به گزارش همشهری آنلاین، در روز یکشنبه (۲۵ آذرماه) با اینکه برخی از استان ها مانند تهران، البرز، قزوین، اصفهان و... با کاهش آلاینده های هوا از نوع PM۲.۵ مواجه شده بودند، استان هایی مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، ایلام و... با افزایش چشمیگر آلاینده های هوا از نوع PM۱۰ مواجه شدند.
شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های هندیجان، شادگان، آبادان، خرمشهر، رامهرمز، شوشتر، اهواز - حفاری، ایستگاه اهواز - استانداری خوزستان، حمیدیه و هویزه استان خوزستان به عدد ۵۰۰ رسید تا از وضعیت قرمز و بنفش عبور کرده و به رنگ قهوه ای دربیاید.
همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه بهبهان (۲۴۲) و ایستگاه اندیمشک (۱۶۷) با نوع آلاینده PM۱۰ آلوده بود. در استان کرمان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه ریگان نیز به عدد ۵۰۰ رسید.
شاخص آلودگی هوا در ایستگاه میدان نفتی آذر ۲ (۵۰۰) و ایستگاه مهران ۳ (۵۰۰) استان ایلام به این ترتیب بود.
شاخص آلودگی هوا در ایستگاه کوه خواجه سیستان و بلوچستان به عدد ۵۰۰ رسید و در ایستگاه بندر دیلم بوشهر بر روی ۱۸۵ قرار گرفت. شاخص آلودگی هوا در ایستگاه تایباد خراسان رضوی نیز به روی عدد ۱۶۵ قرار گرفت.
نوع آلاینده تمام ایستگاه هایی که در مطلب بالا به آن اشاره شده، PM۱۰ است. PM۱۰ ذرات جامد یا مایع موجود در هوا هستند که دارای قطری کمتر از ۱۰ میکرون بوده و بر اثر سوزاندن چوب، احتراق ناقص در ترکیبات هیدروکربنی، احتراق سوخت موتورهای دیزل و ...، واحدهای صنعتی، کشاورزی، جادههای آسفالت نشده و فعالیتهای ساختمان سازی و آلایندههای غیر گازی، ایجاد و منتشر می شود. این ذرات به علت ابعاد ریز خود میتوانند از سیستم دفاعی مجاری تنفسی عبور کنند.
PM۲.۵
شاخص آلودگی هوا در ایستگاه فهرج کرمان در حالی بر روی ۵۰۰ قرار گرفت که دو نوع PM۲.۵ و PM۱۰ هوای این منطقه را تحت تاثیر قرار داده بود. در حالی که آلاینده نوع PM۲.۵ شاخص آلودگی هوا را در ایستگاه بم را به ۱۵۸ و ایستگاه راور را به ۱۵۲ رسانده بود.
شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های مسجد سلیمان (۳۶۵)، اهواز - نیوساید (۲۸۰)، اهواز- پست برق شماره ۳ (۲۱۶)، ماهشهر (۲۰۸) و امیدیه (۱۶۸) استان خوزستان چنین بود.
شاخص آلودگی هوا در ایستگاه رامشیر بوشهر بر روی عدد ۴۷۰ رسید. در استان خراسان جنوبی شاخص آلودگی هوا در ایستگاه حاجی آباد به ۱۷۰ رسید.
تمامی آلاینده های ایستگاه های بالا از نوع PM۲.۵ است. ذرات PM۲.۵ ذرات ریزی هستند که اندازه آنها کمتر از ۲.۵ میکرومتر یا میکرون است، و یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا هستد. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند.
نظر شما