این روزها نگرانی‌ از افزایش نفوذ امنیتی ایران در ساختارهای مختلف رژیم‌صهیونیستی، آن‌هم به شیوه‌های گوناگون و متنوع، به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سیاسی – امنیتی تل‌آویو در مواجهه به جمهوری‌اسلامی تبدیل شده‌است؛ چالشی که در کانون توجه رسانه‌های غربی نیز قرار گرفته‌است.

ایران و اسرائیل

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: اگرچه طی ماه‌های اخیر مقام‌های امنیتی رژیم صهیونیستی تلاش کرده‌اند با انتشاراخبار مربوط به دستگیری جاسوس‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی، ضعف‌های خود در این حوزه را پنهان کنند، اما به‌گفته رسانه‌های غربی، رخنه عوامل ایران در ساختارهای مختلف سرزمین‌های اشغالی همچنان دغدغه‌ای بزرگ برای مقام‌های صهیونیست به‌حساب می‌آید.

روز چهارشنبه خبرگزاری «رویترز» در تازه‌ترین گزارش خود، به نقل از ۴ منبع امنیتی رژیم‌صهیونیستی، از زوایای مختلف «بزرگ‌ترین نفوذ ایران در اسرائیل طی چند دهه اخیر» پرده برداشت؛ نفوذ امنیتی که ازسوی «یهودیان اسرائیلی» انجام شده‌است. منابع امنیتی این رژیم به رویترز گفته‌اند ۳۰ شهروند «عمدتا یهودی» را دستگیر کرده‌اند که گفته می‌شود در ۹ شبکه سلولی برای ایران جاسوسی می‌کرده‌اند؛ موضوعی که ادعا شده «بزرگ‌ترین تلاش تهران برای نفوذ به ساختارهای دشمن اصلی خود» است و زنگ خطر بزرگی را برای مقام‌های رژیم صهیونیستی به‌صدا درآورده است.

جاسوسی شهروندان اسرائیلی برای ایران

این اما، نخستین بار نیست که گزارش‌های مربوط به رخنه امنیتی ایران در ساختارهای مختلف رژیم‌صهیونیستی در کانون توجه رسانه‌ها قرار می‌گیرد. در نیمه‌های آبان‌ماه گذشته بود که رسانه آمریکایی بلومبرگ طی گزارشی در این زمینه تاکید کرد که اسرائیل شاهد افزایش بی‌سابقه شهروندانی است که برای ایران جاسوسی می‌کنند.

این خبرگزاری به نقل از «یورام کوهن»، مدیر سابق شین بت (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی)، ضمن اشاره به دستگیری بیش از ۲۰ مظنون به جاسوسی برای ایران، آن‌هم با اکثریت «یهودیان اسرائیلی»، از انتقال اطلاعات امنیتی صهیونیست‌ها به ایران، آن‌هم در شرایط جنگ کنونی، ابراز نگرانی کرده بود.

موضوع جاسوسی شهروندان اسرائیلی برای جمهوری‌اسلامی به حدی جدی شده‌است که به اذعان رسانه‌های آمریکایی، مقام‌های امنیتی رژیم صهیونیستی به فکر اختصاص بندی در زندان مخصوص متهمان به جاسوسی برای ایران افتاده‌اند. مقام‌های صهیونیست نگران این هستند که انتقال اطلاعات مربوط به اماکن استراتژیک و مقام‌های مختلف اسرائیلی به ایران، زمینه‌ساز هدف‌گیری دقیق‌تری ازسوی تهران علیه تل‌آویو شود.

افزایش آسیب‌پذیری نظامی – امنیتی تل‌آویو

پیش از آن و در آخرین روزهای مهرماه نیز روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» طی گزارشی با اشاره به دستگیری ۷ شهروند اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای جمهوری‌اسلامی، مدعی شد که آنان اطلاعات مربوط به پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی را به ایران داده‌اند.

در ادامه آن گزارش ادعا شده بود که دستگیرشدگان حدود ۶۰۰ ماموریت را برای ایران انجام داده‌اند؛ ماموریت‌هایی که غالبا شامل اطلاعاتی درباره سایت‌ها و پایگاه‌های حساس نظامی ارتش، زیرساخت‌های استراتژیک و همچنین مقام‌های مختلف رژیم صهیونیستی می‌شود.

این درحالی است که مقام‌های امنیتی و رسانه‌های صهیونیستی معتقدند اطلاعاتی که شهروندان مظنون به جاسوسی، به ایران منتقل کرده‌اند، آسیب‌پذیری‌های این رژیم را در مقابل ایران افزایش داده‌است؛ موضوعی که پس از دو عملیات «وعده صادق» بر نگرانی‌های مقام‌های نظامی – امنیتی صهیونیست افزوده است.

چرا اسرائیلی احساس خطر کرده‌اند؟

در چنین شرایطی اما به‌نظر می‌رسد پس از انجام عملیات «وعده صادق ۲» ازسوی نیروهای مسلح ایران در ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳ بیش از پیش به نگرانی مقام‌های صهیونیست درباره رخنه امنیتی ایران در سرزمین‌های اشغالی افزوده‌است؛ عملیاتی که در جریان آن بخش مهمی از پایگاه‌ها و مراکز نظامی – امنیتی رژیم‌صهیونیستی هدف موشک‌های بالستیک ایرانی قرار گرفت.

اگرچه پس از انجام عملیات «وعده صادق ۱» صهیونیست‌ها تلاش کردند با ایجاد یک فضای رسانه‌ای – تبلیغاتی، ضربات وارد شده ازسوی ایران به پایگاه‌های نظامی – امنیتی خود را کتمان کنند، اما در جریان عملیات «وعده صادق ۲» حجم بالای اصابت‌ها (۹۰ درصد موفقیت در اصابت به اهداف) غیر قابل کتمان بود.

اصابت دقیق موشک‌های ایرانی به اهدافی در نقاط مختلف مناطق اشغالی، بیش از هر چیز از شناسایی دقیق ایران نسبت به اهداف نظامی – امنیتی رژیم صهیونیستی حکایت داشت؛ موضوعی که به‌نظر می‌رسد مقام‌های امنیتی این رژیم را با چالش مهمی به نام رخنه امنیتی ایران مواجه کرده‌است.

تغییر در رویکردهای رخنه

در چنین شرایطی خبرگزاری رویترز در تازه‌ترین گزارش خود دراین زمینه، به نقل از مقام‌های امنیتی اسرائیلی تصریح کرده‌است که «مقام‌های نظامی – امنیتی»، «پایگاه‌های نظامی»، «پایگاه‌های پدافندی» و همچنین «تحرکات نیروهای اسرائیلی، ازجمله در بلندی‌های جولان» از مهم‌ترین اهداف جمع‌آوری اطلاعات ازسوی جاسوسانی است که در سرزمین‌های اشغالی برای ایران کار می‌کنند.

شالوم بن حنان، از مقام‌های ارشد سابق شین بت دراین زمینه به رویترز گفته است که «تعداد شگفت‌انگیز شهروندان یهودی که آگاهانه موافقت کرده‌اند با جمع‌آوری اطلاعات یا برنامه‌ریزی خرابکاری و حملات برای ایران علیه دولت کار کنند، نشان می‌دهد «اینجا پدیده بزرگی» در جریان است».

به گفته منابع امنیتی صهیونیست، حداقل دو نفر از مظنونان جاسوسی برای جمهوری‌اسلامی از جامعه افراطی ارتدوکس اسرائیل بوده‌اند. این درحالی است که برخلاف گذشته، که عملیات جاسوسی ایران در سرزمین‌های اشغالی از طریق به خدمت گرفتن چهره‌های شناخته شده، مانند «یک تاجر برجسته» یا «یک وزیر سابق کابینه» انجام می‌شد، اکنون شهروندان عادی و افرادی در حاشیه جامعه اسرائیل در این حوزه نقش پررنگ‌تری دارند.

کد خبر 908291

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha