به گزارش همشهریآنلاین، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در روز (پنجشنبه ۲۲ آذر) در جریان سفر استانی خود به استان کرمانشاه در جلسه شورای قضایی استان از سالن جلسه گرم و تعداد لامپهایی که در آن روشن بود انتقاد کرد.
در همان روز رئیسجمهور نیز پس از بازدید از نمایشگاه توانمندیهای صنعتومعدن از دمای بالای نمایشگاه انتقاد کرد.
پزشکیان با اشاره به کمبود گاز و برق در کشور گفت: هوای سالنهای نمایشگاه بهحدی گرم است که مجبور میشویم کاپشن را از تن در بیاوریم.
پس از آن رئیسجمهور همزمان با سردشدن هوا، با اشاره به ناترازی انرژی و آلودگی هوا و تأثیرات منفی آن بر سلامت جامعه از همه درخواست کرد دمای وسایل گرمایشی خود را ۲ درجه کاهش دهند.
بسیاری از مسئولان با این پویش همراه شدند و برای گذر از این بحران دستوراتی برای کاهش مصرف انرژی صادر کردند.
پیوستن مردم به پویش ۲ درجه کمتر دما، صرفه جویی ۱۲ تا ۱۵ درصدی مصرف انرژی در کشور را بهدنبال دارد، اما لازم است در این مسیر همه بخشهای جامعه همراهی کنند.
در شرایطی که ادارات و مدارس با هدف مدیریت انرژی به تعطیلی کشیده شده است اما نمایشگاههای مختلفی در سطح شهر برگزار میشود که بیتوجه به شرایط اینروزهای کشور، انرژی زیادی در آنها هدر میرود.
در همین زمینه سری به هشتمین نمایشگاه حملونقل و لجستیک زدیم تا از وضعیت نمایشگاه باخبر شویم. نمایشگاهی که ذیل وزارت راهوشهرسازی برگزار میشود و تشکیلات خانم صادق که قطعا انتقاد رئیسجمهور به همکارش یعنی وزیر صمت را دیده، مسئول برگزاری این نمایشگاه است.
بررسی میدانی خبرنگار میزان از این نمایشگاه که در شرایط ناترازی انرژی در کشور و تعطیلی پیدرپی مدارس و دانشگاهها و ادارات، دایر شده نشان میدهد که فضای داخلی نمایشگاه بهحدی گرم است که باید لباسهای گرم را در دست گرفت تا بتوان گرمای این مکان را تحمل کرد.
درحالی که اکثر مسئولان کشور به پویش «دو درجه کمتر پیوستهاند»، اما این نمایشگاه با افزایش دمای محیط اکثر بازدیدکنندگان را کلافه کرده است.
یکی از غرفهداران حاضر در هشتمین نمایشگاه حملونقل و لجستیک درمورد وضعیت دمای سالن گفت: هوای سالن روز دوم نمایشگاه از روز سوم گرمتر بود و با انتقال انتقادها روز سوم دما کمی پایینتر آمد.
با این حال روز سوم نمایشگاه دمای داخلی فضا، حدود ۲۲.۵ درجه بود درحالی که دمای مناسب برای فضای نمایشگاه باید بین ۱۸ تا ۲۰ درجه باشد.
یکی از بازدیدکنندگان که لباس گرم خود را در دست گرفته میگوید برای رهایی از گرمای سالن دقایقی را بیرون از سالن سپری کرده و گرمای بیش از حد سالن برایش غیرقابل تحمل است.
با لغو این نمایشگاهها در شرایط فعلی کشور یا جابهجایی زمان آنها میتوان تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفجویی کرد، اما این نمایشگاهها بدون توجه به شرایط کشور کار خود را انجام میدهند.
حال جای سوال دارد وقتیکه اغلب مردم برای گذر از بحران انرژی دمای محیط خانه را تا حد امکان پایین آوردهاند برگزاری چنین نمایشگاههایی که با اتلاف انرژی نیز همراه است چه دستاوردیهایی دارد؟
هرچند ممکن است وزارت راهوشهرسازی مسئولیت تنظیم دمای نمایشگاه را متوجه متولیان مکان برگزاری نمایشگاه بداند اما بدیهی است که مسئولان این وزارتخانه که بهعنوان یک نهاد بالادستی، کارفرما محسوب میشوند دستور میدادند در شرایط ویژه کشور توجه بیشتری به بحث مدیریت انرژی صورت بگیرد.
قطعا خانم وزیر که چند روز پیش به پویش کاهش ۲ درجهای دمای محیط پیوست با اطلاع از این موضوع ضمن برخورد مسئولانه، به مسئولان و متولیان برگزاری نمایشگاه تذکر لازم را خواهد داد.
نظر شما