به گزارش همشهری آنلاین، از آنجا که اکثر راههای باستانی این بیابان به طبس ختم میشوند نام این منطقه بیابان طبس است. گفته میشود مارکوپولو اولین مسافر نامدار این بیابان بوده است. او در سفری از کوهبنان در جنوب ریگستان به خط مستقیم به روستای کریت در شمال ریگستان رسید و در سفرنامهاش به سفر ۷ روزه به این منطقه اشاره کرده است. ناصر خسرو، آلفونس گابریل و سون هدین از دیگر مسافران نامدار این منطقه بودند. قرارگیری منطقه در حاشیه طبس که در زمان گذشته محل اتصال راههای باستانی مرکز ایران بوده موجب شده است مسیرهای باستانی متعددی از این منطقه عبور کند.
اهمیت چاله طبس به زیبایی وصف نشدنی آن است. بیابانی بکر در ساعات مختلف روز چشمانداز مناسبی را پیش روی گردشگران میگذارد. چنانکه از گذشتهای خیلی دور چاله بیابان مورد توجه بسیاری بوده و هنور هم جذابیتهای ویژه این بیابان حفظ شده است.
علاوه بر سفر افراد مشهور، بخشی از شهرت بیابان ریگستان مربوط به واقعه تاریخی سال ۱۳۵۹ هم هست؛ یکی از شگفتیها و زیباییهای منحصربهفرد این منطقه بیابانی وجود گود مسخ بزرگترین گود تلماسهای واقع در مرکز این بیابان است که از اتصال چند برخان (تپه ماسهای هلالی شکل) بزرگ ایجاد شده است. پس از ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در آبان 1359 و گروگانگیری تعدادی از کارمندان این سفارت به دستور کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا مقرر شد تا یک تیم زبده و ماهر متشکل از 132 تن از افسران کارکشته ارتش این کشور در یک عملیات هوایی موسوم به عملیات «پنجه عقاب» وارد ایران شوند و این گروگانها را آزاد کنند.
بالگردها و هواپیماهای آمریکایی با استفاده از تاریکی شب و پس از فرار از نقاط کور راداری ایران وارد خاک کشورمان شدند، اما به هنگام پرواز مجدد و برخاستن از زمین با توجه به وقوع طوفان شن در این منطقه دچار مشکل شدند و یک هواپیما و یک فروند بالگرد با هم برخورد کردند و هر دو آتش گرفتند.
نظر شما