مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۲
۰ نفر

در گذشته، تهرانی‌ها فقط در فصل پاییز به انار و برخی فرآورده‌های آن دسترسی داشتند و مغازه‌های معدود آبمیوه‌فروشی تهران در کنار دیگر محصولات خود آب انار را نیز اضافه می‌کردند.

انار

به گزارش همشهری آنلاین، دستفروش‌هایی هم بودند که روی چرخ‌های دستی پر نقش و نگارشان سفره‌ای چرمی یا مشمع می‌کشیدند و در وسط آن سینی مسی یا رویی بزرگی قرار می‌دادند که پر از انار دانه‌شده بود. ظرف‌های کوچکی از جنس روی داشتند و در آن به مشتریان انار می‌فروختند. یک چرخ فلزی آبمیوه‌گیری شبیه چرخ‌گوشت‌های دستی قدیمی نیز داشتند که با توان بازوی آنها کار می‌کرد و آب انار را می‌گرفت و در قدحی سفالین که معمولاً لعاب لاجوردی یا آبی داشت می‌ریخت و آب انار را با ملاقه از داخل قدح به لیوان مشتری‌ها می‌ریخت.

اما تقریباً از دو دهه پیش انار، آب تازه انار و مشتقات آن، مانند لواشک انار، ژله انار، بستنی انار و غیره در تهران دائمی شد و در فصول سال آب انار شیرین و ملس و ترش در دسترس مشتریان است. بنیانگذار چنین مغازه‌هایی «محمد پیامی» بود که بعدها به «ممد اناری» و «آقای انار» معروف شد. او برای نخستین بار در مغازه‌اش در نیاوران با عنوان «ایستگاه تصفیه خون» این نحوه عرضه را آغاز کرد و گسترش داد و پس از فوت او پسرانش این کار را ادامه دادند.

کد خبر 909643

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سرگرمی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha