامل موارد زیر هستند، بروید:

  • ترکیب آب و مایع دستشویی؛
  • استفاده از آب گرم و صابون؛
  • استفاده از آب و نمک؛
  • مالیدن خمیر دندان روی چسب؛
  • استفاده از سرکه؛
  • پاک کردن چسب با استفاده از اتو؛
  • ترکیب نمک و روغن زیتون؛
  • ترکیب آبلیمو و مایع دستشویی؛

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

روش های پاک کردن چسب قطره ای از سطوح مختلف

حال که با انواع حلال چسب قطره‌ ای آشنا شدید بهتر است نگاهی هم به روش‌های زدودن آن از روی سطوح مختلف بیندازید و بدون وارد کردن کوچک‌ترین آسیب این ماده‌ی مزاحم را پاک کنید.

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

پاک کردن چسب قطره ای از روی پوست

در زمان کار کردن به چسب قطره‌ای ممکن است مقداری از آن به پوست شما مالیده شود. از آنجایی که پوست به صورت طبیعی رطوبت تولید می‌کند، چسب در تماس با آن به سرعت خشک می‌شود. در قدم اول به منظور جلوگیری از بروز مشکلاتی از این قبیل بهتر است در زمان کار دستکش دست کنید و در صورت نیاز با استفاده از استون یا الکل چسب را از پوست خود پاک کنید.

در صورتی که مو، لب و سایر قسمت‌های حساس پوست شما با چسب آغشته شدند برای برطرف کردن آن‌ها می‌توانید به سراغ کره بادام زمینی و انواع روغن‌های گیاهی بروید و به وسیله‌ی آن‌ها پیوند چسب را از بین ببرید.

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

پاک کردن چسب قطره ای از روی فلزات

با وجود اینکه پاک کردن چسب قطره‌ای از روی سطوحی مثل فلز دشوار به نظر می‌رسد، می‌توانید به کمک استون و سایر ابزارهای موردنیاز از قبیل چکش این کار را به سادگی انجام دهید. در قدم اول چسب را به مقادیر کافی از حلال آغشته و پس از آن از ابزارهای خراش دادن برای جدا کردن آن از سطح استفاده کنید.

نکته: در صورتی که قطعه چسب ابعاد به نسبت بزرگی دارد با کمک چکش و با استفاده از ضربه‌های ملایم آن را شل کنید.

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

پاک کردن چسب قطره ای از پارچه و لباس

مالیده شدن چسب قطره‌ای به لباس و پارچه اتفاقی بسیار ناخوشایند است که ممکن است برای شما پیش بیاید؛ اما جای نگرانی نیست چرا که به واسطه‌ی روشی که برای شما شرح می‌دهیم می‌توانید اثر ناشی از چسب را به میزان زیادی از بین ببرید.

در گام اول سعی کنید چسب را با استفاده از قاشق یا چاقوی کره بردارید. پس از آن چنانچه هنوز چسب روی لباس باقی بود با استفاده از یک تکه پنبه یا گوش پاک‌کن و مقادیر مشخصی استون آن را شل و در نهایت جدا کنید. در آخرین مرحله با مقادیر کافی شوینده لباس را بشویید تا کلیه‌ی آثار باقی‌مانده پاک شوند.

نکته: پیش از استفاده گسترده از استون، مقادیر کمی از آن را روی بخشی از لباس خود تست و از واکنش ندادن رنگ آن با این ماده اطمینان حاصل کنید.

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

پاک کردن چسب قطره ای از روی چوب

از آنجایی که چوب تراکم بسیار بالایی دارد، جدا کردن چسب از روی آن سخت‌تر از سطوح دیگر خواهد بود؛ علاوه‌براین برخلاف فلز سطح چوب در مقابل استون تغییر رنگ می‌دهد. با توجه به این مسئله حتما پیش از استفاده باید حلال را با آب مخلوط کنید و به این روش قدرت آن را کاهش دهید. با این وجود لازم است قبل از استفاده تمامی ترکیب‌ها را روی بخش کوچکی از چوب تست کنید و از عدم واکنش آن مطمئن شوید.

حال با استفاده از گوش پاک‌کن مقادیر مشخصی از حلال را به چسب آغشته کنید و در آخر با استفاده از یک ابزار تیز مقادیر باقی‌مانده را به آرامی بردارید.

روش های پاک کردن چسب قطره ای | حلال چسب قطره ای چیست؟

نکات مهم هنگام استفاده از چسب قطره ای

حتما در زمان استفاده از چسب قطره‌ای نهایت دقت خود را به کار ببرید و تا جایی که امکان دارد از آغشته کردن لباس‌ها و پوست خود با این ترکیب پرهیز کنید؛ چرا که جدا کردن آن به سختی انجام می‌شود. سایر نکات و موارد مهم در این زمینه به شرح زیر هستند:

  • هیچ‌گاه از ته چسب برای باز کردن آن استفاده نکنید؛ چرا که احتمال پخش شدن آن به اطراف و ایجاد مشکلات مختلف وجود دارد.
  • بعد از باز کردن پلمپ چسب یک ماه برای استفاده از آن فرصت دارید؛ در غیراینصورت چسب خشک و غیرقابل استفاده خواهد شد.
  • به منظور اتصال سطوح مختلف با چسب استفاده از مقادیر مشخصی از آن کافی خواهد بود (یک قطره برای هر ۶ سانتی‌متر مربع).
  • بخارات حاصل از چسب قطره‌ای محرک دستگاه تنفس هستند و استنشاق آن‌ها برای مدت زمان طولانی خطرناک است؛ بنابراین حتما مسئله تهویه مناسب را در زمان کار کردن در نظر داشته باشید.

سخن آخر

چسب قطره‌ای ابزاری بسیار کاربردی است که می‌تواند برای تعمیر و افزایش ماندگاری وسایل مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. با این حال حتما در زمان استفاده تمامی جوانب احتیاط را رعایت کنید تا احتمال آغشته شدن پوست و لباس‌های خود را با آن به حداقل برسانید. در هر صورت به کمک راهکارهای موجود در این مطلب می‌توانید چسب‌های قطره‌ای خشک شده را به سرعت و با وارد کردن کمترین آسیب به سطوح مختلف پاک کنید و آثار ناشی از آن را از بین ببرید.

کد خبر 904383

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha