به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، علیرضا زاکانی شهردار تهران امشب ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳ در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: صدر مشکلات مردم تهران آلایندگی هوا بعد ترافیک و بعد از آن بی مسکنی و بد مسکنی است. هدف گذاری ما این است که اسباب آسایش مردم را در تهران فراهم کنیم.
شهردار تهران افزود: در خصوص هوای پاک برنامهریزی جامعی را داریم. قانون هوای پاک برای ۲۳ دستگاه مسئولیت ایجاد کرده است اما ما مسئولیتهای خودمان را میپذیریم و علاقه داریم اگر کسی مسئولیت خودش را نمیپذیرد ما آن مسئولیت را انجام بدهیم. به عملکرد خودمان در موضوع آلودگی هوا نمره خیلی خوبی میدهیم.
وی ادامه داد: بخش از مشکلات که در تهران وجود دارد این است که ۸۳ درصد از آلاینده های گازی توسط وسایل نقلیه متحرک ایجاد میشود.
زاکانی در مورد وسایل نقلیه افزود: از این ۸۳ درصد حدود ۳۷ درصد خودروهای شخصی، ۲۱ درصد موتور و تاکسیها ۹درصد و وانتها هم ۹ درصد میباشند. ما برای حل مشکل آلودگی هوا، برای حمل و نقل عمومی تکلیف ویژه داریم. کارکردی را دنبال کردیم تا هم کاهش سفر را داشته باشیم و هم حمل و نقل عمومی را تقویت کنیم.
شهردار تهران گفت: ما در سال ۱۴۰۰ که به شهرداری آمدیم ۸۸۰ اتوبوس در گردش داشتیم هم اکنون بالغ بر ۳۵۰۰ اتوبوس داریم که ۲۴۰۰ اتوبوس در گردش هستند یعنی ما توانستیم اتوبوسها را سه برابر کنیم. ما ۵۲۵۵ اتوبوس خریداری کردیم و هم اکنون ۱۰۰۰ اتوبوس وارد خطوط شده است و به مرور باقی اتوبوسها وارد میشود. حرکت ما به سمت برقیسازی تهران است. ۳۰۰۰ اتوبوس برقی هم خریداری شده و همچنین ۲۷۶۵۰ تاکسی برقی هم خریداری شده که از سال آینده تاکسیهای جدید وارد خطوط میشوند.
وی ادامه داد: تا زمانی که ما مطلوبیت را در حمل و نقل عمومی ایجاد نکردیم نباید از مردم انتظار داشته باشیم که از وسیله نقلیه شخصی خودشان استفاده نکنند. ما قرارداد ۱۱۸۴ واگن مترو را امضا کردیم که از بهمن ماه وارد خطوط میشود.
زاکانی گفت: مترو ما حدود ۷ خط دارد که زمانی که تحویل گرفتیم ۲۵۴ کیلومتر بوده است و هم اکنون ۳۰۸ کیلومتر خط مترو داریم که توانستیم ۵۴ کیلومتر توسعه خطوط را انجام بدهیم. ما ۱۴۲ ایستگاه مترو را به ۱۵۹ ایستگاه رساندیم. هم اکنون خط ۲، ۴، ۶ و ۷ در حال توسعه هستند و خط ۸ و ۹ و ۱۰ هم قرارداد بسته شده است. برنامه ریزی برای امضا قرارداد خط ۱۱ متر تهران در حال انجام است.
شهردار تهران بیان کرد: ما در تمام برنامهها جلوتر از زمانبندی خودمان هستیم و موردی را نداریم که از زمانبندی خودمان عقب بیافتیم. صرفاً در مورد واردات موتور برقی به واسطه تقدم و تاخری که برای تاکسی و اتوبوس قائل شدند در مرحله بعد انجام خواهد شد. ما ۹۸ اصلاح تقاطعی در تهران داریم که این ۹۸ اصلاح تقاطع ۷۸۳ کیلومتر راه را به ۵۳ کیلومتر تبدیل میکند. که با این اقدام یک میلیون لیتر مصرف بنزین تهران کاهش مییابد.
وی ادامه داد: در حال ساخت آزادراهی هستیم که تا پایان این دوره افتتاح میشود که پنج و نیم درصد از بار ترافیکی شهر تهران و یک و نیم درصد بار ترافیک تهران را کاهش میدهد. ما موفق شدیم در زمستان گذشته ۴۷۵۰ هکتار فضای سبز پیرامونی شهر را اضافه کنیم.
زاکانی گفت: ما در عرض ۲۵ سال ۱۱۸۱ واگن برای خطوط داخلی تهران به کار گرفتیم. سال گذشته ۱۱۸۴ واگن خریداری کردیم. ۱۱۳ دستگاه تولید داخل هستند که با هماهنگی مپنا و جهاد دانشگاهی و شهرداری تهران و بخش خصوصی ساخته شده است. با ورود واگن ها، اتوبوس و تاکسی های برقی، تراموا از سال آینده معضل ترافیک تهران را باید حل کنیم.
وی ادامه داد: دو رام تراموا برقی چرخ لاستیکی 42 متری وارد شده است که با ورود این دستگاهها چهره پایتخت تغییر میکند. تراموا یک دهم مترو قیمت دارد و دو سوم مترو مسافر جابجا میکند. و زیرساخت خاصی هم نمیخواهد همچنین میانگین عمر آن هم ۳۰ سال است. مسافرگیری تراموا بعد از نوروز امسال شروع می شود.
زاکانی افزود: در تهران خودروی بیکیفیت زیادی داریم. تدبیر ما نوسازی و برقیسازی تاکسیهاست. بخش عمدۀ هزینۀ این خودروها را خودمان متقبل میشویم و رانندگان تاکسی با پرداخت رقم حداقلی صاحب خودروی برقی ۳ میلیاردی خواهند شد و مردم هم تاکسی باکیفیت سوار خواهند شد. همچنین تاکسیهای برقی شاسیبلند از ماه آینده وارد تهران میشود.
شهردار تهران در مورد حل معضل ترافیک تهران بیان کرد: ترافیک تهران موقعی حل میشود که دوسوم حملونقل مردم از طریق ناوگان عمومی انجام شود. ظرف ۳ سال ظرفیت واگنهای مترو را ۲ برابر میکنیم.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم ظرفیت حملونقل را به گونه ای افزایش بدهیم که در روی زمین با اتوبوس، تاکسی، ون، موتور و تراموا تحول چشمگیری داشته باشیم. ظرف ۳سالونیم ظرفیت واگنهای مترو را ۲ برابر خواهیم کرد. هر کیلومتر مترو برای ما ۳ هزار میلیارد تومان هزینه دارد.
زاکانی در مورد ساختمان های ناایمن گفت: از سال گذشته تیمی را تشکیل دادیم که ۸ دستگاه با هم فعالیت میکند. نتیجه این فعالیتها این شد که ۱۶ هزار ساختمان بالای ۶ طبقه را هدفگذاری و قریب به ۶۰۰۰ ساختمان را پایش کردیم. در تهران ۹۳۰ هزار پلاک نا ایمن وجود دارد که دو پنجم از این ساختمانها ناپایدار هستند و نیاز به نوسازی دارند. تمهیداتی را اندیشیدهایم تا مردم بتوانند مسکندار شوند.
شهردار تهران در موضوع ناترازی انرژی افزود: از مردم بابت همراهی با پویش« 2 درجه کمتر» تشکر میکنم ما اگر دو درجه دما را کاهش بدهیم، ۵۰ میلیون متر مکعب گاز کمتر مصرف میشود و این گاز به بخش صنعت اختصاص داده می شود. مردم را به این پویش دعوت میکنم چرا که این یک امر واجب است.
نظر شما