هوا سرد است و حتما که شما هم در این سرما هوس بستنی نمی‌کنید، اما در شهرهای گرمسیری ماجرا فرق می‌کند به خصوص اگر جزیره کیش باشد که قصد دارد یک بستنی خاص و منحصربه فرد به نام خود داشته باشد؛ بستنی مخصوص کیش که هنوز تولید و برندسازی نشده. به همین بهانه سراغ بستنی‌های خاصی رفته‌ایم.

بستني

البرز؛ بستنی گَلِه برغان

یکی از بستنی‌هایی که در فهرست میراث ناملموس ثبت ملی شده، بستنی برغان در البرز است. با توجه به اینکه این بستنی از شیر تازه گَلِه گوسفند تهیه می‌شود، بین اهالی برغان و طالقان به بستنی گَلِه مشهور است. در روش تهیه بستنی گله ابتدا شیر تازه دام را به مدت نیم ساعت می‌جوشانند، پس از سرد شدن شیر را درون ظرف آهنی گالوانیزه می‌ریزند و با شکر حل و گلاب هم می‌زنند. ظرف فلزی را داخل ظرف چوبی می‌گذارند که با آب خیس شده و باد کرده است. دور ظرف فلزی و داخل ظرف چوبی را پر از یخ می‌کنند و می‌چرخانند. سپس نمک را اضافه می‌کنند و با پارو بستنی را هم می‌زنند تا سفت شود.

رسپی بستنی کیش در راه است | این شهرها بستنی مخصوص دارند
برغان

خوزستان؛ بستنی گاومیش ملاثانی

یکی از طعم‌های بی‌نظیر بستنی ایرانی متعلق به بستنی‌هایی ملاثانی در خوزستان است که در تهیه آن از شیر تازه گاومیش استفاده می‌شود. این بستنی مخصوص اگر چه در ابتدا در دزفول و شمال خوزستان پیدا می‌شد، اما این روزها در دیگر مناطق از جمله بندرعباس هم سرو می‌شود. شیر گاومیش بیش از ۱۲درصد چربی دارد در حالی که شیر گاو فقط ۴ درصد چربی دارد. همین موضوع باعث خوشمزه‌تر بودن محصولات لبنی گاومیش شده است.

رسپی بستنی کیش در راه است | این شهرها بستنی مخصوص دارند
بستنی گاومیش ملاثانی

خراسان جنوبی؛ بستنی زمستانی بیخ

ماده اصلی این خوراکی جالب مایع جوشیده شده ریشه گیاهی به نام محلی بیخ است. با ترکه‌های نازک چوب که به هم بسته شده آن را حسابی به هم می‌زنند تا کف کند، بعد شکر یا شیره انگور اضافه می‌کنند و دوباره هم می زنند تا حسابی خودش را بگیرد و تبدیل به بستنی سنتی زمستانی خراسان جنوبی شود. وقتی که «کف» از هر جهت آماده شد آن را در ظرف‌هایی می‌کشند و روی آن را مغز کوبیده گردو، بادام، پسته و تخم رازیانه(بادیان) می‌پاشند. آیین تولید این بستنی هم به ثبت ملی رسیده است.

رسپی بستنی کیش در راه است | این شهرها بستنی مخصوص دارند
بستنی زمستانی

رسپی ویژه بستنی در کیش

آران و بیدگل در اصفهان چند سال پیش در راستای برندسازی بستنی، اولین بستنی با طعم عرق‌های گیاهی و دارویی دارچین، گل محمدی، بیدمشک و هل را در روستای محمدآباد تولید و به بازار عرضه کرد و حالا کیش به دنبال این تجربه است. معاون گردشگری منطقه آزاد کیش با تاکید بر این موضوع با تاکید بر اینکه کیش هم به دنبال چنین برندسازی است به همشهری می‌گوید: «بعد از تحقیقات صورت گرفته با توجه به اقلیم کیش بستنی را برای برندسازی رسیدیم.»به گفته مهدی ذوقی، یک متخصص حوزه بستنی که رسپی خاصی در این حوزه دارد قرار است در این حوزه به گردشگری کیش کمک کند. ذوقی توضیح می‌دهد که این رسپی خاص تاکنون در کشور وجود نداشته و با ذائقه ایرانی تطبیق داده شده و قرار است فقط در کیش سرو شود. آن‌طور که او توضیح می‌دهد این بستنی خاص در ماه‌های آینده به مرحله تولید و عرضه خواهد رسید.

کد خبر 907606
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار هرمزگان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha