به گزارش همشهری آنلاین فصل پاییز در مراغه فصل برداشت سیب است. وزش باد پاییزی در مراغه در آذربایجان شرقی که به قطب سیب کشور معروف است، سبب میشود سیبهای بسیاری در باغات در پای درخت بریزند. این سیب بین باغداران به سیب پا درختی یا زیر درختی (صنعتی) گفته میشود. آمار می گوید سالانه صدها تن سیب قبل فصل برداشت یا هنگام فصل برداشت سیب به دلیل وزش باد و باران پاییزی در پای درخت میریزد. فیلمی از برداشت سیب پا درختی در مراغه که در فضای مجازی پر بازدید شده نشان میدهد که اهالی سیبهای پادرختی را در سطل بزرگ جمعآوری میکنند و در نیسانهای باربری خالی میکنند.
سرانجام پا درختیها
برداشت سیب یکی از سختترین مراحل تولید این محصول است. درختان سیب ارتفاع زیادی دارند و برای برداشت باید فرد به بالاترین نقطه شاخه درخت دسترسی داشته باشد و افتادن هر سیب از آن ارتفاع باعث خراش برداشتن پوست آن شده و دیگر قابلیت انبارداری ندارد. باغداران سیبهای پا درختی را با قیمت اندک به واسطهها میفروشند تا در مراکز تهیه کنسانتره و آبمیوه تبدیل شود. به همین دلیل برداشت سیب باید قبل از آغاز باران و باد پاییزی باشد.
در آینه آمار
باغداران آذربایجان شرقی در تولید سیب درختی رتبه دوم کشور را پس از آذربایجان غربی به خود اختصاص داده اند. شهرستان مراغه رتبه نخست تولید سیب در آذربایجان شرقی را دارد. بنا بر پیشبینی هادی خرسندی، مدیر جهاد کشاورزی مراغه، تا پایان پاییز ۱۴۰۳حدود ۲۷۰ هزار تن سیب از باغهای این شهرستان برداشت میشود. مراغه بیش از ۱۶ هزار هکتار باغ سیب دارد. ارقام سیب مراغه از نوع رِد و گُلدن صادراتی است و ۷۰ درصد سیب درختی تولیدی این شهرستان به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود. خرسندی خبر داده که امسال حدود ۵۰ درصد محصول تولیدی ممتاز و حدود ۲۰ درصد درجه ۱ و مابقی درجه ۲ و ۳ و صنعتی خواهند بود. شناسایی بازارها و فرصتهای صادراتی جدید برای سیب مراغه و ساماندهی سیب صنعتی زیردرختی در راستای بهره وری و فرآوری از این محصول در دست انجام است.
باغداران آذربایجان غربی سالانه با برداشت بیش از یک میلیون تن سیب، رتبه نخست تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص دادهاند. از مجموع ۱۰۲ هزار هکتار مساحت باغهای بارور آذربایجانغربی حدود ۶۰ هزار هکتار به سیب اختصاص یافته و حدود یک سوم سیب کشور در این استان تولید میشود.
نظر شما