همشهری آنلاین: در جلسه شورای پروانه نمایش فیلمسازی، فیلمنامه «آرامبخش» به تهیهکنندگی مجتبی رشوند بوکانی، کارگردانی سعید زمانیان و نویسندگی پدرام پورامیری و سعید زمانیان پروانه گرفت. زمانیان فیلمساز جوانی است که سابقه ساخت فیلم کوتاه دارد. پورامیری چه در مقام نویسنده و چه کارگردان بیشتر با حسین دوماری همکاری کرده و فیلم «یادگار جنوب» آنها هم امسال اکران شد که در گیشه شکست خورد.
«زن و بچه» به تهیهکنندگی سید جمال ساداتیان و به کارگردانی و نویسندگی سعید روستایی دیگر فیلمی بود که مجوز گرفت. این پروانه در واقع تایید ادامه فعالیت سعید روستایی در سینمای ایران است. بعد از «برادران لیلا» و حواشی فراوانی که از زمان نمایشش در جشنواره کن پیش آمد تا انتشار غیر قانونی آن در فضای مجازی حرفوحدیثهای فراوانی درباره امکان ادامه کار روستایی در سینمای ایران مطرح بود که با این مجوز معلوم میشود این فیلمساز جوان همچنان در ایران فیلم خواهد ساخت.
فیلمنامه «دکتر فون گویر» به تهیهکنندگی علی شیرمحمدی و به کارگردانی و نویسندگی بهروز افخمی هم مجوز گرفت. بهروز افخمی هنوز نه فیلم «صبح اعدام» اش اکران شده و نه فیلم «فرزند صبح» اش. با این حال چیزی باعث نمیشود که افخمی دست از کار بکشد. او که زمانی گفته بود از سینمای ایران خداحافظی کرده و فقط در عرصه بینالملل فیلم میسازد، مسلما از حرفش برگشته و سخت سرش به کار گرم است. چندی قبل هم «استاد» به تهیهکنندگی او به روی پرده رفت که در گیشه شکست خورد.
«این یک فیلم نیست» به تهیهکنندگی حسن مصطفوی و به کارگردانی و نویسندگی مصطفی کوشکی هم موافقت شورای پروانه فیلمسازی سینمایی را اخذ کرد. کوشکی در تئاتر شناختهشده است و البته سابقه کار تصویری هم دارد. او در سال ۱۳۹۰، یک کار ویدئویی ۷۵ دقیقهای با حضور بازیگران حرفهای ساخته و با فضای تصویر غریبه نیست. او تجربه بازیگری و طراحی صحنه هم دارد.
«قزل» به تهیهکنندگی حمید انصارینسب و به کارگردانی حسن میرزامحمدی و نویسندگی مسعود هاشمینژاد و «سالن چهار» به تهیهکنندگی سید روحاله حجازی و به کارگردانی حسین ترکجوش و نویسندگی پدرام سعیدی افشار نیز موفق به دریافت پروانه نمایش شدند.
روحاله حجازی کارگردانی است که تجربه تهیهکنندگی هم دارد و سال گذشته فیلم «روشن» با بازی رضا عطاران از او اکران شد که در گیشه موفقیتی به دست نیاورد. او حالا تهیهکننده فیلم حسین ترکجوش شده است.
حسن میرزامحمدی هم کارگردانی درام اجتماعی ــ معمایی «کتچرمی» را در کارنامه دارد و بعد از تئاتری که به روی صحنه برد، باز به عرصه سینما بازگشته است.
شاید این فیلمها به جشنواره فیلم فجر برسند. نکته مهم این است که روند حضور چهرههای جوان در عرصه سینما همچنان ادامه دارد و سینمای ایران در حال یک پوستاندازی است. از طرف دیگر، به نظر میرسد با اعطای مجوز به این فیلمها که بیشتر درام اجتماعی هستند، روند آهسته تغییر مسیری سینمای ایران از کمدی به درام اجتماعی کلید خورده است.
نظر شما