بیمه مرکزی دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه را برای اجرا به شرکت‌های فعال بیمه در رشته شخص ثالث ابلاغ کرد.

تصادف خودرو

به گزارش همشهری آنلاین، بیمه مرکزی طی نامه‌ای دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه (افت قیمت خودرو) را برای اجرا به شرکت‌های بیمه‌ای فعال در رشته شخص ثالث ابلاغ کرد.

بر مبنای دستورالعمل یادشده که در ۱۳ ماده و ۶ تبصره تدوین شده، کاهش ارزش معاملاتی وسیله نقلیه که به دلیل وارد شدن خسارت به قطعات وسیله نقلیه ناشی از حادثه ایجاد شده از سوی شرکت بیمه محاسبه و پرداخت خواهد شد.

در دستورالعمل ابلاغی، مولفه‌های ضریب تصادف، ضریب سن وسیله نقلیه، خسارات جزئی و خسارات متوسط و شدید، لحاظ شده است و مفاد این ابلاغیه از تاریخ یکم دی ماه سال ۱۴۰۳ لازم الاجرا است.

در این ابلاغیه، علاوه بر خودروهای با سن بیش از ۱۰ سال، برخی از قطعات خودرو نیز از پرداخت افت قیمت خودرو مستثنی شده‌اند.

مطابق مصوبه فوق، خسارات وارده به سپر جلو و عقب، چراغ‌ها، جلو پنجره، آیینه‌ها، شیشه‌ها، شیشه سانروف و پانوراما، قفل درب‌ها، لوازم تزئینی، تایرها و رینگ‌ها، دستگیره‌ها، زه‌ها، دیفیوژر، فلاپ‌ها، برفپاکن‌ها، دوربین‌ها، قطعات برقی، باتری، رادیاتور، حسگرها و قطعات داخلی اتاق وسیله نقلیه مشمول پرداخت کسر قیمت وسیله نقلیه نمی‌شود.

ابلاغ مصوبه جدید خسارت افت قیمت خودرو | این موارد شامل بیمه نمی‌شوند + جدول ضریب‌ تصادف و سن خودرو

ابلاغ مصوبه جدید خسارت افت قیمت خودرو | این موارد شامل بیمه نمی‌شوند + جدول ضریب‌ تصادف و سن خودرو

در فصل دوم این مصوبه موسسات بیمه‌ای، ارزیاب مستقل خسارت، کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه موظف شده‌اند که همزمان با ارزیابی و تعیین خسارت‌های مالی واردشده به وسیله نقلیه، کسر قیمت آن را بر اساس قانون و مصوبات موجود محاسبه کنند.

مطابق فرمول محاسبه افت قیمت خودرو، ارزش وسیله نقلیه، حداکثر معادل‌گران ترین خودرو متعارف است و در خصوص وسایل نقلیه‌ای که ارزش آنها کمتر از مبلغ مذکور است، ارزش معاملاتی بلافاصله قبل از وقوع حادثه با نظر موسسه بیمه، ارزیاب مستقل خسارت بیمه، کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه لحاظ می‌شود.

این مصوبه بخاطر الزام موجود در مصوبه خرداد ماه دولت بدون لحاظ هرگونه حق بیمه‌ای به شرکت‌های بیمه ابلاغ شده و پیگیری‌ها برای رفع این اشکال و نقیصه اساسی در مصوبه دولت گذشته از سوی بیمه مرکزی و وزارت اقتصاد در جریان است.

اخیرا پرویز خوش‌کلام خسروشاهی رئیس کل بیمه مرکزی در رابطه با عدم لحاظ حق بیمه پرداخت خسارات افت قیمت خودرو گفت: این مصوبه که توسط شورای عالی بیمه تصویب شد بعد از سال‌ها اقدام بسیار مناسبی بود با این حال در مواد قانونی آن آمده که پرداخت افت قیمت خودرو باید تحت پوشش شرکت‌های بیمه‌ای قرار بگیرد اما نباید حق بیمه تولیدی در این رابطه دریافت شود که برآورد بار مالی آن برای صنعت بیمه کشور به ۳۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

وی افزود: این آیین‌نامه از ابتدای دی ماه سال جاری اجرایی می‌شود و در حال حاضر مقدمات آن فراهم شده است اما ایراداتی دارد که باید برطرف شود.

کد خبر 906441
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • PL ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۵
    0 0
    پس موارد قبلی که کار ما رو به شورا کشیده چی میشه ؟ چه وضعشه ماشین بیمه کردم حالا باید از جیب بدم؟
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۵
    4 0
    خوب به سلامتی چه تضمینی وجود دارد از فردا همین ۲۰ درصد را نکشند رو قیمت بیمه نامه و از مردم نکنند هیچی
  • IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۵
    1 0
    بهانه ای برای گران کردن بیمه طرحی دیگر از دولت قطع کن و حذف کن و گران کن پزشکیان