به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از فرارو، در روزهای اخیر، گزارشهای تکاندهندهای از مرگ کودکان پس از خوردن ماکارونی در نقاط مختلف ایران منتشر شده است. اخباری چنین تلخ و بازتاب ناگهانی آن در جامعه، نگرانیهای زیادی را به وجود آورده است: از مرگ آرنیکای ۷ ساله تا مرگ مشکوک دو پسر بچه در تهران حوادثی هستند که مردم به سرعت نسبت با آنها همدردی میکنند و در عین حال پرسشهایی مطرح میکنند. برای مثال اینکه علت مسمومیت با ماکارونی چیست و یا ماکارونیهای مسموم چه نوعی بودهاند.
مهرماه ۱۴۰۳، اعضای یک خانواده اهوازی پس از خوردن ماکارونی خانگی، دچار مسمومیت شدید شدند. آرمین بادامی دزفولی، پدر خانواده، در مورد این حادثه دلخراش میگوید: «دخترم آرنیکا پس از خوردن ماکارونی، به شدت دچار دلدرد و استفراغ شد. در ابتدا فکر کردیم که یک ویروس ساده باشد، اما وضعیت او به سرعت وخیم شد.»
بیمارستان برای آرنیکا ۷ ساله چه کرد؟!
به روایت خبرنگار رکنا، پدر آرنیکا گفته است که فردای روز ۲۷ مهرماه، وضعیت دخترم وخیم بود و به بیمارستان گلستان اهواز مراجعه کردیم. آنجا یک آمپول ضد تهوع تزریق کردند و گفتند که مشکل خاصی ندارد و به دلیل حضور بیماران عفونی در بیمارستان، او را نگه نمیدارند. بعد از ظهر، هنگام مراجعه به مغازهام، وضعیت آرنیکا بدتر شد و دوباره او را به درمانگاه بردم. پزشکان اعلام کردند که باید در بیمارستان بستری شود.
بادامی از لحظه بستری شدن دخترش میگوید و عنوان میکند: ساعت ۱۸:۳۰ او را به بیمارستان بردیم و بستری شد. مجدداً برایش سرم زدند، اما متاسفانه در این بیمارستان با وسعتی که داشت، هیچ متخصصی حضور نداشت تا مسمومیت دخترم را تشخیص دهد. پزشک شیفت نیز در مجموعه حضور نداشت و سرپرست بخش حدود دو ساعت با پزشک شیفت تلفنی مشغول صحبت بود و علائم آرنیکا که یکی از آنها قند خون بالا بود را اعلام میکرد.
مرگ دردناک آرنیکا بعد از ۴۸ ساعت
پدر آرنیکا گفته است که ساعت ۲۲:۴۵ شب، دخترم جان خود را از دست داد و پیکر او را به پزشکی قانونی منتقل کردند. به ما گفته شد که جواب پزشکی قانونی شش ماه دیگر اعلام میشود؛ با این حال، در گواهی بیمارستان علت مرگ مسمومیت غذایی ذکر شده است و دخترم پس از خوردن ماکارونی هیچ مواد غذایی دیگری مصرف نکرده بود.
مرگ مشکوک دو کودک تهرانی
حادثهای مشابه با مسمومیت اخیر اهواز در تهران نیز رخ داده بود که نگرانیها را دوچندان کرده است.
این دومین مورد مسمومیت غذایی با ماکارونی است که طی چند روز اخیر اعلام شده است؛ چراکه پیش از این شاهد ماجرای تلخ و دلخراش مرگ ۲ کودک یک خانواده تهرانی در پی مسمومیت مرموز پس از خوردن ماکارونی خانگی بودیم که یک خانواده را داغدار کرد.
به روایت پدر خانواده اکبری، چهار ماه پیش، این خانواده پس از خوردن ماکارونی خانگی دچار مسمومیت شدند. علائم مسمومیت شامل تهوع، تاری دید و استفراغ شدید در والدین آغاز شد. پس از تماس با اورژانس، پزشک وضعیت آنها را پایدار اعلام کرد، اما به فرزندان توجه کافی نشد. بعد از مدتی، حال خانواده بدتر شد و به بیمارستان لقمان منتقل شدند. در بیمارستان، حال فرزند کوچکتر، پندار ۱۶ ماهه، وخیمتر شد و در دستان پدرش جان باخت. فرزند بزرگتر، پویا هشت ساله نیز ۲۴ ساعت بعد در بیمارستان جان خود را از دست داد.
در مهر ۱۴۰۲ و پیشتر در سال ۱۳۹۵ نیز حادثه مشابه در خصوص مسمومیت با ماکارونی رخ داده بود.
ماکارونی مسموم در فوتبال ایران باعث تعطیلی مسابقات شد!
در مهر ماه سال ۱۴۰۲، ماکارونی باعث مسمومیت شدید اعضای تیم فوتبال مشهدی خوشه طلایی شد. گزارشها حاکی از آن است که ۱۲ نفر از بازیکنان این تیم پس از خوردن ماکارونی، دچار مسمومیت شدید شدند. حمید کلهر، سرمربی تیم، اعلام کرد که علت مسمومیت هنوز مشخص نیست و تحقیقات در حال بررسی است.
حادثه سال ۱۳۹۵: آلوده شدن بستههای ماکارونی
اخباری وجود دارد مبنی بر آنکه در سال ۱۳۹۵، بستههای ماکارونی آلوده در برخی از مناطق ایران باعث مسمومیتهای شدیدی شد، خوشبختانه این حادثه به مرگ منجر نشد و به زوایای دیگر حادثه پرداخته نشد.
نکات برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی
پس از پخت، ماکارونی را در کمتر از ۲ ساعت در ظرف دربسته و در یخچال قرار دهید.
از گرم کردن چندباره ماکارونی پرهیز کنید.
در صورت تغییر رنگ، بو یا مزهی ماکارونی، از مصرف آن خودداری کنید.
ماکارونی را قبل از مصرف به دمای مناسب (حدود ۷۴ درجه سانتیگراد) گرم کنید تا باکتریهای مضر از بین بروند.
اگر پس از خوردن ماکارونی دچار علائم مسمومیت غذایی مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا دلدرد شدید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
آزمایش غذاهای مصرفشده
پس از تحقیقات مقدماتی، غذاهای مصرفشده شب حادثه برای آزمایش به پزشکی قانونی ارسال شد که متخصصان نیز اعلام کردند غذاهای موردنظر حاوی مواد مسمومکننده نبوده است.
با توجه به اینکه فرضیه وقوع جنایت در پرونده مطرح است، بازپرس جنایی به تیم تحقیق دستور داد با اقدامات فنی و اطلاعاتی گسترده بررسیهای خود را در رابطه با این پرونده ادامه دهند.
تحقیقات قاضی اختیاری از شعبه اول دادسرای امور جنایی، جهت کشف زوایای پنهان پرونده در رابطه با فرضیه وقوع جنایت ادامه دارد و افرادی نیز تحت تحقیق قرار گرفتهاند.
نظر شما