همشهری آنلاین: نخستین فیلم سینمایی بهرام افشاری در کمتر از یک هفته بیش از ۳۰ میلیارد فروخته و از کمدیهای دیگری مثل «قیف» با بازی رضا عطاران و «مفتبر» با بازی حامد بهداد پیش افتاده است.
«قیف» محسن امیریوسفی که ۱۵ شهریور اکران شد، کمی بیش از ۲۷ میلیارد فروخته و حدود ۵۰۰ هزار نفر به تماشای آن رفتند. «مفتبر» ساخته عادل تبریزی که آنهم همزمان با «قیف» به روی پرده رفت، در حدود ۲۶ میلیارد تومان فروخته و تعداد تماشاگرانش هم حولوحوش ۵۰۰ هزار نفر بوده است.
نکته جالب این است که فروش «۷۰سی» از ۴۰ فیلم دیگر که امسال اکران شدهاند بیشتر بوده است. در این وضعیت آیا میشود از رونق سینمای ایران صحبت کرد؟ وقتی ۴۰ فیلم کمتر از فیلمی که تنها ۶ روز است روی پرده است فروختهاند آیا میشود از فروش میلیاردی تنها چند فیلم مثل «تگزاس ۳»، «۷۰سی»، «زودپز»، «تمساح خونی»، «پول و پارتی»، «خجالت نکش ۲»، «صبحانه با زرافهها» و «مست عشق» راضی بود و فروش این فیلمها را به کل سینمای ایران تعمیم داد؟ در حالی که تنوع فیلمهای روی پرده از همیشه کمتر است و مخاطبان چارهای جز تماشای فیلمهای کمدی ندارند، آیا باید از فروش بالای فیلمهایی که رقیبی جدی روی پرده ندارند رضایت داشت؟
فروش بالای «۷۰سی» و همه کمدیهای دیگر سینمای ایران وقتی اهمیت دارد که سایر ژانرها هم در حد و اندازه خودشان فیلم باکیفیت و قابل تماشا داشته باشند. وقتی سینماداران تمایلی ندارند جز کمدی فیلم دیگری اکران کنند و اساسا به فیلمهای غیر کمدی سانسهای پرت میدهند و کیفیت فیلمهای غیر کمدی هم دست کمی از کمدیهای بازاری بی سروشکل ندارد، باید فکری جدی به حال سینمای ایران کرد
مأموریت مدیریت جدید سینما رسیدگی به این وضعیت و تنوع بخشیدن به محصولات سینمایی است که مدتهاست تنوع ندارد.
نظر شما