به گزارش همشهری آنلاین، منطقه ییلاقی «ورزنه» که در ۶۰ کیلومتری جنوب مرکز بابل و در بخش بندپی شرقی این شهرستان واقع شده در روزهای اخیر مورد تهاجم خرس های گرسنه قرار گرفت.
رییس اداره محیط زیست بابل در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به این که حس بویایی خرس بسیار قوی است بوی غذا آنها را به سمت خانه های ییلاقی می کشاند.
حسین حیدرپور گفت: حس بویایی خرس تا اندازه ای قوی است که به خاطر یک عدد سیب در بالای یک درخت کل این درخت را به زیر می کشد تا به آن یک عدد سیب دست یابد.
وی با بیان این که حضور انسانها در زیست گاه های حیات وحش علتی برای بروز چنین حوادثی است، اظهار کرد: در اصل این مناطق ییلاقی زیستگاه حیات وحش و خرس ها محسوب می شود که جای آنها اشغال شد.
حیدر پور افزود: مسیرهای تردد حیات وحش همانند خرس ها در طبیعت دست خوش تغییرات و حصار کشی شده که این امر زمینه ای برای چالش های بعدی است.
حضور خرسها در مناطق پایین دست جنگل که در سالهای گذشته آغاز شد به نقطه اوج خود رسیده تا جایی که این گونه جانوری برای تهیه غذای کافی در جست وجوی زباله رستورانها در مناطق کنار جاده ها و خانه های ییلاقی حضور مییابند.
۲۵ آبان ماه گذشته هم حضور یک قلاده خرس قهوه ای در کنار یک رستوران در چالوس بسیار خبر ساز شده بود. کارشناسان حیات وحش بر این باورند تغییرات اقلیمی آسیب های زیادی در بخش های مختلف زندگی انسان ها و حیوانات به همراه داشت که یکی از این عوامل به هم خوردگی خواب زمستانی برخی از جانوران همانند خرس، مار و لاک پشتها است که این اخلال سبب خشم و پرسه برخی از گونه های جانوری همانند خرس ها شد.
هر چند خرس ها بینایی ضعیف تری نسبت به دیگر جانوران دارند اما بویایی آنها به مراتب قوی تر از حیوانات دیگر است و بوی زبالهها و استخوانها آنها را به مناطق پایین دست میکشاند.
حضور پرتعداد گردشگران در دل جنگلها که بدون هیچ محدودیتی در حال تردد هستند زمینه ای برای ریختن زباله در جنگلها را فراهم می کند و خرس ها بوی زباله را حس کرده و به مرور به این زباله خوری عادت می کنند.
کارشناسان حیات وحش اعلام می کنند سفره خالی جنگلهای هیرکانی برای خرس ها سبب شده که این حیوانات برای دست یابی به غذا در مناطق پایین دست حضور یابند.
نظر شما